reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
My na pewno nie bedziemy bankowac w ten tradycyjny, platny sposob. Jest jednak opcja bankowania do publicznego uzytku (cos w podobie do banku szpiku), gdzie potem moze skorzystac tez ktos inny. Ta opcja jest bezplatna, ale niestety nie kazdy szpital ma zestawy i pobiera ta krew i niestety malo osob wie tez o tej opcji. Nie wiem jeszcze czy na pewno z tego skorzystamy, bo podobno niektorzy pediatrzy sa troche sceptycznie nastawieni do pobierania tej krwi...

A widzisz na w szkole rodzenia na spotkaniu z przedstawicielem firmy bankującej mówili, że w Pl nie ma takiej opcji. Że tylko 2 razy robili taką akcję, że za darmo pobierali do banku centralnego.

A widzisz na w szkole rodzenia na spotkaniu z przedstawicielem firmy bankującej mówili, że w Pl nie ma takiej opcji. Że tylko 2 razy robili taką akcję, że za darmo pobierali do banku centralnego.
Ja czytalam ze takie rzeczy tylko za granica i to w tedy ma sens. Moze w wiekszycg.miastach jest taka mozliwosc

Jesli dobrze zrozumialam chodzi o to, że do bankowania trzeba tej krwi pobrac jakąś odpowiednią ilość. I przez to ogranicza sie ilosc jaka dziecko otrzymuje po porodzie a ona tez jest dziecku potrzebna (fachowo to chodzi chyba o "zbyt szybkie odpępnienie").

Pytałam o to tą przedstawicielkę, ale zapewniała, że oni czekają aż pępowina przestanie pulsować i dziecko nic nie traci. Ale wiadomo, ona ma sprzedać usługę więc powie to co klient chce usłyszeć. A swoją drogą czytałam, że nawet jak nie chcesz bankować, to położne szybko odcinają bo sprzedają łożysko koncernom kosmetycznym (chodzi o komórki macierzyste). Ile w tym prawdy - nie wiem:)

Pytałam o to tą przedstawicielkę, ale zapewniała, że oni czekają aż pępowina przestanie pulsować i dziecko nic nie traci. Ale wiadomo, ona ma sprzedać usługę więc powie to co klient chce usłyszeć. A swoją drogą czytałam, że nawet jak nie chcesz bankować, to położne szybko odcinają bo sprzedają łożysko koncernom kosmetycznym (chodzi o komórki macierzyste). Ile w tym prawdy - nie wiem:)
normalnie jestem przerażona tym co napisalas :o

Na pewno sa takie opcje, podejrzewam ze w wiekszych miastach. W szpitalu w ktorym zamierzam rodzic na pewno jest taka opcja, zeby oddac krew do banku publicznego (pytalam moja dr prowadzaca z ciekawosci).

Mój malutki ma powiększone cycuszki i takie twarde czytałam żeby się tym nie przejmować i to minie ale mam obawy.Czy któraś z mam się spotkała z czymś takim?

reklama
Do góry