Przepraszam, już cofnelam, samoistnie na telefonie się wcisnelo@Kaarola1 dlaczego niezbyt mądre???
reklama
My na pewno nie bedziemy bankowac w ten tradycyjny, platny sposob. Jest jednak opcja bankowania do publicznego uzytku (cos w podobie do banku szpiku), gdzie potem moze skorzystac tez ktos inny. Ta opcja jest bezplatna, ale niestety nie kazdy szpital ma zestawy i pobiera ta krew i niestety malo osob wie tez o tej opcji. Nie wiem jeszcze czy na pewno z tego skorzystamy, bo podobno niektorzy pediatrzy sa troche sceptycznie nastawieni do pobierania tej krwi...
A widzisz na w szkole rodzenia na spotkaniu z przedstawicielem firmy bankującej mówili, że w Pl nie ma takiej opcji. Że tylko 2 razy robili taką akcję, że za darmo pobierali do banku centralnego.
misis188
Fanka BB :)
Ja czytalam ze takie rzeczy tylko za granica i to w tedy ma sens. Moze w wiekszycg.miastach jest taka mozliwoscA widzisz na w szkole rodzenia na spotkaniu z przedstawicielem firmy bankującej mówili, że w Pl nie ma takiej opcji. Że tylko 2 razy robili taką akcję, że za darmo pobierali do banku centralnego.
Jesli dobrze zrozumialam chodzi o to, że do bankowania trzeba tej krwi pobrac jakąś odpowiednią ilość. I przez to ogranicza sie ilosc jaka dziecko otrzymuje po porodzie a ona tez jest dziecku potrzebna (fachowo to chodzi chyba o "zbyt szybkie odpępnienie").
Pytałam o to tą przedstawicielkę, ale zapewniała, że oni czekają aż pępowina przestanie pulsować i dziecko nic nie traci. Ale wiadomo, ona ma sprzedać usługę więc powie to co klient chce usłyszeć. A swoją drogą czytałam, że nawet jak nie chcesz bankować, to położne szybko odcinają bo sprzedają łożysko koncernom kosmetycznym (chodzi o komórki macierzyste). Ile w tym prawdy - nie wiem
Spokojnie nic się nie stało i tak podejrzewałam ze to telefonPrzepraszam, już cofnelam, samoistnie na telefonie się wcisnelo
normalnie jestem przerażona tym co napisalasPytałam o to tą przedstawicielkę, ale zapewniała, że oni czekają aż pępowina przestanie pulsować i dziecko nic nie traci. Ale wiadomo, ona ma sprzedać usługę więc powie to co klient chce usłyszeć. A swoją drogą czytałam, że nawet jak nie chcesz bankować, to położne szybko odcinają bo sprzedają łożysko koncernom kosmetycznym (chodzi o komórki macierzyste). Ile w tym prawdy - nie wiem
Oczekiwanie2017
Fanka BB :)
A widzisz na w szkole rodzenia na spotkaniu z przedstawicielem firmy bankującej mówili, że w Pl nie ma takiej opcji. Że tylko 2 razy robili taką akcję, że za darmo pobierali do banku centralnego.
Na pewno sa takie opcje, podejrzewam ze w wiekszych miastach. W szpitalu w ktorym zamierzam rodzic na pewno jest taka opcja, zeby oddac krew do banku publicznego (pytalam moja dr prowadzaca z ciekawosci).
pewnie od kp (twoich hormonów)Mój malutki ma powiększone cycuszki i takie twarde czytałam żeby się tym nie przejmować i to minie ale mam obawy.Czy któraś z mam się spotkała z czymś takim?
moja córka miała krew w pieluszce w pierwszych dniach po porodzie ze względu na hormony
reklama
u nas pępowinę przecinał mąż
na bankowanie ze względu na koszty i wątpliwe zalety się nie zdecydowaliśmy
na bankowanie ze względu na koszty i wątpliwe zalety się nie zdecydowaliśmy