reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja wogole to uwazam tak jak zalecaja ortopedzi ze dzieci nie siedzace w tego typu fotelikach pwinny max spedzac 30 min. nie uznaje podróżowania z takim bajtlem z uwagi na kręgosłup ktory nie jest wogole przystosowany do takiej pozycji jak w fotelikach i to bez różnicy jakie ma atesty bezpieczeństwa. U mnie taki "pseudo" fotelik ma pełnić rolę przewiezienia ze szpitala i do lekarza. od innego podróżowania jest wózek gleboki. Uwazam ze jesli sie kupuje zestawy 3w 1 to po to zeby z tego korzystać w przeciwnym razie po co zestaw jak można było wszystko osobno kupić. No i ostatni moj wniosek to może drastyczne stwierdzenie ale jeśli ktoś zamierza tak male dziecko wozic na długich dystansach ( choć to jest nie zalecane) to niech kupuje co mu się tam podoba. Ja wyraziłam swoje zdanie.
Zgadzam sie, ze wiecej niz 30min nie wchodzi w gre, bo raz ze kregoslup, a dwa, ze moze maluch miec problem z oddyxhaniem w tej pozycji. Ale tu nie chodzi o czas jaki dziecko tam spedza tylko o fakt, ze w foteliku bez atestu czyli takim z zestawow 3w1 nawet przy malej stluczce moze mu sie stac krzywda.
Wiec ja uwazam, ze w co jak w co, ale w fotelik warto zainwestowac.

reklama
Ja wogole to uwazam tak jak zalecaja ortopedzi ze dzieci nie siedzace w tego typu fotelikach pwinny max spedzac 30 min. nie uznaje podróżowania z takim bajtlem z uwagi na kręgosłup ktory nie jest wogole przystosowany do takiej pozycji jak w fotelikach i to bez różnicy jakie ma atesty bezpieczeństwa. U mnie taki "pseudo" fotelik ma pełnić rolę przewiezienia ze szpitala i do lekarza. od innego podróżowania jest wózek gleboki. Uwazam ze jesli sie kupuje zestawy 3w 1 to po to zeby z tego korzystać w przeciwnym razie po co zestaw jak można było wszystko osobno kupić. No i ostatni moj wniosek to może drastyczne stwierdzenie ale jeśli ktoś zamierza tak male dziecko wozic na długich dystansach ( choć to jest nie zalecane) to niech kupuje co mu się tam podoba. Ja wyraziłam swoje zdanie.
Ogolnie tez Dzieci do 3mż powinny jeździć w gondoli a nie w tym nosidełku bo wiadomo, że czasem do sklepu wygodnie itd i znam to bo koleżanki synek musiał mieć rehabilitację ale nic poważnego.. no ja akurat marzyłam o wózku, który jest 2w1 i musiałam dokupić fotelik ;) ale myślę , że każdy ma swoje zdanie na ten temat i każda z nas zrobi jak uważa :) ja nie do końca jest3m przekonana do tych nosidelek ale to tylko moje zdanie a każda z nas zrobi po swojemu . Znam wiele par i właśnie nie mieli fotelika tylko to nosidelko i wszystko ok.

Jesteśmy tutaj żeby dzielić się swoimi opiniami ( jak my wybraliśmy) żeby rozjaśnić sytuację dziewczynom , które mają problem z podjęciem decyzji tal jak Barburka :) myślę , że i tak zrobi jak podpowie jej instynkt :)

Ja zamierzam rodzić w Warszawie ponad 100km od domu i to nie jest krótka trasa. Wybrałam ten szpital bo swoim w okolicy nie ufam i ja osobiście nie uważam, że popełniam błąd a co ktoś o tym myśli to niech sobie myśli :)

Ja kupiłam taki miękki bo mi w sklepie Pani doradzila i trochę żałuję. Średnio wygląda i się "rusza" wydaje mi się mało stabilny :-/
No ja nabyłam taki sztywny na łóżeczko a ze od Ewunki zgapilam ze sa takie stojaki w Ikea i wypatrzyłam taki z półkami zgrabny ktory mi wejdzie to pojadę kupic. I tak myślę czy teraz mi ten przewija bedzie pasował na ten stojak.... ehhh babskie dylematy.... kupi się coś ma gorąco a potem problem :D

No ja nabyłam taki sztywny na łóżeczko a ze od Ewunki zgapilam ze sa takie stojaki w Ikea i wypatrzyłam taki z półkami zgrabny ktory mi wejdzie to pojadę kupic. I tak myślę czy teraz mi ten przewija bedzie pasował na ten stojak.... ehhh babskie dylematy.... kupi się coś ma gorąco a potem problem :D
Wg mnie powinien Ci pasować :-)

Na zestawach 3w1 można się przejechać bo fotelik/nosidełko może mieć tylko zezwolenie na sprzedaż w polsce i żadnych więcej atestów. Tyle tylko, że pasuje do całej stylizacji wózka/dodatków/ramy. Po za tym lepiej dmuchać na zimne, bo nawet na przejeździe ze szpitala, bądź do lekarza może zdarzyć się tragedia. Fotelik ma przede wszystkim służyć do zabezpieczenia brzdąca w aucie. Istnieją foteliki rozkładane do pozycji leżącej, ale mnie to jakoś nie przekonuje, wolę malucha przepakować do gondoli, nawet żeby dojść tylko do przychodni.

Ostatnia edycja:
ja zawsze marzyłam o takim stojaku z przewijakiem ale jak ma się sypialnie rozmiaru okruszka i łazienkę też no to niestety :laugh2: zostaje przewijak na łóżeczko:)

reklama
Do góry