reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Okna?!? Hahaha! Jak zacznie chodzic i wrocisz do pracy to scieranie kurzy, odkurzanie czy prasowanie bedzie wyzwaniem i trzeba planowac zeby miec czas to zrobic. Okna to ja ostatnio z pol roku temu mylam, jeszcze na macierzynskim i poki co nie przewiduje miec czasu gdzies tak przez 10 lat [emoji38][emoji24][emoji38]
Ja to mam jeszcze w planach dwójkę dzieci więc o pracy jak na razie zapominam. [emoji4]

reklama
Ja uzywam Hipp Combotik, u nas pomogl na problem z kupami. Uzywalam tez kropelki Delicol i podwawalan probiotyk Biogaia na brzuszek.
A czekolade mozesz jesc, oczywiscie w rozdadnych ilosciach. Problem z kupka wynika z niedojrzalosci ukladu pokarmowego, a nie jest rezultatem zjedzenia czekolady.
Kladz mala na brzuszku, masuj jej go, zginaj nozki i przystawiaj delikatnie do brzuszka, zeby pobudzac jelita do pracy. Zobaczysz, ze z czasem bedzie coraz lepiej.
Dziękuje kochana, mi położna środowiskowa powiedziała że czekolady nie można i to przez to małą brzuszek boli.

Dziękuje kochana, mi położna środowiskowa powiedziała że czekolady nie można i to przez to małą brzuszek boli.
Z tym jedzeniem matki a pokarmem to temat rzeka. dziś bylam na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia a ram Pani położną i doradca laktacyjne mówi tak - jesc wszystko bo to bez różnicy dziecku. kłaść od pierwszych dni na brzuszku bokach i dużo masować zeby brzuszek i jelitka nauczyły się swojej roli. A i kolka to nic innego jak niedojrzałosc układu i tu zadne niemieckie krople tego nie zmienia....

Z tym jedzeniem matki a pokarmem to temat rzeka. dziś bylam na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia a ram Pani położną i doradca laktacyjne mówi tak - jesc wszystko bo to bez różnicy dziecku. kłaść od pierwszych dni na brzuszku bokach i dużo masować zeby brzuszek i jelitka nauczyły się swojej roli. A i kolka to nic innego jak niedojrzałosc układu i tu zadne niemieckie krople tego nie zmienia....
Zgadzam się z całością wypowiedzi oprócz tej o kroplach. One nie mają za zadanie leczyć tylko przynieść ulgę. Po to bierze się espumisan, żeby sobie ulżyć a nie leczyć. A te krople wszystkie zawierają simetykon, dimetykon

Te niemieckie krople to nic innego jak nasz esspumissan tylko z podwójną dawką leków i pozatym mają też w składzie coś na uspokojenie. A odnośnie karmienia to każdy mówi co innego. Moja znajoma rodziła w Niemczech i tam po porodzie przynieśli kapustę bo tam nie ma czegoś takiego jak dieta w trakcie karmienia. Każdy maluch jest inny i rzeczywiście niektórym wskazane jest delikatnirjsze mleko mamy więc wtedy jak najbardziej należy patrzeć co się spożywa.

reklama
Ja na początku wierzyłam w dietę matki karmiącej. Potem zrozumiałam, że chodzi o to by uważać z alergenami a nie nie jeść kapuchy na przykład...

Do góry