reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

My już dawno po wizycie ale rozmowy z emkiem, odbiór wózka i zleciało ❤ a więc tak ..Niunia rośnie ładnie , główka w dół i widziałam jak oddycha ❤❤❤ piękna moja :) nie wazylysmy się bo to będzie na usg III trymestru za tydzień :) za to ja ładnie rosne.. :laugh2: dalej uparcie doktor stoi przy sn :laugh2:

@jasani jak możesz dopisz mnie kochana na wizytę
19.06 usg III trymestru,
06.07 wizyta u gin prowadzącej,
31.07 wizyta u gin prowadzącej :)

reklama
Balam sie zlobka okropnie, mialam wyrzuty sumienia, ze jestem zla matka oddajac takie male dziecko, ale nie mialam wyboru. Jak pierwszego dnia zamkelam za nia drzwi zlobka to wylam tak, ze oddechu nie moglam zlapac. Po 3h szlam po nia z dusza na ramieniu i co? Niepotrzebnie. Moje dziecko kocha zlobek od pierwszego dnia. Nie placze, biegiem buty ubiera jak mowie idziemy do zlobka. Bardzo szybko zaczela sie psycho-motorycznie tam rozwijac. Zlobek jest prywatny, mase kasy kosztuje, ale nie zaluje. Jestem bardzo zadowolona, a moja corcia sie tam dobrze czuje.
I jedynie kiedy musialam sie z tego jej zlobka tlumaczyc to jak bylam w Polsce. Tu nikogo to nie dziwi, bo przeciez prscowac trzeba...
Oczywiście że tak, nie wyobrażam sobie aby moje dzieci do 5 roku zycia siedzialy tylko ze mna w 4 scianach, ale wydaje mi się że roczne to zdecydowanie za wczesnie i na pewno syrasznie będę taką sytuacje przeżywała...

Z tego co mi mowili to raczej komorki sa gorszej jakosci i wg mojego lekarza transfer w 5dobie jest ryzykowny, bo komorki moga nie dac rady.
Trzymam kciuki!
Kiedy transfer?
Dzieki :) Punkcje mialam we wtorek a transfer maja robic w piatek :)
A bralas cos na te endomende? Wiem ze nie ma na to leku ale nie wiem... Jakies witaminy na lepsza przyswajalnosc? A moze mialas embriolgue?
Ja jak na razie endometrium mam 12mm, oby wystarczylo :)

Super, że wszystko dobrze. Rzeczywiście ładna wagę mają Twoje kruszynki . Między nami jest ok.tydzien różnicy i mój w zeszla środę ważył ok.1900 g. Więc mniej niż Twoje dziewczynki. Ale waga w normie więc moim zdaniem trzeba się cieszyć że rosną .
Cieszę się ale robi mi się ciężko:-) a jak u Ciebie samopoczucie?? Wszystko już gotowe??

Oczywiście że tak, nie wyobrażam sobie aby moje dzieci do 5 roku zycia siedzialy tylko ze mna w 4 scianach, ale wydaje mi się że roczne to zdecydowanie za wczesnie i na pewno syrasznie będę taką sytuacje przeżywała...
Tez mi sie tak wydawalo wiec doskonale Cie rozumiem. Jesli moglabym byc dluzej w domu to na pewno bym to zrobila, ale z perspektywy czasu wiem tez, ze zlobek byl dobra decyzja i nie zaluje [emoji4]

Dzieki :) Punkcje mialam we wtorek a transfer maja robic w piatek :)
A bralas cos na te endomende? Wiem ze nie ma na to leku ale nie wiem... Jakies witaminy na lepsza przyswajalnosc? A moze mialas embriolgue?
Ja jak na razie endometrium mam 12mm, oby wystarczylo :)
Mialam przez 3 miesiace decapeptyl, ktory wprowadzil mnie w menopauze, potem 10dni stymulacji i punkcja i transfer. Zadnych dodatkow, a jesli byly to bez mojej wiedzy.

My już po. Wszystko dobrze. Dziewczęta rosną tylko nie chcą się pokazać na ładną fotkę. Ważą po 1993 g i 2053 g [emoji173]
Czy to nie jest dużo? Wszyscy mówili że bliźniaki będą malutkie a tak mi się wydaje że wcale się na to nie zapowiada:p mamy 32 tydzień
U mnie też 32+0 dziewczynka 2100 g :) u Ciebie to tez nie jest dużo, jest bardzo dobrze, między 50 a 90 percentylem.

reklama
Dziewczyny w związku z tym moim przeklętym uczuleniem ( podobno na nikiel- chociaż średnio w to wierzę ) mam wrócić do ercortonu ponieważ wszystkie objawy ujawniły się w momencie jego odstawienia .
Obecnie 14 tydz . Mam brać 5 mg na dobę .

Czy to jest obojętne dla dziecka ? Jak długo bralyście ( a może tak czy któraś z Was brala dłużej niż do 14 tyg?)

Ja brałam do 14 tygodnia i w czasie brania przeszło mi uczulenie na jabłka, które mam od 20 lat. Po odstawieniu enkortonu uczulenie wróciło. Moja kuzynka ma uczulenie na nikiel i pomaga jej dieta. Wprawdzie bardzo restrykcyjna, ale jak się boisz stetydu, to zawsze to jakieś wyjście.

Do góry