W Polsce na kujawachGdzie mieszkasz?
reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Zuch dziewczynka jak kazda MarcelinkaTeraz to świetna aktorka mówie jej że oskar będzie jej i aby nie zapomniała podziękować mamusi haha, niestety przyzwyczaiła się do rączek bo wszyscy nosili jak tak płakała i wymusza. Tak, już jest o niebo lepiej. Wczoraj plakala ale nie mogla kupy zrobic dopiero jak jej pomoglismy patyczkami powietrze uszlo i kupa wyszla to poszla spac o 21 do 6 rano . Dziś mieliśmy szczepienia i odpukać wszystko ok tylko caly czas właściwie spi.
Moja po ostatnich szczepieniach 2 dni prawie spala hi przegapiła posilek co jej sie nie zdarza
Moja 3 miesiace byla na rękach spała praktycznie tylko na mojej klatce piersiowej jak jej układ pokarmowy dojrzewal ....
Magiczne mleko przepisali po 3 mż bo nagle 2 dni tak wyła jakby ją wrzątkiem lali miałam chęć skoczyc przez balkon .....
Gastrolog stwierdził reflux a neanotolog skaze bialkowa ....
Nie mam teraz problemu z rączkami także korzystaj puki chce na raczki pitem tylko na brzuchu na podłodze bedzie chciała A pokażesz Marcelinke ?
adunnnia90
U nas u Oliwii jest kciuk i już próbujemy wszystkiego żeby ją oduczyc i nie idzie. Pediatra powiedziała że będzie gorzej niż że smoczkiem...Termin prenatalnego raczej bym z tydzień, dwa później zrobiła.
Iskra jesteśmy ssakami i w naturze mamy potrzebę ssania. Dziecko ją zaspokoi cycem smoczkiem albo kciukiem. U nas smoczek to najlepsza opcja póki co...a oduczyć może być ciężko eh
adunnnia90
U mnie od samego powrotu do domu mali śpią u siebie w pokoju w swoich lozeczkach, ani razu nie spali u nas w sypialni. Na lozeczkach mamy kamerki a w sypialni monitory i widzimy i słyszymy co robią. U nas też tak było zdziwienie że jak w osobnym, zobaczysz nie dasz rady przy dwójce. A teraz wszyscy mówią że dobrze bo są nauczeni spokoju i swojego pokoju.dziewczyny czy Wy będziecie spały w pokojach dzieci? a mamy spalyscie razem z dziećmi w ich pokoju? Pytam bo mam pokój dla dziecka ale tam nie ma miejsca na łóżko dla mnie a w pokoju gdzie spie ja z mezem to łóżeczka juz nie wcisne bo niestety mam mały metraż. A moja siostra jest wręcz oburzona że przeciez ka ciagle musze być przy dziecku.... A ja raczej z tych co przeciez jak sie głodne obudzi to usłyszę w pomieszczeniu obok.... czyżbym żyła w świecie fikcji???
misis188
Co do wysypki u dziecka to nam.kilka razy na szkole rodzenia powtarzaly ze w 3 tz i 3mz u dziecka moze pojawić sie wysypka i podkreslaly zeby nie wiazac tego z zadnym jedzeniem czy np cos zjadlam nie tak a karmie piersia i dziecko teraz ma uczulenie. Jest to tradzik noworodkowy (3tz) i tracik niemowlecy (3mz). Mowily zeby tego niczym nie smarować i on moze utrzymywac sie 3-4 tygodnieOgólnie wysypka kilka tygodni może schodzić ale po tylu dniach ten ból brzucha to raczej nie od tego...
gooossia17
Nie ma leku na kolki to tylko ma je lagodzic. Jak to moja polozna mowila trzeba to przetrwac i z kazdym dniem bedzie lepiej. Moj rekord placz 5h, cala czerwona krzyk i zaniszenie sie, nie padla nawet ze zmeczenia. Jestesmy caly czas na lekach sab simplex, debridat i nutramigen mleko. I poprawa nastapila ok 4-5tyg.
Mi tez lekarz przepisała debribat. Podaje 3 dzień. Wiem, ze nie ma leku na kolki. Ale serce pęka jak własnemu dziecku nie można pomoc [emoji17]
ewelin86
To nie jestem sama [emoji4]Bliźniaki @adunnnia90 tez spia u siebie od urodzenia
ewelin86
U nas smoczek bardzo sprawnie poszedł w odstawkę w ciągu 4 dni było po smoku. Co do kciuka. Kuzynki córka mając 3 latka ssała jak chciała spać. Było ciężko ale się udałoU nas u Oliwii jest kciuk i już próbujemy wszystkiego żeby ją oduczyc i nie idzie. Pediatra powiedziała że będzie gorzej niż że smoczkiem...
Ewunka
Co bys nie zrobiła gadać beda .....U mnie od samego powrotu do domu mali śpią u siebie w pokoju w swoich lozeczkach, ani razu nie spali u nas w sypialni. Na lozeczkach mamy kamerki a w sypialni monitory i widzimy i słyszymy co robią. U nas też tak było zdziwienie że jak w osobnym, zobaczysz nie dasz rady przy dwójce. A teraz wszyscy mówią że dobrze bo są nauczeni spokoju i swojego pokoju.
Jak ja moge spac z dzieckiem w lozku..... przecież sie nie wyspie i dziecko wejdzie mi na glowe nie poradze sobie .... nic nie zrobie w domu ....
Załączniki
reklama
Ewunka
ja chyba jestem sama ha ha ha ha .To nie jestem sama [emoji4]
Jest ktos kto spi z dzieckiem ? I z mężem hi