reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziękuję dziewczyny za wszystkie informacje ;)
@zylwia ten co mam go na oku ma wkładkę noworodkową szarą więc mega super męski też nie jest hahah:) a mam do Ciebie pytanie: czy ten fotelik Cybex Aton 5 można montować tyłem do kierunku jazdy? Moje auto nie ma isofixu... a i czytałam że montaż tyłem i jazda noworodka jest bezpieczniejsza?
Jasne , że tak i nawet patrzylam na montaże w necie :D
Nasz samochód też nie ma isofixu :( narazie będzie bez ale myślimy nad zmianą samochodu i będziemy na to patrzeć żeby był :)
Kochana na podsumowanie myślę , że nosidełko możesz mieć np u teściów czy U rodziców albo w domu a fotelik samochodowy to musi być fotelik samochodowy. :)

reklama
Kochane A jak już jesteśmy w temacie to ten fotelik co mam to ma już ta wkładkę dla dziecka tak ? Myślałam , że jak będziemy wychodzić że szpitala to tylko położę pieluszke bambusowa pod Mała ?

Dziękuję dziewczyny za wszystkie informacje ;)
@zylwia ten co mam go na oku ma wkładkę noworodkową szarą więc mega super męski też nie jest hahah:) a mam do Ciebie pytanie: czy ten fotelik Cybex Aton 5 można montować tyłem do kierunku jazdy? Moje auto nie ma isofixu... a i czytałam że montaż tyłem i jazda noworodka jest bezpieczniejsza?
:)
Screenshot_20180716-123538.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180716-123538.jpg
    Screenshot_20180716-123538.jpg
    66,9 KB · Wyświetleń: 354
M
My mamy cybex Atom 5 i no ciężki strasznie :laugh2: ale odrazu widać , że masywny :) mąż ten wybrał i nie miałam nic do powiedzenia :D no ta waga mnie przeraza ale się przyzwyczaje :D

Hm.. od rodziny bym się nie obawiała a Ci ludzie od których macie propozycję odkupienia fotelika to tak typowo obce osoby ?
My mamy cybex atom m zeby potem.bazy nowej nie kupowac:)

A czemu chcesz pieluszke podkladac?
A wiesz co bo moja koleżanka rodziła w lato i były takie upały i mała się strasznie pocila, całe plecki itd no i usłyszała od swojej znajomej :laugh2: żeby podlozyc właśnie ta pieluszke bambusowa i faktycznie pomogło ;) że to dobre na upały;) no myślę , że nie zaszkodzi A sprawdzić można :)
W sumie to też na innych forach później wyczytałam :)

A wiesz co bo moja koleżanka rodziła w lato i były takie upały i mała się strasznie pocila, całe plecki itd no i usłyszała od swojej znajomej :laugh2: żeby podlozyc właśnie ta pieluszke bambusowa i faktycznie pomogło ;) że to dobre na upały;) no myślę , że nie zaszkodzi A sprawdzić można :)
W sumie to też na innych forach później wyczytałam :)
Aa no mozliwe, bo faktycznie dzieci sie w tych fotelikach mocno poca. Tylko nie wiem jak to podlozyc, zeby sie nie zwijalo i bylo wygodne, ale cos pewnie wykombinujesz [emoji4]

No to wedlug Ciebie ma jezdzic kilka miesiecy w nie najlepszej jakosci foteliku? Bo lepiej kupic cos innego? No ja mysle innaczej bo fotik i bezpieczenstwo dziecka sa najwazniejsze.
Ja wogole to uwazam tak jak zalecaja ortopedzi ze dzieci nie siedzace w tego typu fotelikach pwinny max spedzac 30 min. nie uznaje podróżowania z takim bajtlem z uwagi na kręgosłup ktory nie jest wogole przystosowany do takiej pozycji jak w fotelikach i to bez różnicy jakie ma atesty bezpieczeństwa. U mnie taki "pseudo" fotelik ma pełnić rolę przewiezienia ze szpitala i do lekarza. od innego podróżowania jest wózek gleboki. Uwazam ze jesli sie kupuje zestawy 3w 1 to po to zeby z tego korzystać w przeciwnym razie po co zestaw jak można było wszystko osobno kupić. No i ostatni moj wniosek to może drastyczne stwierdzenie ale jeśli ktoś zamierza tak male dziecko wozic na długich dystansach ( choć to jest nie zalecane) to niech kupuje co mu się tam podoba. Ja wyraziłam swoje zdanie.

reklama
Do góry