reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja bardzo chetnie a w klifie to juz w ogole. Tylko ze ja w robocie 9-17 jestem (hurrrrrra) a przynajmiej do czwartku bede bo mnie moha dr moze do domu zawsze zagonic.... Ona bardzo namawia zawsze na L4 a jak bedzie miala argument to sie poddam ;)

Trzcinka79 - u nas bardzo się sprawdziło, mi polecił to znajomy, wtedy nie było tego w internecie, dał mi taką płytkę ze szkoleniem (gdzieś mi zaginęła), tam było wszystko wytłumaczone od początku - autorka tej metody jest z zawodu muzykiem, ma absolutny słuch i kiedy urodziła dziecko, zaczęła wsłuchiwać się w różnice między dźwiękami, które dziecko wydaje. I to są wnioski, do których doszła -wg mnie super pomocne, bo tak, jak zaznacza, te dźwięki związane są z fizjologią, a nie z językiem, którym posługują się rodzice, więc są uniwersalne i międzynarodowe :-) Pewnie, że czasem wie się, co dziecko chce i bez tej "ściągi", ale naprawdę nie zawsze - i wtedy taka "instrukcja" bardzo się przydaje.
Aduś -ale miałaś przeżycia... Nie martw się, Maksiu jest w brzuszku i od założenia szwu dzieli Was niecała doba :-) Powiedz, dlaczego to dobrze, że dziecko rodzi się w worku owodniowym? Bo wyobrażam sobie, że i tak w nim nie zostaje, prawda?

Gotadora, madzialenak - super ciuszki! Gotadora, też ci zazdroszczę, bo ja uwielbiam polować na okazje, niestety, bardzo rzadko mam na to czas, zwykle tylko w lecie, jak robi się zastój w pracy. W Warszawie dziecięce ciuszki w lumpexach są przetrzebione, nie wiem, co się stało, bo jak synek był niemowlaczkiem to różne śliczne rzeczy można było znaleźć, a teraz same szmatki... Nie wiem, czy już nie przywożą, czy na różnych etapach nie docierają do sali sklepowej, w każdym razie coś jest na rzeczy, bo przecież dzieci w Anglii i innych krajach, z których są sprowadzane rzeczy, wciąż się rodzą.

Misia - bardzo fajna ta pościel Patchwork, dzięki za link :) Może jeśli spełni się nasze marzenie i zmienimy lokum na większe w niedalekiej przyszłości, to będziemy mieć dwa łóżeczka i wtedy dokupię właśnie taką jako drugą.

Pingwinek tak powiedzialu tu obu lekarzy, dziecko urodziła na łóżko zanim przyszedł lekarz jeszcze w worku owodniowym i lekarz jak przyszedl zabral to dziecatko do reanimacji. Widocznie bylo to dobrze w tym przypadku jak maluch taki wczesniak, nie dostał od razu szoku takiego, i jak go wyjeli z tego worka to prosto pod aparature. Widzialam zdjecie malej, ładna i różowiutka..

Cześć dziewczyny,

melduję sie jako wczesna ciężaróweczka:) tak duzo Was tutaj że nie ogarniam na razie wszystkich, ale nadrobie:)
Mam pytanko, miałam robiona bete w 20dpt i wynosiła ona ok 7956, czy aby ten wskaźnik nie jest za wysoki? czy w ogóle beta moze byc za wysoka? lekarz powiedzial ze wynik jest wzorcowy, ale zauwazyłam, ze na karcie z wynikami wynik jest powyzej normy i mysle:) Mam nadzieje, ze jest okey, moze ktoras z Was miała podobny wynik w 20 dpt?

Hej memories :tak: Pamietam Cie, ty podchodzisz w Invikcie o ile dobrze pamietam? Beta naprawde wysoka ale nie wiem czym tu sie martwic skoro widzialas pecherzyk ciążowy? Tylko sie cieszyc! Beta to bardzo indywidulana sprawa. Gratuluje Ci bardzo udanego podejscia, pamietam ze podchodzilas chyba dwa razy rok temu ?

reklama
Memories ja też Ciebie pamiętam :tak: Poprzedni transfer miałyśmy chyba jakoś w tym samym czasie. Cieszę się, że Ci się udało. Co do bety to jestem tego zdania co Aduś, jest to sprawa indywidualna.

Do góry