reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny pytanie mam. Czy spotkałyście się z tym że chrzesną nie powinna być kobieta w ciąży??
Ja zostałam matka chrzestną będąc w 25 tc ciąży i moja chrzesnica obecnie 4 letnia to super zdrowa dziewczynka.
A moja córka 3 letnia obecnie równie dobrze się miewa.
Nie ma co brać poważnie takich starych przesądów, które nie są poparte niczym.
Pozdrawiam

reklama
I takie podejście mi się podoba :-D
Ostatnio mnie się każdy pyta jak się czujesz ? Więc odpowiadam dobrze.
-O jak Ci dobrze ze nie wymiotujesz , nie masz zgagi
- na co ja mówię : wymiotuje codziennie rano i wieczorem, a zgaga prawie całe dnie ale ciąża to czas radości a nie narzekań i każdy kończy temat z głupią miną :D
Dziewczyny pytanie do tych co brały nepoarin albo heparyny, czy te zastrzyki próbowaliście przelewać do tych zestawów do insuliny, tam sa takie fajne igły i nie tempe:p
A mój brzuch nie daje rady z tymi iglami tempakami a jakiś na nogę mam opór psychiczny :p

Mam pytanie do dziewczyn, które karmią piersią i dokarmiają mm. Jak to u Was wygląda? Najpierw cyc potem butla? Zastanawiam się nad taką opcją bo Mała chyba się nie najada z cycka. Non stop wisi na nim, potem idzie spać na chwilę i znowu ryk.

Mam pytanie do dziewczyn, które karmią piersią i dokarmiają mm. Jak to u Was wygląda? Najpierw cyc potem butla? Zastanawiam się nad taką opcją bo Mała chyba się nie najada z cycka. Non stop wisi na nim, potem idzie spać na chwilę i znowu ryk.
Najpierw cyc później butla.
Takie małe dzieci lubią wisieć przy cycu i nie wiadomo czy chcą jeść czy się przytulić albo odruch ssania zaspokic☺

reklama
Ja tak wlasnie robilam, najpierw cyc, potem butla. Wisiala 20h dziennie na mnie i przy odstawieniu byl ryk, okazalo sie, ze nie przybiera poprawnie i podalam mm. Po paru tyg odrzucila piers wiec bujalam sie z laktatorem, ale po podaniu mm sytuacja sie unormowala i zaczela przybierac az nadto, a to bylo dla mnie najwazniejsze [emoji4]
Jak mi powiedzieli, ze placze ciagle, bo jedt glodna to myslalam, ze mi serce peknie.

Do góry