reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzięki kochane za pamięć ;* wczoraj miałam ciężki dzień.. pojechałam szybko prywatnie do innego miasta na ktg z płaczem I mała przed samym wejście do gabinetu zaczęła się tak rzucać, że mąż się śmiał i mówił, że boi się badania ;) no ale skurcze były.. chcieli mnie tam w szpitalu zostawić ale ja im nie ufam więc napisałam do swojej prowadzącej ( niestety nienma jej w Polsce do czwartku) mówiła żeby jechać do szpitala, niekoniecznie mnie zostawia ale lepiej się upewnić więc pojechaliśmy do domu spakowalismy się i w drogę.. po drodze strasznie napinal mi sie brzuch . W szpitalu zrobili mi ktg, badanie ginekologiczne i zero skurczy :/ A położna jak mi zapinala pasy to czuła jak się brzuch napina .. szyjka zamknięta ale Mała ułożona bardzo nisko :/ waga 2600 ale jakoś nie chce mi się wierzyć , że przez 2 tygodnie nabrała 600gram ?
Po godzinie powtórne ktg i badanie ginekologiczne no i wykrylo pojedyncze skurcze , skurcze przepowiadajace ..
Wizyta u mojej gin w piątek to zobaczymy ale ja od początku mam przeczucie, że do terminu nie dotrwam..

W samochodzie bateria padła a jak dotarliśmy do domu to byłam strasznie wykończona :(

Mała już nie taka mała:) Odpoczywaj dużo i się nie stresuj. Dacie obie radę:)

reklama
@zylwia - ciagle podczytuje Was z krzaków :)
Martwiłam sie o Ciebie - ale ciesze sie ze wszystko jest narazie ok - kurde jakos mi taka bliska sie wydajesz z racji chyba tego ze terminy mamy tylko o kilka dni roznicy;)
No i jak to przeczytalam to mnie strach ogarnał, co chwile odswieżałam strone zeby sprawdzic co u Ciebie - dzieki Bogu skonczylo sie na strachu.
U mnie leci 32 t + 2 i jutro tez mam wizyte.
Strasznie mi cieżko juz, mała strasznie sie wierci, wszystko mnie w dole ciągnie i cos czuje ze nie dotrwam tez do terminu - sama jestem ciekawa co jutro powie profesor na wizycie.
W sumie wszystko gotowe - wiec nie ma jakiegos strachu ale lepiej dla naszych serduszek zeby jeszcze posiedzialy troche w brzuszkach ❤️
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki za piątkowa wizyte zeby wszystko bylo ok:)

A poza tym witam sie z Wami dziewczyny na tym wątku bo juz od dawna Was podczytuję z krzaków ale jakos sie nie udzielałam.
Dziś mamy 32tc + 2 termin na 24 sierpnia no i panika coraz wieksza jak to wszystko bedzie.
Ale póki co niech moja Karolinka jeszcze sie nie pcha na ten świat ;)
I niech mamy nie stresuje :)
Pozdrawiam każdą z Was :)

A masz juz zrobiony ten wymaz HBS? Bo jak Lenka straszy ze moze szybciej wyjść to moze by trzeba zrobic.

Dziewczyny a ten wymaz jest robiony z pochwy czy tez z odbytu? Bo wczoraj czytalam ze z dwoch miejsc i zguplam
Hm no właśnie nie ale dziś poleciałam na badania które mam mieć na wizytę e piątek hiv i takie tam i HBs miałam ale z krwi :/ A może na wizycie mi zrobi wymaz? @Oczekiwanie2017 kochana pomożesz ? Mamy ta sama gin i mam nadzieję, że w piątek uda nam się na chwilę zobaczyć ! ❤

Mi wszystkie znaki na ziemi mówiły że będzie przedterminowy poród.Bole przepowiadajace zaczęły się naprawdę wcześnie a skurcze już 35 tygodni dokuczaly.Dzis jestem w 42 tc i czego ci nie życzę roznie jeszcze może być.Ja nie wiem jak moja cierpliwość do tego czasu wytrzymała hehe byłam pewna w 200 procentach że urodze przed terminem a tu masz ci
wiadomo różnie może być:) A za Was kochana 3mam mocno kciuki !! ✊✊✊

