reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Przy pierwszym podejściu. Wcześniej były 3 nieudane iui. U nas diagnoza była niepłodność kobieca spowodowana czynnikiem męskim ;)
Co to w ogole znaczy? [emoji50] [emoji38]
U nas oficjalnie nieplodnosc nieznanego pochodzenia ale skoro mam troszeczke endometriozy to moze to to, przynajmniej tak mi sie wydaje.
Ja tez mialam 3 iui i nic np i 3,5 roku staran naturalnych a nigdy w ciazy nawet na 1 dzien.

Zależy od kliniki od lekarza od tego ile masz zarodków jaki jest Wasz problem ......
Ja mialam transfer 2 -3 i 5 dniowego nie ma jakiejś złotej reguły ktore sa lepsze .....Statystycznie blastki maja wieksze szanse ale ....ale jest milion ale po drodze
U mnie powiódł sie transfer 5 dniowego ( w 3 dobie był tak brzydki ze nie nadawał sie do mrozenia..... ) a wyszła taka dziewczynka :laugh2:Zobacz załącznik 867020
Boziu jakie cudo [emoji173] Gratuluje :)

U nas niby w papierach nieplodnosc nieznanego pochodzenia (wszystkie badania wrecz idealne) ale mialam cyste endometrialna ktora usunelam wiec moze ta namiastka endometriozy przeszkadza.

No wlasnie tez czytam ze nie ma reguly, jedni twierdza ze lepiej jak dojrzewa w macicy a inny ze na szkielku... Szkoda ze nie moge jednego 3dniowego wziac i jednego 5 dniowego [emoji14]

Boziu jakie cudo [emoji173] Gratuluje :)

U nas niby w papierach nieplodnosc nieznanego pochodzenia (wszystkie badania wrecz idealne) ale mialam cyste endometrialna ktora usunelam wiec moze ta namiastka endometriozy przeszkadza.

No wlasnie tez czytam ze nie ma reguly, jedni twierdza ze lepiej jak dojrzewa w macicy a inny ze na szkielku... Szkoda ze nie moge jednego 3dniowego wziac i jednego 5 dniowego [emoji14]
A będziesz brała jeden czy dwa zarodki? My też 3,5 roku starań i udało się za pierwszym podejściem. Nam pozwolili tylko jeden z powodu mojego wieku.

A będziesz brała jeden czy dwa zarodki? My też 3,5 roku starań i udało się za pierwszym podejściem. Nam pozwolili tylko jeden z powodu mojego wieku.
Jeszcze nie wiem, zalezy ile przezyje do piatku i jakiej beda jakosci... Chcialabym 2. Ja mam 31 lat i tu gdzie mieszkam maksymalnie mozna 2 podac.
A co u Was bylo przyczyna?
Moje gratulacje! Ale pocieszacie mnie dziewczynki [emoji173]

Patrząc na możliwe skutki uboczne leków które dostałam od dermatologa ( dwa z nich mają w opisie stosowanie w ciąży tylko w ostateczności) i fakt że nic nie pomogły chyba wolę już ten encorton .
W ciąży nie można zrobić testów alergicznych na nikiel więc to takie gdybanie .
A kuzynka jakie miała objawy tej alergii?
Też jej wyszła ta alergia w ciąży ?

Kuzynce po zjedzeniu produktów bogatych w nikiel wychodziły takie jakby wrzody, głównie na dłoniach i przedramionach. Nie od razu, przeważnie dopiero następnego dnia.
Pamiętam jak kiedyś na jakiejś rodzinnej imprezie wszczyscy jedli w restauracji jakieś wypasione polędwiczki, a ona gotowane ziemniaki i gotowaną pierś z kurczaka.
Ale dieta poskutkowała. To było z 10 lat temu (jeszcze przed ciążą). Teraz już chyba nie ma z tym problemu, mimo że pozwala sobie na "niklowe" jedzenie.
A z krwii testów na tą alergię nie można zrobić?

Cieszę się ale robi mi się ciężko:-) a jak u Ciebie samopoczucie?? Wszystko już gotowe??

Wierzę, że Ci ciężko, ale to na szczęście słodki ciężar ;).
U nas wszystko narazie dobrze, samopoczucie całkiem całkiem, badania wychodzą wzorowe. Przygotowania idą pelna para, ale do końca jeszcze trochę szykowania i zakupów jest. Poszłam nawet do szkoły rodzenia (dziś pierwsze zajęcia) więc staram się zdążyć ze wszystkim i o niczym nie zapomnieć

Dokladnie!!
6h po cc, o 2h w nocy dostalam ryz z owocsmi morza i rybe z pieczonymi ziemniakami. A na sniadanie kilka godzin pozniej wielka kanapke z szynka tutejsza (jak parmenska), sok pomaranczowy, kawe i croissanta.

U nas tak samo wypas jak w restauracji. I zadnego ograniczania po cc. A lepszego brownie z sosem waniliowym niz w szpitalu to nigdzie nie jadlam [emoji39]

Ja nie moge zrozumiec jak można miec siłę zająć sie dzieckiem po zjedzeniu suchara ....
Ja urodzilam o 8 a dali mi najpierw herbatke i obiad o 14

Dokładnie skąd brać siły na yo wszystko, ale znałam wasze doświadczenia i z domu mi pyszności dowozili. Oczywiście musiałam sie ukrywać z jedzeniem [emoji12] a po operacji na drugi dzień dopiero miała herbatę na sniadanie, kleik na obia i chleb na kolacje [emoji30]

reklama
Do góry