reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziękuję dziewczyny za wszystkie informacje ;)
@zylwia ten co mam go na oku ma wkładkę noworodkową szarą więc mega super męski też nie jest hahah:) a mam do Ciebie pytanie: czy ten fotelik Cybex Aton 5 można montować tyłem do kierunku jazdy? Moje auto nie ma isofixu... a i czytałam że montaż tyłem i jazda noworodka jest bezpieczniejsza?
Jasne , że tak i nawet patrzylam na montaże w necie :D
Nasz samochód też nie ma isofixu :( narazie będzie bez ale myślimy nad zmianą samochodu i będziemy na to patrzeć żeby był :)
Kochana na podsumowanie myślę , że nosidełko możesz mieć np u teściów czy U rodziców albo w domu a fotelik samochodowy to musi być fotelik samochodowy. :)

reklama
Kochane A jak już jesteśmy w temacie to ten fotelik co mam to ma już ta wkładkę dla dziecka tak ? Myślałam , że jak będziemy wychodzić że szpitala to tylko położę pieluszke bambusowa pod Mała ?

Dziękuję dziewczyny za wszystkie informacje ;)
@zylwia ten co mam go na oku ma wkładkę noworodkową szarą więc mega super męski też nie jest hahah:) a mam do Ciebie pytanie: czy ten fotelik Cybex Aton 5 można montować tyłem do kierunku jazdy? Moje auto nie ma isofixu... a i czytałam że montaż tyłem i jazda noworodka jest bezpieczniejsza?
:)
Screenshot_20180716-123538.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180716-123538.jpg
    Screenshot_20180716-123538.jpg
    66,9 KB · Wyświetleń: 351
M
My mamy cybex Atom 5 i no ciężki strasznie :laugh2: ale odrazu widać , że masywny :) mąż ten wybrał i nie miałam nic do powiedzenia :D no ta waga mnie przeraza ale się przyzwyczaje :D

Hm.. od rodziny bym się nie obawiała a Ci ludzie od których macie propozycję odkupienia fotelika to tak typowo obce osoby ?
My mamy cybex atom m zeby potem.bazy nowej nie kupowac:)

A czemu chcesz pieluszke podkladac?
A wiesz co bo moja koleżanka rodziła w lato i były takie upały i mała się strasznie pocila, całe plecki itd no i usłyszała od swojej znajomej :laugh2: żeby podlozyc właśnie ta pieluszke bambusowa i faktycznie pomogło ;) że to dobre na upały;) no myślę , że nie zaszkodzi A sprawdzić można :)
W sumie to też na innych forach później wyczytałam :)

A wiesz co bo moja koleżanka rodziła w lato i były takie upały i mała się strasznie pocila, całe plecki itd no i usłyszała od swojej znajomej :laugh2: żeby podlozyc właśnie ta pieluszke bambusowa i faktycznie pomogło ;) że to dobre na upały;) no myślę , że nie zaszkodzi A sprawdzić można :)
W sumie to też na innych forach później wyczytałam :)
Aa no mozliwe, bo faktycznie dzieci sie w tych fotelikach mocno poca. Tylko nie wiem jak to podlozyc, zeby sie nie zwijalo i bylo wygodne, ale cos pewnie wykombinujesz [emoji4]

No to wedlug Ciebie ma jezdzic kilka miesiecy w nie najlepszej jakosci foteliku? Bo lepiej kupic cos innego? No ja mysle innaczej bo fotik i bezpieczenstwo dziecka sa najwazniejsze.
Ja wogole to uwazam tak jak zalecaja ortopedzi ze dzieci nie siedzace w tego typu fotelikach pwinny max spedzac 30 min. nie uznaje podróżowania z takim bajtlem z uwagi na kręgosłup ktory nie jest wogole przystosowany do takiej pozycji jak w fotelikach i to bez różnicy jakie ma atesty bezpieczeństwa. U mnie taki "pseudo" fotelik ma pełnić rolę przewiezienia ze szpitala i do lekarza. od innego podróżowania jest wózek gleboki. Uwazam ze jesli sie kupuje zestawy 3w 1 to po to zeby z tego korzystać w przeciwnym razie po co zestaw jak można było wszystko osobno kupić. No i ostatni moj wniosek to może drastyczne stwierdzenie ale jeśli ktoś zamierza tak male dziecko wozic na długich dystansach ( choć to jest nie zalecane) to niech kupuje co mu się tam podoba. Ja wyraziłam swoje zdanie.

reklama
Do góry