Tak 21 tcI udalo sie?
reklama
Cassiah
Fanka BB :)
Ale super! Gratulacje Za ktorym razem?Tak 21 tc
gooossia17
Jaka maluska [emoji33] moje bliźniaki po wyjściu ze szpitala miały 56 i takie maleńkie mi się wydawały [emoji7]
No jak my wychodziłyśmy ze szpitala to 44 na Zosię było za duże, a teraz już wyrasta i jestem mega szczęśliwa [emoji7]
gooossia17
Ło mateńko 50? To ja takich ubranek nie miałam [emoji23] Mój już lada chwila 68 rozmiar będzie nosił. Paczka ze smyka przyszła i czeka na prasowanie.
A w tej bluzie się zakochałam [emoji7] grunt to mieć super bohatera w domu. Zobacz załącznik 866843
Tak, 50. Właśnie zaczęłam kupować bo tez nie mam takich ciuszków. Miałam jedne body i jedne polspiochy. A bardzo trudno kupić jakieś naprawdę fajne. O sukience nie wspomnę bo można pomarzyć. Ostatnio kupiłam jedna w Niemczech.
tamiza
Patrząc na możliwe skutki uboczne leków które dostałam od dermatologa ( dwa z nich mają w opisie stosowanie w ciąży tylko w ostateczności) i fakt że nic nie pomogły chyba wolę już ten encorton .Ja brałam do 14 tygodnia i w czasie brania przeszło mi uczulenie na jabłka, które mam od 20 lat. Po odstawieniu enkortonu uczulenie wróciło. Moja kuzynka ma uczulenie na nikiel i pomaga jej dieta. Wprawdzie bardzo restrykcyjna, ale jak się boisz stetydu, to zawsze to jakieś wyjście.
W ciąży nie można zrobić testów alergicznych na nikiel więc to takie gdybanie .
A kuzynka jakie miała objawy tej alergii?
Też jej wyszła ta alergia w ciąży ?
Ewunka
Ale jaja. ........hi hi hiNie bylo i nie jes. Tak sie przyjelo i wszyscy dzieci do szkoly posylaja, ale obowiazek szkolny jedt od 6go roku zycia tylko nikt o tym nie mowi [emoji4]
Ewunka
Zależy od kliniki od lekarza od tego ile masz zarodków jaki jest Wasz problem ......Dziewczyny zastanawiam sie jak to wyglada z decyzja kiedy transfer... Chodzi mi o to dlaczego czasem jest 3ej dobie a czasem w 5ej? Ja strasznie chcialam 5dniowe bo mam endometrioze i boje sie ze takie mlode zarodki ona zniszczy a 5 dniowy embrion juz ma wieksze szanse... A oni juz zdecydowali ze transfer bedzie po 3 dniach...
Ja mialam transfer 2 -3 i 5 dniowego nie ma jakiejś złotej reguły ktore sa lepsze .....Statystycznie blastki maja wieksze szanse ale ....ale jest milion ale po drodze
U mnie powiódł sie transfer 5 dniowego ( w 3 dobie był tak brzydki ze nie nadawał sie do mrozenia..... ) a wyszła taka dziewczynka
Załączniki
walczaca o szczescie
Ile miala Twoja mała jak poszła do żłobka?? Ja też na pewno nie będę mogła sobie pozwolić na dlugie siedzenie w domu.Tez mi sie tak wydawalo wiec doskonale Cie rozumiem. Jesli moglabym byc dluzej w domu to na pewno bym to zrobila, ale z perspektywy czasu wiem tez, ze zlobek byl dobra decyzja i nie zaluje [emoji4]
Ewunka
Sa dziewczyny co biora i 20 mg i cała ciaze i .... wstepnie nic im nie jest .Encorton to steryd i stosowany w ciazy na alergię .... wolałabym poloramine która brałam sama . Czy jest szkodliwy ? Tak jest ...w jakim stopniu ? I co powoduje .... odpowiedzi na to pytanie nie ma każdy organizm jest inny i kazdy inaczej toleruje inaczej mu szkodzi .Patrząc na możliwe skutki uboczne leków które dostałam od dermatologa ( dwa z nich mają w opisie stosowanie w ciąży tylko w ostateczności) i fakt że nic nie pomogły chyba wolę już ten encorton .
W ciąży nie można zrobić testów alergicznych na nikiel więc to takie gdybanie .
A kuzynka jakie miała objawy tej alergii?
Też jej wyszła ta alergia w ciąży ?
Mnie naprzyklad zabroniono brać nospy ktora w pl jje sie na kg . A powoduje ona obniżone napiecie miesniowe u dzieci .
Sa przypadki ze brac trzeba i juz ale podejmujac ryzyko skutków ubocznych .
Na ulotkach zakazane w ciazy jest zapisane " w razie co " bo nikt nie prowadził badan na kobietach w ciąży .
Trzeba miec ogarnietego lekarza i mu ufac bo w internecie zbajdziesz wsztstko ....
reklama
nieagatka
9 miesiecy i tydzien. Zaczela tam chodzic 5 miesiecy temu.Ile miala Twoja mała jak poszła do żłobka?? Ja też na pewno nie będę mogła sobie pozwolić na dlugie siedzenie w domu.