reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

O kurczę - dużo tego.... Ile badań.... Dzięki za informacje - to też zacznę liczyć.

Milagors - właśnie dlatego odpuściłam zakupy w Polsce. Jak się dobrze trafi to w UK lub USA wychodzi taniej niż PL, a wybór jest dużo ciekawszy.
Zobacz next - wysyłają bez opłat do Polski i w ciągu 2 dni masz paczkę w domu
Ja lubię kupować tu - zwłaszcza, że czasem robią akcje, że się kupuje za 1/4 ceny:
Gymboree.com - Baby Clothes, Baby Girl Clothes, Infant Clothing and Baby Girl Clothing at Gymboree
Aczkolwiek w USA kupuje się przez pośrednika (firmy, które wysyłaja paczki do PL) i czeka się wówczas troszeczkę, więc lepiej z wyprzedzeniem robić zakupy.

reklama
milagors :-D oczywiście, jak nie byłam w ciąży, to widziałam same śliczne, zgrabniutkie ciążowe ciuszki.Póki co nie szukam, też z powodu "bariery", poza tym, nie wiem, jaki będzie ten większy brzuszek, a mieszczę się jeszcze w swoje rzeczy ;-) A te dziecięce w ciucholandach, praktycznie nówki za parę złotych! a można dotknąć, obejrzeć itp. A! kupiłam jedną kieckę, taką letnią z TOP SHOP, ciążową, ale można też nosić normalnie, bo też są modne :tak:

Misia dziekuje za linka!!! Sliczne sa te ciuszki. Kurcze do czego to doszlo ze u nas jest drozej! Na pewno sobie tu cos wybiore:))

Marcysiowa, Wierze,ze juz bys chciala byc rozpakowana ale musisz pamietac ,ze to wszystko dla dobra maluszkow. Dasz rade jeszcze troszke :tak:

Lesna, moze byc tak,ze w ostatnim momencie zadecyduja o cesarce. Czytalam ostatnio ,ze we Francji 20% ciaz konczy sie cesarka.
Powiedz mi mialas przygotowania do macierzynstwa i porodu z polozna??? Znajoma mi ostatnio mowila,ze sa one na zyczenie i refundowane przez ubezpieczalnie. Trzeba sie tylko zglosic w 4-5miesiacu ciazy.

Misia, oj tak ,ciesze sie ,ze wreszcie wiem w jakim kierunku kupowac ciuszki.

Mnie najwiekszej radosci sprawia szukanie i kupno po dobrej cenie. Lista wyprawkowa w sklepie, jaka jest tu w modzie nie wchodzi w gre.
Dzis kolejny zakup hihihi karuzela :biggrin2: Chcialam takie spokojne kolorki bo tutaj w sklepach to nie dosc ,ze brzydkie, to pstrokate.
Zobacz załącznik 561762

Sony...cudne te bodziaki!:-)

coleta...to cieszyc się tylko z cc! ja mam takiego profesora bardzo za SN i wiem, ze będzie z nim masakra wygrac...no ale nie wyobrażam sobie rodzic gdzie indziej jak u niego...poza tym chce rodzic w wwie, wiec na dojechanie musze mieć czas jak cos...ehhh..ciesz się ta cc...

Marcysiowa...co ty gadasz...jaka zla matka...:sorry2: wiadomo, ze lezenie w szpitalu nie jest niczym przyjemnym i chcesz żeby ta meka ci się skonczyla. ja to doskonale rozumiem. co prawda w szpitalu nie bylam , ale modle się codziennie żeby tam do porodu nie trafic. jesteś silna baba, wyrycz się i na pewno jutro będzie lepiej! bo wiadomo, ze dla dziewczynek zrobisz wszystko!

Agapl...no no no... w końcu jakas babeczka!! super kochana, ze znalazlas fajna pania dr, widzisz jakie to ważne! twój komfort psychiczny to 80% sukcesu! ale ci zazdroszczę tych cudownych ciuszków dla dziewczynki!
a! no i super karuzelka!:-) ja wlasnie czegos takiego szukam...

dziewczyny przeczytałam ostatnio, ze powinnam w 28tc dostać immunoglobuliny...nie wiem co to jest, ale pytam, czy ktoras z was dostawala takie cos?

Ostatnia edycja:
reklama
marcysiowa - szybko czas minie a kto wie, moze i mgr w terminie zaliczysz. Moja kolezanka tez rodzila w sesji ( tez blizniaczki) i na porodowce jeszcze sie do egzaminow uczyla :). I wszystko szybko po porodzie zdala. Wszystko na pewno, sie dobrze ulozy. A jak zobaczysz swoje piekne dzieciatka to pobyt w szpitalu szybko pojdzie w zapomnienie.

Agapl- gratuluje coreczki!!

Misia- ja tez juz Mala obkupuje w duze rozmiary bo malych mam pelno a ciagle jakies promocje i sie nie moge oprzec. Ty bys musiala tu przyleciec w lipcu jak w next w jeden weekend jest wyprzedaz od 5 rano i wszystko za 50 procent ceny.

Co do porodu to ja nawet nie mam opcji cesarka, wiec nie mam dylematu. Jedynie sie boje kleszczowego, bo tu dosc czesto stosuja jak sa problemy. Mysle, jednak pozytywnie, ze to bedzie szybki i lekki porod. tak sobie wmawiam. Prawdopodobnie sie zdecyduje na porod w szpitalu ale na sali takiej , ze niby jak porod domowy. Tylko polozna i nie ma znieczulenia. W razie jednak komplikacji przewoza na druga strone korytarza na normalna porodowke. Nie wiem tylko jak po porodzie, bom wiem ze na tym oddziale sie nie zostaje w szpitalu .Moje kolezanki srednio 2 h po porodzie wychodzily do domu. Nie wiem czy sobie poradze z karmieniem piersia itp, bo to pierwsze dziecko to i doswiadczenia brak.

Co do lumpeksow, to u nas czesto w okresie letnim sa tzw car boot sale. Sa to ogromne place na ktorych w niedziele ludzie handluja. I to osoby prywatne, kazdy kto np. chce sie ppzbyc zbednych rzeczy z domu moze przyjechac i sprzedawac. To raj jesli chodzi o rzeczy dla dzieci.To najpopularniejsze przedmioty. Dzieci szybko rosna a rodzice chca sie pozbyc ciuszkow i sprzetu. Ja bylam 2 razy i kupilam mnostwo ciszuszkow ( czasami z metkami ) w cenach od 20 pensow do 1 funta. Kupoilam np. lezaczek do wanienki, oryginalnie zafoliowany ( pani dostala w prezencie a juz jeden miala) z mothercare za 1 funta.Kumpela podgrzewacz do butelek aventu za 5 funtow, mate edukacyjna za 4. Kupilam tez pozytywke , ktora wyswietla gwiazdki i misie na suficie za 2 funciaki.Dobrze, ze mam male mieszkanie to sie ograniczam :)

Do góry