reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Nie wszystkie :-) Ja nadal mam bliskie spotkania z wc także lada chwila zlapiemy wspólny temat :-) opowiadaj jak się czujesz. I jak Ci mija czas na ciążowym L4
Ojoj jeszcze masz mdlosci no to daja ci dziewczyny popalic ;)
U mnie narazie konczy sie na mdlosciach porannych bez spotkania z wc ale pewnie juz niedlugo ;)
Tak ogolnie to jest spoko oprocz mega sennosci to czuje sie swietnie

Dziewczyny moja córcia trzy i pół miesiąca Nie chce wogole leżeć na brzuszku. Strasznie płacze wtedy .
Na mnie leży oparta i ładnie podnosi głowę i się rozgląda ale jak położę na łóżko czy gdziekolwiek to odrazu płacz na plecach nie płacze . I kolejny problem to dalej mocno zaciska piastki . Kiedy u waszych dzieci przeszło takie mocne zaciskanie ?
Kochana ja radzilabym przejsc sie do lekarza rehabilitanta byc moze mala ma wzmozone napiecie miesniowe

Ojoj jeszcze masz mdlosci no to daja ci dziewczyny popalic ;)
U mnie narazie konczy sie na mdlosciach porannych bez spotkania z wc ale pewnie juz niedlugo ;)
Tak ogolnie to jest spoko oprocz mega sennosci to czuje sie swietnie
senność jest fajna bo można bez żadnych wyrzutów sumienia spac :D korzystaj bo później nie bedzie zmiłuj;)

Dziewczyny moja córcia trzy i pół miesiąca Nie chce wogole leżeć na brzuszku. Strasznie płacze wtedy .
Na mnie leży oparta i ładnie podnosi głowę i się rozgląda ale jak położę na łóżko czy gdziekolwiek to odrazu płacz na plecach nie płacze . I kolejny problem to dalej mocno zaciska piastki . Kiedy u waszych dzieci przeszło takie mocne zaciskanie ?
A byłaś z Nią u fizjoterapeuty? Myślę, że fajnie jakby standardowo każde dziecko taki specjalista obejrzał. Nie mówię, że coś złego się dzieje. U nas akurat fizjoterapia jest wymagana. Ogólnie też nie przepada za leżeniem na brzuchu. To zaciskanie piąstek powinno zaniknąć nie pamiętam do kiedy... Fizjo też to zbada. Zrobisz jak uważasz, ale my byliśmy u trzech fizjo i Mała już robi postępy.

U nas prawie to samo, dzis byłam z małym na wizycie u rodzinnej mój ma 3 miesiące i niecałe 2 tyg i też zaciska piąstki ciągle nawet podczas kąpieli, na brzuszku leży głowkę trzyma nawet ładnie ,próbuję nózkami i rączkami zaczynać się odpychać do raczkowania ale zaczyna się pozniej denerwować, i u nas mały najczęsciej głowke trzyma w jedna stronę śpi też na jednej stronie , jak położę go na druga nie chcę tak samo z obracaniem,rodzinna dała nam skierowanie do rehabilitanta i ew do neurologa , nawet sama chciałam, bo u nas tak jakby mały robił opór wodzi oczkami za nami w każda stronę czy rzeczami ale ta głowka i to przekrecanie nią w drugą za bardzo nie chce ,jak leży na brzuszku z głowką do góry obróci w każdą ale najlepiej jest mu w jedną.I już mu dziś zamieniłam mleko w sumie rodzinna poradziła zmienić na inne z bebilonu HAPRO EXPERT którę dostaję od początku takie podawali mu też w szpitalu na HIPP Combiotk bo po tym bebilonie robi ciągle kupki zielone, i teraz zobaczymy przez 3 tyg jak po tym HIPP będzie. Dostał skierowanie jeszcze na morfologie CRP i mocz bo troszkę skórę ma za jasną bardzo gdzie niby według rodzinnej powinien mieć już troszkę ciemniejszą, a nie taka bladziutka.I coś mało przybiera bo waży niecałe 5300 a je dośc dużo nawet do 140ml mm zobaczymy jak wyniki bo możliwe że jakiś stan zapalny jest dlatego to CRP

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry