reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

@kredka82 my mamy zalecenie od fizjo by ją karmić trzymając u siebie na kolanach. Ogólnie krzesełka do karmienia bywają regulowane albo na te parę minut dziennie możesz posadzić dziecko bo ważne jest by nie miało możliwości się zakrztusić. W krzesełkach bujaczkach też ludzie karmią

reklama
Dzieki zajrze bo zielonego pojecia nie mam jak zaczacO widzisz. Zastanawialam sie czy kupowac elektryczny parowar czy garnki? Ale mieso normalnie w wodzie?Ewunka te mialas? Bo ja je ostatnio kupilam i sie zastanawialam czy beda fajneJa tez nie rozumie jak mozna zyc bez czekolady!To ile sie daje jak sie zaczyna rozszerzac? A dodajecie wode do tego co zmiksowane czy to takie geste?A powiedz cos wiecej[emoji6] to musi byc mega wygodne

My za miesiac konczymy 4 miesiace i wtedy zaczniemy rozszerzanie. Jeszcze nie wiem czy nie odczekam troszke ale z drugiej strony skoro Sara juz ma 6,5kg to moze faktycznie mozemy po 4m zaczac?

A jak karmocie dzieci ktore nie siadaja? W fotelikach samochodowych?Zobacz załącznik 873098
Kredko bron Boze w foteliku. Kupujesz krzesleko do karmienia takie, ktore sie rozklada i "otula" malucha. Ale m in dlatego 4 miesiace to wczesnie. 5miesieczne dziecko samo nie siedzi, ale w takim foteliku radzi sobie bez problemu.
Rozszerzanie jest naprawde proste, wystarczy troche poczytac. A do warzyw dodajesz wode z gotowania, zeby uzyskac odpowiednia konsystencje. Ja dlugo robilam na parze, bo lepiej smakuje.

A co do fotelika to ja mam Romer Britax Dualfix Isize i jest boski, choc ku#&%sko drogi [emoji23]

Hej kochane, dawno się nie udzielałam ale czytam ❤ dzis zaczelysmy 34tc ( 33+0) trochę boli kręgosłup i podbrzusze..ogolnie mam bardzo ciężki dzień i mała chyba też bo jest mniej aktywna już ostatnio:(

Dziś na wkladce miałam jakiegoś "gluta" .. wczoraj też był ale jakoś się nie zastanawialam .. wizyta dopiero w piątek..

Hej kochane, dawno się nie udzielałam ale czytam ❤ dzis zaczelysmy 34tc ( 33+0) trochę boli kręgosłup i podbrzusze..ogolnie mam bardzo ciężki dzień i mała chyba też bo jest mniej aktywna już ostatnio:(

Dziś na wkladce miałam jakiegoś "gluta" .. wczoraj też był ale jakoś się nie zastanawialam .. wizyta dopiero w piątek..
Gluta?hmm może czop bo to właśnie taki glut który stopniowo wypada.Tyljo u mnie zaczął dosyć pozniej

Dzieki zajrze bo zielonego pojecia nie mam jak zaczacO widzisz. Zastanawialam sie czy kupowac elektryczny parowar czy garnki? Ale mieso normalnie w wodzie?Ewunka te mialas? Bo ja je ostatnio kupilam i sie zastanawialam czy beda fajneJa tez nie rozumie jak mozna zyc bez czekolady!To ile sie daje jak sie zaczyna rozszerzac? A dodajecie wode do tego co zmiksowane czy to takie geste?A powiedz cos wiecej[emoji6] to musi byc mega wygodne

My za miesiac konczymy 4 miesiace i wtedy zaczniemy rozszerzanie. Jeszcze nie wiem czy nie odczekam troszke ale z drugiej strony skoro Sara juz ma 6,5kg to moze faktycznie mozemy po 4m zaczac?

A jak karmocie dzieci ktore nie siadaja? W fotelikach samochodowych?Zobacz załącznik 873098
Ja w lezaczkach karmie. Powiem. Ci ze ja jestem z tych garnków zadowolona. Tylko szukałam takiego co ma dużą średnicę i jest głęboki i ma dużo wsadow co za jednym razem dużo warzyw nagotuje [emoji6] co by obiadki różne smaki miały [emoji2]

Ja miałam inne te do mleka :laugh2:Ale mleko było zjadane na bieżaco :rolleyes2:i ich nie uzyłam . Wole zdecydowanie szklane szklanki po nutelli lub sloiczki po zjedzonych juz obiadkach .Moja jje w hustawce :-p mam krzesełko do karmienia ale juz dla dzieci ktore siedza wiec sobie czeka .Na poczatku dawałam troche wody teraz juz same warzywa + miesko ( taki gesty budyń)
Chyba ze cukinia to wychodzi bardziej mamałyga :laugh2:
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1526908371464.jpg_1526908373633.jpeg
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527938746274.jpg_1527938748043.jpeg
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527509999805.jpg_1527510001839.jpeg
Gotuje w garnku normalnie - nie weszłam na wyzszy poziom ;)

Załączniki

• MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1526908371464.jpg_1526908373633.jpeg
    332,5 KB · Wyświetleń: 416
  • MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527938746274.jpg_1527938748043.jpeg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527938746274.jpg_1527938748043.jpeg
    320,9 KB · Wyświetleń: 413
  • MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527509999805.jpg_1527510001839.jpeg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527509999805.jpg_1527510001839.jpeg
    338 KB · Wyświetleń: 388
Ostatnia edycja:

Jest coraz wieksza i mniej sie rusza i Ty dzis licha wiec pewnie odpoczywa -ale jak Cie niepokoi jedz na ktg . 33+0 to 33 tydzień

reklama
Ewunka a co to za biale gluty w tych owocach?
A nutelle to w tych duzych kupuje[emoji6]

Dziewczyny z tym fotelikiem to moja siostra tak karmila ale wlasnie mi sie to srednio widzialo temu pytalam. A wogole to przeciez bujaczek tiny love mi sie do pozycji polsiedzacej rozklada. A jeszcze myslalam zeby hustawke jej kupic tylko nie wiem od ktorego miesiaca?

Do góry