reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Marcysiowa Gratulacje i data tez piekna:)) Adus trzymam kciuki- wszystko bedzie dobrze, ja dzisiaj bylam na chwile w pracy, dzieci z mojej grupy tak szybko rosna, troche za Nimi tesknie, ale musze sie oszczedzac- pozdarwiam, czekam na moja paczke z next i mam nadzieje, ze dzisiaj przyjdzie. Milego dnia:))

reklama
Zaglądam ....a tu takie wieści!!!
Marcysiowa - ogromne gratulacje!!! Szybkiego powrotu do formy i dużo zdrowia dla Was!

Misia, Gotadora - trzymam kciuki za pozytywne wizyty.

Ja byłam dziś rano u mojej "drugiej" ginekolog - Malutka rośnie nam chyba na jakąś akrobatkę - w środę była pupą do dołu, a dziś już główką do dołu - to już 4 przekręcenie, które udało nam się zaobserwować - pytanie o ilu nie wiemy?
Dostałam skierowanie na część badań, na pozostałą - podobno jest jeszcze za wcześnie...
PO południu czeka mnie jeszcze jedna wizyta - dotycząca CC. Zobaczymy jak pójdzie.

Marcysiowa gratulacje
Czasem Was tu podczytuje bo Was juz bardziej znam a tak jak dziewczyny pisza na staraczkach same nowe twarze:)
Dzis 1dc jutro zob czy lekarz sie skontaktowal z nfz i czy wypisze to skierowanie, zamiast pomagac to zycie utrudniaja, chce jak najszybciej zrobic te badanie i do kliniki juz liste badan mam ktore w 2dc musze zrobic tylko te kariotypy

coleta...to ty nie czujesz jak mala się przekreca? ja kazde przekręcenie małego czuje i wiem gdzie aktualnie jest glowka, widze to jak suwa po moim brzuchu. powoli czuje, ze nie ma już miejsca na fikołki, wiec częściej siedzi grzecznie, ale nadal czuje, ze nozki na dole, bo kopie w pęcherz mocno!:confused2:

milagros no to podobnie do mnie...ja tez jem tylko kwas foliowy..nie wiem..jutro sie wypytam gnki...tymczasem jakies przeziebinie mnie lapie chyba....a to pierwszy trymestr i nie chce zeby cos sie przyplatalo...:( jakies rady?:)

coleta...to ty nie czujesz jak mala się przekreca? ja kazde przekręcenie małego czuje i wiem gdzie aktualnie jest glowka, widze to jak suwa po moim brzuchu. powoli czuje, ze nie ma już miejsca na fikołki, wiec częściej siedzi grzecznie, ale nadal czuje, ze nozki na dole, bo kopie w pęcherz mocno!:confused2:

Wiesz, ja ją czuję non stop - przy poprzednim razie miałam wrażenie, że wyczułam, że jest inaczej ułożona - bo gdzie indziej było ją czuć ale tym razem - nie. Kopie mnie ile wlezie ale jakoś ciężko mi zlokalizować gdzie główka a gdzie pupa :)

Ikasia..polecam *spam*, mnie pomaga nawet na katar...ale oczywiście, jeżeli dopadnie cie konkret katar to polecam porówki z soli, sol morska do nosa, no bol gardla tez te parowki robiłam, bo to ogolnie odkaza i jeszcze tantum verde psikalam (pierwsze przeziębienie zlapalam już 8tc i stosowałam to wszystko), na kaszel syrop z cebuli no i obowiązkowo herbata z pol cytryna i miodem. no ale mimo wszystko zycze ci, żeby cie nie dopadlo

coleta...to, ze czuje ruchy to jedno, ale normlanie czuje takie mocne przekręcanie się, brzuch mi zmienia wtedy zupełnie kształt...no ale może maly się wtedy przekreca...zobaczymy już w czwartek czy umiem to ogarnąć:-D no ale ty już bardziej zaawansowana ciaza, wiec to pewnie zupełnie inaczej wygląda...
a ty się w końcu zdecydowalas na to cc, minely wątpliwości?

U nas stała pozycja. A już wie, że serducha słucha się po prawej stronie mojego pępka - ale te nogi mnie walą z całej siły...

kurde, jak piszecie dziewczyny o tych witaminach, to zaczynam się zastanawiać czy mój syn wlasnie po nich nie jest takim klocem...kurde, nie chciałabym go spaść jakos już od samego początku...może by odstawić? ja biore caly czas ten femibion natal II, no ale morfo mam piekna! ja w zyciu takiej nie miałam, zadnych problemów, no i boje się tak odstawić te kwasy DHA, bo to podobno rozwija mozg małego, poza tym mam tam dawke jodu na moja tarczyce...
jak będę teraz u gina to podpytam go, co mam robic.

reklama
Milia nie ma co kombinować. Skoro bierzesz te witaminy już długo - a wyniki badań sugerują że wszystko jest w porządku i mały też się dobrze miewa, to lepiej pozostań przy nich.

Do góry