@zylwia - ciagle podczytuje Was z krzaków :)
Martwiłam sie o Ciebie - ale ciesze sie ze wszystko jest narazie ok - kurde jakos mi taka bliska sie wydajesz z racji chyba tego ze terminy mamy tylko o kilka dni roznicy;)
No i jak to przeczytalam to mnie strach ogarnał, co chwile odswieżałam strone zeby sprawdzic co u Ciebie - dzieki Bogu skonczylo sie na strachu.
U mnie leci 32 t + 2 i jutro tez mam wizyte.
Strasznie mi cieżko juz, mała strasznie sie wierci, wszystko mnie w dole ciągnie i cos czuje ze nie dotrwam tez do terminu - sama jestem ciekawa co jutro powie profesor na wizycie.
W sumie wszystko gotowe - wiec nie ma jakiegos strachu ale lepiej dla naszych serduszek zeby jeszcze posiedzialy troche w brzuszkach ❤️
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki za piątkowa wizyte zeby wszystko bylo ok:)
Kochana Ja to dzis na maksa ogarniam bo bardzo się boję i wolę spać spokojnie :) apteka gemini właśnie się zamawia , biorę się za pakowanie torby i czekam na kilka przesyłek i popiore to co przyjdzie i koniec :) mam jakieś głupie myśli ale to chyba psychika już:( cieszę się , że w piątek wizyta bo bym zeszła na zawał :D A Ty daj nam koniecznie jutro znać co u Was ❤❤❤

Hm no właśnie nie ale dziś poleciałam na badania które mam mieć na wizytę e piątek hiv i takie tam i HBs miałam ale z krwi :/ A może na wizycie mi zrobi wymaz? @Oczekiwanie2017 kochana pomożesz ? Mamy ta sama gin i mam nadzieję, że w piątek uda nam się na chwilę zobaczyć ! ❤

Kochana Ja to dzis na maksa ogarniam bo bardzo się boję i wolę spać spokojnie :) apteka gemini właśnie się zamawia , biorę się za pakowanie torby i czekam na kilka przesyłek i popiore to co przyjdzie i koniec :) mam jakieś głupie myśli ale to chyba psychika już:( cieszę się , że w piątek wizyta bo bym zeszła na zawał :D A Ty daj nam koniecznie jutro znać co u Was ❤❤❤
Ten HBS to wymaz w kierunku paciorkowca

Witajcie :) mało się udzielam bo coś mi humorki ciążowe się zaczynają...i ciągle mi coś nie pasuje :( a tak naprawdę tp mam dość zastrzyki z heparyny...już dosłownie płacze kiedy przychodzi godzina kucia a robie je w nogę bo brzuszka szkoda już dziubac .
A sobotę mam iść polowkowe i chyba za wcześnie się umówiliśmy, według usg aktualnego i daty miesiączki to skończony 19 tydzien ale według pierwszego usg i daty według niego to 18 . Więc dosłownie zgłupiałam, wypowiedzcie się czy przypadkiem nie pojadę za wcześnie ?

Ja też mam nadzieję, że uda nam się w piątek na chwilkę zobaczyć tym bardziej że wizyty mamy jedna po drugiej :-) :). HBs rzeczywiście jest z krwi a wymaz to jest GBS. Ja będę miała w piątek pobierany. Wydawało mi się, że im bliżej porodu tym lepiej go pobrać ale pewnie zależy od konkretnej sytuacji.

Ja też mam nadzieję, że uda nam się w piątek na chwilkę zobaczyć tym bardziej że wizyty mamy jedna po drugiej :-) :). HBs rzeczywiście jest z krwi a wymaz to jest GBS. Ja będę miała w piątek pobierany. Wydawało mi się, że im bliżej porodu tym lepiej go pobrać ale pewnie zależy od konkretnej sytuacji.
A widzisz-pokickalam nazwy:)

reklama
Dziewczyny czy odczuwacie/odczuwałyście ból przy ruchach dziecka? Od wczoraj synek bardziej aktywny, do tego czuję jakby mi szpile w podbrzusze i jajniki wbijał podczas ruchu, albo drapał paznokciami.

Do góry