ludek
Fanka BB :)
A czemu nie karmisz tylko piersią?Ja też odciągam. Karmienie piersią dla mnie mega uczucie, jednak odciąganie... no zdecydowanie nic w tym wyjątkowego a dla dwóch robię to non stop.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czemu nie karmisz tylko piersią?Ja też odciągam. Karmienie piersią dla mnie mega uczucie, jednak odciąganie... no zdecydowanie nic w tym wyjątkowego a dla dwóch robię to non stop.
Ale cuuuudo! [emoji7]Jestem jestem moja „Mała” ma juz 1900 g AFI 17cm i jest baaaardzo wstydliwa praktycznie cały czas zasłaniała buzie zła jestem jedynie na siebie ze jak juz włączyła 4D i zaczęła nam ją pokazywać to nie zapytałam o pępowinę
Dziewczyny wybudzamy na jedzenie i nie dogadają z cyca. Wiszą cały czas a później jak sprawdzałam butlę to i tak jadły dodatkowo karmienie trwało ok 20 godzin na dobę :-) Ze względu na to że kiepsko przybierały na wadze do tej pory to ściągam pokarm i daje butlę, w ten sposób jestem w stanie kontrolować ile zjadają.A czemu nie karmisz tylko piersią?
A ja mam inne pytanie, jeśli można do mam odciągających. [emoji4] jakie stosujecie środki higieny przy tym? Jak dezynfekujecie lodówkę? To oczywiście siedzi w mojej głowie ale mam obsesję na punkcie bakterii i zawsze sobie wyobrażam, że w lodówce nieźle harcują. Myję specjalnym płynem lodówkę raz na tydzień a raz na 3-5 miesięcy robię porządne czyszczenie. Pewnie przy przechowywaniu mleka trzeba zachować większą ostrożność ale co robić?A czemu nie karmisz tylko piersią?
Ja szczerz mówiąc nawet nie zastanawiałam sie nad tym. Po prostu mleko zlewałam do pojemnika i zamykałam go. Nie stosowałam żadnych specjalnych środków.A ja mam inne pytanie, jeśli można do mam odciągających. [emoji4] jakie stosujecie środki higieny przy tym? Jak dezynfekujecie lodówkę? To oczywiście siedzi w mojej głowie ale mam obsesję na punkcie bakterii i zawsze sobie wyobrażam, że w lodówce nieźle harcują. Myję specjalnym płynem lodówkę raz na tydzień a raz na 3-5 miesięcy robię porządne czyszczenie. Pewnie przy przechowywaniu mleka trzeba zachować większą ostrożność ale co robić?
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. [emoji41]
Moja Marcelina to powsinogaBujałam w obłokach, człowiek tyle przeszedł to sobie (głupia) myślałam dziecko będzie jadło i spało.. nic bardziej mylnego godzinne płacze, wizyty u lekarzy, kolki, badania i co ? Ma pani taki egzemplarz słyszałam. Teraz z każdym dniem jest lepiej i widze jaka jest kontaktowa. Córka bardzo szybko sprowadziła mnie na ziemie.
MozeszDziewczyny, czy któraś z Was smarowała się może amolem ?Ja smarowałam plecy amolem w ciąży, ale czy teraz po ciąży kiedy karmię troszkę piersią mogę się też nasmarować ?
Ja robię dokładnie tak samo. Mam specjalne pojemniki i tam mam nadzieję bakterii nie ma :-)Ja szczerz mówiąc nawet nie zastanawiałam sie nad tym. Po prostu mleko zlewałam do pojemnika i zamykałam go. Nie stosowałam żadnych specjalnych środków.
Odemnie nie dostaniesz hiA ja mam inne pytanie, jeśli można do mam odciągających. [emoji4] jakie stosujecie środki higieny przy tym? Jak dezynfekujecie lodówkę? To oczywiście siedzi w mojej głowie ale mam obsesję na punkcie bakterii i zawsze sobie wyobrażam, że w lodówce nieźle harcują. Myję specjalnym płynem lodówkę raz na tydzień a raz na 3-5 miesięcy robię porządne czyszczenie. Pewnie przy przechowywaniu mleka trzeba zachować większą ostrożność ale co robić?
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. [emoji41]