reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Aga - gratuluje córeńki :-)

dziewczyny, czy wiecie może jak mogę zbić ciśnienie? byłam wczoraj u lekarza w przychodni, wizyta -ojej... no i chciała mnie do szpitala odesłać, ciśnienie mi skoczyło, bo się zdenerwowałam i niestety nie za bardzo chce opaść, pozatym po mojej lewej stronie brzucha mam takie coś bardziej odstające i ona powiedziała,że nigdy w życiu czegoś takiego nie widziała i z tym też powinnam udać się do szpitala, ale że wizytę mam za tydzień więc mi darowała, a z ciśnieniem obiecałam mierzyć i w razie co się pojawić lub pojechać do szpitala. To coś w brzuchu to już było na pewno podczas ostatniej wizyty, a mój dr nic na to nie mówił, czyżby nie zauważył?

reklama
Gotadora jesli cisnienie utrzymuje sie 140/90 to migiem na IP. Nasz gin tez Ci to powie. Wysokie ciśnienie jest groźne dla dzieci i lepiej samemu nic nie brać. Jeśli odpoczynek i relaks nie obniżają to nie ma co czekać.

Martka ja nie mam pojecia, myślałam,że to maluszek u się umiejscowił dlatego trochę brzuch odstaje z jednego boku. Jedne co mnie pociesza to to,że ta dr nie wygladała na solidną, nawet mając moją kartę ciąży przed oczami nie przeczytała,że jestem w ciąży bliźniaczej po imci, dla mnie to taka "zapchaj dziura" na małą miejscowość, to mnie nie boli, no ale do czwartku mam o czym myśleć

Gotadora, ja niestety na cisnieniu sie nie znam.
Marcysiowa dobrze radzi. Jedz na ip bo tydzien czekania na wizyte to za dlugo. Po co sie martwic i ryzykowac.

Gotadora pilnuj cisnienia. Generalnie dzieciaczki przy nadcisnieniu slabiej rosna a do tego dodaj ze blizniaki tez slabiej rosna i mamy problem. Ja na Twoim miejscu wyslalabym do gina smsa jutro z info o sytuacji. Dmuchaj na zimne kobieto.

doktorka mówiła,że jeśli będę mieć powyżej 140/100 to mam jechać. Na razie jeszcze poobserwuje, wyjazd do szpitala wiąże się z tym,że nie ma kto zająć się moimi zwierzakami, a sunia jutro ma kontrol, bo jej się coś sączy z rany. Cóż, jak to się mówi-wszystko na raz

reklama
Gotadora doraźnie z ciśnieniem możesz sobie radzić tak że wziąć persem albo dwie meliski wypić i położyć z nogami do góry. mnie jak skoczyło ciśnienie po raz pierwszy i okropnie żle sie poczułam to takie dostałam wytyczne telefonicznie od mojej dr i mnie wtedy pomogło. może wytrzymasz do wizyty. na dłuższą metę jak kiedys pisałam mam dragi :-( rano i wieczorem i obserwacja cisnienia.
mam nadzieję że u ciebie to tylko chwilowe i wszytko się unormuje bez leków:tak: .

Do góry