reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja kiedyś slyszalam ale to olałam. Zaplanowaliśmy już chrzesnych dla dziewczynek i jedna z nich jest w ciazy (dla niej to żaden kłopot) i nie wierzy w to zupełnie ale dziś moja babcia wystrzelila ze to ma niby skutkować tym ze jedno z dzieci ma nie żyć:/ rety aż mnie ciary przeszly. Babcia najgłośniej się modli w kosciele i wierzy w takie rzeczy... masakra :/

Wiara w zabobony to grzech. Ciekawe co na to babcia:D

Dziewczyny naprawdę każda z Was będzie super mama i da radę. Wszystko kwestia organizacji i nastawienia. Ja od 8 do 18 jestem sama z dziećmi. Obiad, pranie prasowanie, sprzątanie, zakupy wszystko zrobione. Dla mnie moje dzieci nie są ciężarem, mają lepsze i gorsze dni ale nigdy nie narzekam. Ostatnio moja mama do mnie mówi przyznaj się masz dosyć już co a ja do niej ze wogole nie jestem zmęczona a moja bratowa która mieszka z moją mamą syn 3 lata i drugi 5 mieisecy kładzie się z nimi w dzień moja mama obiady gotuję i tego młodszego na noc bierze bo ona musi być wypoczeta. Chyba kobiety które zachodzą od tak w ciążę i od tak maja dzieci inaczej podchodzą do zajmowania się nimi...
Ostatnio nawet spacery zmieniliśmy na jazdę rowerem i ok 15km.dziennie robimy i mini malucha się to bardziej podoba [emoji2]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ja tak z innej beczki.
Czy korzystałyście z gazu przy porodzie sn?
Bo w szpitalu, w którym zamierzałam rodzić wycofali go (niby rakotwórczy dla personelu:confused:) i tylko nospę dają. A dziś się dowiedziałam, że w drugim szpitalu nie ma z tym problemu i się zastanawiam, czy warto zmieniać z jego powodu decyzję:)

Tak sobie siedzą [emoji2]
IMG_20180620_195615.jpg

Załączniki

• IMG_20180620_195615.jpg
    IMG_20180620_195615.jpg
    75,3 KB · Wyświetleń: 337
Dziewczyny a ja tak z innej beczki.
Czy korzystałyście z gazu przy porodzie sn?
Bo w szpitalu, w którym zamierzałam rodzić wycofali go (niby rakotwórczy dla personelu:confused:) i tylko nospę dają. A dziś się dowiedziałam, że w drugim szpitalu nie ma z tym problemu i się zastanawiam, czy warto zmieniać z jego powodu decyzję:)
Ja korzystałam, ale szczerze mówiąc nie wiem czy w ogóle mi pomógł. Jak miałam już skurcze parte i zamykałam oczy to strasznie w głowie mi się kręciło i odlatywałam.

reklama
@Vinszka Tobie tez się łożysko odkleilo? Ja byłam wczoraj na wizycie 6 tyg po i mój lekarz zaproponował mi, ze przed kolejna ciąża lub w trakcie ciąży zrobimy testy antyfosfolipidowe ( mam nadzieje, ze dobrze zapamiętałam nazwę) aby zmniejszyć ryzyko ponownego odklejenia. Również powiedział mi, ze przez cała ciąże będę na acardzie lub clexane. Ja swojej cc tez dobrze nie wspominam.
Ja cała ciążę na neoparinie byłam. Po oxy mi się odkleiło. Nie znam przyczyny.

Do góry