reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziękuję wszystko dobrze - miło że pytasz :)
Leci już 20 tc ;) do ostatniej wizyty miała być córeczka ale ostatnio Pan dr "znalazł " siusiaka :-D czekamy do następnego piątku na drugie prenatalne licząc że ostatecznie potwierdza nam płeć maluszka ;)
Pozdrawiamy ;-) ;)
Remizka to już połowa ? :szok: jak ten czas zapitala..... :surprised: pamiętam jak bete robiłaś A tu już proszę! A jak się czujesz? Jakieś wymiotki może, zgaga ? :-D

reklama
Wizyta jest na 18 plus ewentualnie spóźnienie :) nie wiem czy widziałaś ale na wątku kto po in vitro napisałam ze każda moja wizyta to usg i koszt 170 zł prywatnie a ja nawet zdjęcia nie dostaje :( jak to napisałam do @misis188 to az mi sie żal zrobiło bo od lekarza słyszę ze „dziecko jest za duże” gdzie moja nie ma nawet pewnie 1500 g a inne dziewczyny dostają fotki o_O
Ja z ostatniej wizyty mam nawet zdjecie klejnotow:laugh2:
Ale ten lekarz jest po prostu mega i kolejna ciaze bede od poczatku u niego. Wizyty sa cudowne i na kazdej tak wybada maluszka ze szok:) ale on sie tez badaniami prenatalnymi zajmuje to tez ma wieksza wiedze

No coś tam mówili o tej publicznej opcji. A pediatry sceptyczni ponieważ? jakieś konkretne powody ? cos wiesz?

Jesli dobrze zrozumialam chodzi o to, że do bankowania trzeba tej krwi pobrac jakąś odpowiednią ilość. I przez to ogranicza sie ilosc jaka dziecko otrzymuje po porodzie a ona tez jest dziecku potrzebna (fachowo to chodzi chyba o "zbyt szybkie odpępnienie").

Jesli dobrze zrozumialam chodzi o to, że do bankowania trzeba tej krwi pobrac jakąś odpowiednią ilość. I przez to ogranicza sie ilosc jaka dziecko otrzymuje po porodzie a ona tez jest dziecku potrzebna (fachowo to chodzi chyba o "zbyt szybkie odpępnienie").
Tez o tym czytalam. Bo jeszcze wyczytalam ze im wiecej krwi pozyskaja to wiecej kasy dostają te polozne. Tej krwi tak dla dziecka od ktorego zostala pobrana sie raczej nie wykorzysta a czemu mam na start narazac maluszka mojego na jakies problemy w zwiazku z za wczesnym odoepnienien

Ja z ostatniej wizyty mam nawet zdjecie klejnotow:laugh2:
Ale ten lekarz jest po prostu mega i kolejna ciaze bede od poczatku u niego. Wizyty sa cudowne i na kazdej tak wybada maluszka ze szok:) ale on sie tez badaniami prenatalnymi zajmuje to tez ma wieksza wiedze
Ja tez prowadziłam ciaze u specjalisty od prenatalnych + spacjaluzacjia echo serca . Kazde usg to takie mini prenatalne byly hi hi hi zdjęć ho ho ho album trzeba kupic
15326075825672669459686491151548.jpg
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1531757804178.jpg

Załączniki

• 15326075825672669459686491151548.jpg
    15326075825672669459686491151548.jpg
    897,4 KB · Wyświetleń: 417
  • MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1531757804178.jpg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1531757804178.jpg
    270,7 KB · Wyświetleń: 411
Tez o tym czytalam. Bo jeszcze wyczytalam ze im wiecej krwi pozyskaja to wiecej kasy dostają te polozne. Tej krwi tak dla dziecka od ktorego zostala pobrana sie raczej nie wykorzysta a czemu mam na start narazac maluszka mojego na jakies problemy w zwiazku z za wczesnym odoepnienien
Nie narazasz a mozesz pomóc uratowac życie .

Wizyta jest na 18 plus ewentualnie spóźnienie :) nie wiem czy widziałaś ale na wątku kto po in vitro napisałam ze każda moja wizyta to usg i koszt 170 zł prywatnie a ja nawet zdjęcia nie dostaje :( jak to napisałam do @misis188 to az mi sie żal zrobiło bo od lekarza słyszę ze „dziecko jest za duże” gdzie moja nie ma nawet pewnie 1500 g a inne dziewczyny dostają fotki o_O
Tam nie widziałam jeszcze.... wiesz calego dziecka Ci nie ujmie na zdjęciu ale głowę ktora juz pieknie sie prezentuje. Trochę mnie nie dziwią takie praktyki bo siostra meza tez cala ciaze prywatnie chodziła i nie na ani jednego!!! ale uwazam ze to jakiś zyd któremu żal jest wydac kase na papier albo boi się ewentualnych wad i dokumentacji w postaci zdjec. idzie się wkurzyc. ale jak mu pocisniesz to jeszcze może się odegrać i badz tu mądry....

No rzekomo w czasie nic to nie przyspiesza jesli chodzi o odcięcie pepowiny. tak przynajmniej sie zarzekaja. A jak jest w praktyce to nie mam pojęcia.

reklama
Do góry