Dokładnie,twoja malutka jest tylko strasza o dwa dni od mojego jak się nie mylę? I super jak jej smakowałoWiesz ja się nie sugeruje aż tak opiniami innych , myślę że wiemy najlepiej co dla naszych dzieci dobre . Moja dzisiaj zjadła z 5 ml zupki i jutro zje też
reklama
Jaskolcia
Fanka BB :)
Dzięki za podpowiedź, tez probowalismy, bo myslelismy o blw. Balaganem się nie przejmuję. Niestety u nas nie wyszło, Zosia tylko się bawiła. Na początku brała jeszcze kawałek do ust, ale później zaczęła rzucać ze złością i tak jest do dzisiaj. Jeden gryz albo w ogóle i rzut na podłogę. Karmimy ją w krzesełku, ale próbowaliśmy na podłodze jak się bawi, w kojcu. Akceptuje tylko chrupka jak podam w ten sposób, albo jak podaję jej coś ze swojego talerza, konieczne mojego, ale wtedy trochę spróbuje i już więcej nie chce. Nie wiem czemu, może to kwestia zębów, bo ma dopiero jednego i musi trochę popracować zanim coś zmiękczy dziąsłami.Jaskolciu jesli moge cos zasugerowac - probowalas dac kawaleczki i pozwolic Zosi samej jesc i bawic sie jedzeniem? Moze tak jej bardziej podpasuje. Fakt sprzatania jest duzo, ale dziecko ma frajde wiec czasami to u niejadkow skutkuje.
nieagatka
Trzeba przeczekac. Moja jadla wszytsko pieknie, a gdzies od miesiaca wydziwia strasznie, rzuca, pluje jesli jej nie smakuje. No i wlasnie musza byc kawalki i najlepiej jak je sama - stad moja sugestia.Dzięki za podpowiedź, tez probowalismy, bo myslelismy o blw. Balaganem się nie przejmuję. Niestety u nas nie wyszło, Zosia tylko się bawiła. Na początku brała jeszcze kawałek do ust, ale później zaczęła rzucać ze złością i tak jest do dzisiaj. Jeden gryz albo w ogóle i rzut na podłogę. Karmimy ją w krzesełku, ale próbowaliśmy na podłodze jak się bawi, w kojcu. Akceptuje tylko chrupka jak podam w ten sposób, albo jak podaję jej coś ze swojego talerza, konieczne mojego, ale wtedy trochę spróbuje i już więcej nie chce. Nie wiem czemu, może to kwestia zębów, bo ma dopiero jednego i musi trochę popracować zanim coś zmiękczy dziąsłami.
Grunt, zeby probowala, nawet jesli to niewielkie ilosci. Kiedys w koncu sie przekona. U nas spaghetti kroluje i jak juz kiedys pisalam - frytki z batata [emoji4]
nieagatka
Generalnie sie zgadzam, ale sa mamy, ktore 4 miesieczniakom daja kotleta i rosol wiec hmmm... [emoji6] Mysle, ze po prostu warto poczytac zanim sie zacznie, zeby dziecku nie zaszkodzic.Kumpela pierwsze obiadki brokuły marcheweczke podawała jak malutka miała 4 miesiące zaczęła od zielonych warzyw a potem troszkę słodka marchewka.Jeden pediatra mówi tak drugi tak a mama będzie wiedzieć najlepiej co i kiedy podać swemu bablowi.
meg86
Moja urodzona 14. Mi pediatra zalecala podawać wcześniej bo ma to pomoc na bole Brzuszka więc zobaczymy. U mnie moja siostra tak trójkę dzieci karmila i nic im nie było więc zaszkodzić nie zaszkodziDokładnie,twoja malutka jest tylko strasza o dwa dni od mojego jak się nie mylę? I super jak jej smakowało
To dobrze myślałam więc 2dni różnicy pomiędzy moim a twoja. U nas pediatra żeby od 5 dawac wiec do lekarz to inne zdanie ,twoja malutka widać na zdjęciu że ze smaczkiem jadła napisałam privMoja urodzona 14. Mi pediatra zalecala podawać wcześniej bo ma to pomoc na bole Brzuszka więc zobaczymy. U mnie moja siostra tak trójkę dzieci karmila i nic im nie było więc zaszkodzić nie zaszkodzi
adunnnia90
Ja Oliwii i Filipowi zaczęłam Podawać 13 kwietnia wtedy równo kończyli 4 miesiąc. Zaczęłam od sloiczkow ze sklepu których nie chcieli jeść , kupiłam garnek do gotowania na parze i raz w tyg im gotuję robię ze 3-4 smaki obiadkow,mroze. Po czym codziennie wyciągam i odgrzewam w podgrzewaczu.
Załączniki
Ewunka
Zaczyna chodzić ?Moja ma 11,5 miesiąca i 8,5 kg. Waga urodzeniowa 3,41 kg. Bardzo wyhamowala przez ostatnie 2 miesiące, ale ciągle jest w ruchu. Zmieniła styl życia
To moja pulpet hi z tego wychodzi mam wrazenie ze moja tez juz wychamowała bo w jedynym rozmiarze troche chodzimy ( mam nadzieję ze lato oblecimy w 74-80 )
Miała 45 cm ma 68
Ewunka
HiZnam ten trik [emoji4] Nie dziala [emoji23][emoji38]
A co zrobic by lubiła niekapek ?
Tatuś dzis stwierdził trzeba dawac tylko niekapkiem ....... mowie taaaaaaa przeciez z niego nie pije - bo wie ze dostanie butelke tatus twierdzil ok . To dziś dawaj jej tylko niekapkiem .......
Po obiedzie " Ewunka Ewunka przynieś butelkę bo ona płacze przy tym niekapku
reklama
adunnnia90
Mam rozwiązanie dawać łyżeczka [emoji23] [emoji6] [emoji12]Hi
A co zrobic by lubiła niekapek ?
Tatuś dzis stwierdził trzeba dawac tylko niekapkiem ....... mowie taaaaaaa przeciez z niego nie pije - bo wie ze dostanie butelke tatus twierdzil ok . To dziś dawaj jej tylko niekapkiem .......
Po obiedzie " Ewunka Ewunka przynieś butelkę bo ona płacze przy tym niekapku