reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Załapałam denko. :-( Mój lekarz powiedział, że nie zrobi mi cc 06.06 bo to nie będzie 38tc skończonych (wg ich liczenia to będzie 37tc i 6dni). Pewnie będą mnie trzymać do 39 jak się da. Najpierw się zezłościłam na niego a potem zdałam sobie sprawę, że on mi na złość nie robi, tylko dla dobra dzieci. W tym momencie zdołowałam się, że co ze mnie za matka, że tylko o sobie myślę. Miałam nadzieję, że szybko wyjdę i załapię się na końcówkę sesji, żeby ratować moje mgr ale widzę, że będzie d**a. Po prostu ryk...

Agapl - aaaa!!! Możesz kupować śliczne sukienki :-)

Coleta - gratulacje! Właśnie - jakie badania dostałaś??? CJak każą Ci liczyć ruchy Małej? Ja idę w poniedziałek. Myślę, że to będzie przełomowa wizyta. A w ogóle - imię już wybraliście?
Ja nie wiem jak z tymi ruchami, bo Lidia albo się nie rusza, albo robi akrobacje, że mi brzuch rozsadza.

Leśna - ja staję na głowie, aby mieć cesarkę. Mi pierwszy poród srednio poszedł, zakończył się kleszczami i boję się drugiego. Poza tym, ja dziewięc miesięcy leżę praktycznie, nie mam formy, wszystko co wiąże się z wysiłkiem, przerasta mnie. Mam już wskazania do cc wystawione przez neurologa i ortopedę, w poniedziałek chyba skierowanie wypisze ginekolog i wówczas czeka mnie wycieczka do szpitala na kwalifikacje, kiedy ma się to odbyć. Mała jest duża - podejrzewam, że do 3 kg dochodzi, więc chyba nie będą mi kazali czekać do samego końca. Mój gin. mówił o 4-5 lipca, ale nie obraziłabym się na końcówkę czerwca, bo już jestem mocno zmęczona siedzeniem w domu.

Sony - śliczne śpiochy.
Ja już wszystko mam kupione, obecnie kupuję na ... roczek :-)Korzystam, ze mam darmową przesyłkę ze Stanów, bo kupiliśmy tam sprzęt do firmy i co chwilę im podsyłam linki na obniżki (np. Memorial day - wyobraźcie sobie jaki mają dziwny powód do obniżek cen :-) i dopakowujemy sprzęt ciuchami :-) Przynajmniej mniejsza jest szansa na zniszczenie.

agapl super ze wszysciutko dobrze i malutka ksiezniczka bezpiecznie sobie mieszka pod Twoim serduszkiem :-) tez na poczatku liczylismy na dziewczynke miala byc Wiktoria ale wyszedl Nikodem:-D a co do usg to masz racje ja robie prywatnie i sa o wiele dokladniejsze z wieloma opisami , raz tylko bylam w szpitalu to tak wszystko pobieznie zrobione, co mi sie bardzo niespodobalo :baffled:

Misia to duza twoja panienka:-)i znam te akrobacje w brzuchu , Nikodem tez ma tak ze albo spi i nic nie robi a jak juz sie rozlozy i zaczyna sie gimnastykowac to musze az sie polozyc, co do cesarki tez jestem za bo mialam 11operacji na brzuchu przeszczepiali mi skore i tkanki z brzucha na twarz ( rekonstrukcja twarzy)( oplacalo sie teraz nic niewidac)ale wszystkie miesnie sa naruszone na brzuchu i pelno blizn i nerwy tez sa slabe w nogach wiec niejestem az taka pewna czy dam rade naturalnie

Sony bardzo mi sie twoje zakupy podobaja!
Ja wpadlam w ten weekend do smyka na rekonesans i sie przerazilam po pierwsze cenami a po drugie kolorami. Ja nie chcialabym zeby moja corka byla cala na rozowa a synek na niebiesko.... Jakby innych kolorow nie bylo...

milagros mam tak samo :tak: a generalnie uwielbiam połączenia szarości z kolorami, nawet dla dzieci ;-)a ceny...Nie mam parcia,żeby moje dziecko miało wszystko nowe, a że jestem second-handowcem i wynajduję cuda za małą kasę, to do super sklepów nawet nie zaglądam ;-) Właśnie te "smutne", bure wózki mi się podobają :happy2:

Marcysiowa - trzeba jeszcze chwilkę wytrzymać - jak piszesz dla dobra dziecka, ale rozumiem Cię, że chciałabyś już zakończyć ciążę (dolegliwości chyba każdej na końcówce dają się mocno we znaki). Dasz radę!

Misia - będziemy decydować między Leną a Natalią - ale ostatecznej decyzji brak póki co.
Jeśli chodzi o ruchy - do 36 tc dzidzia powinna być dość aktywna później ruchy stają się delikatniejsze, mniej wyczuwalne (bo ma mniej miejsca) i mam liczyć po posiłkach (może być 3 razy dziennie). Liczę do 10 ruchów, które powinny pojawić się w czasie 1 godziny. Jak nie będzie tyle - mam zapylać na Izbę Przyjęć. Jak naliczę wcześniej niż w czasie 1 godziny - ok, odpuszczam.
Badania mam takie: grupa krwi, czynnik Rh, morfologia, mocz, PT, APTT, Na, K, Bialko całkowie, Kreatynina, Cytmegalia, HBS - Ag, HCV, WR, HIV, VDRL, Posiew + antybiogram na GBS.

reklama
Martka no ja uwielbiam lumpeksy. Monitoruje allegro, podobaja mi sie takie aukcje ze sa cale paki ubranek. Kosztuje to malo, tyle co 2 sztuki w smyku i sie ma z 30 sztuk. Nawet jak cos do wywalenia to za taka cene warto. Mysle ze sobie zamowie zeby zobaczyc czy z tego cos bedzie... Ale to po polowkowym. Nie chodzi o plec bo i tak nic rozowego nie kupie ale to taka moja magiczna bariera psychiczna ;)

Do góry