reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ło mateńko 50? To ja takich ubranek nie miałam [emoji23] Mój już lada chwila 68 rozmiar będzie nosił. Paczka ze smyka przyszła i czeka na prasowanie.

A w tej bluzie się zakochałam [emoji7] grunt to mieć super bohatera w domu. Zobacz załącznik 866843

Tak, 50. Właśnie zaczęłam kupować bo tez nie mam takich ciuszków. Miałam jedne body i jedne polspiochy. A bardzo trudno kupić jakieś naprawdę fajne. O sukience nie wspomnę bo można pomarzyć. Ostatnio kupiłam jedna w Niemczech.

Ja brałam do 14 tygodnia i w czasie brania przeszło mi uczulenie na jabłka, które mam od 20 lat. Po odstawieniu enkortonu uczulenie wróciło. Moja kuzynka ma uczulenie na nikiel i pomaga jej dieta. Wprawdzie bardzo restrykcyjna, ale jak się boisz stetydu, to zawsze to jakieś wyjście.
Patrząc na możliwe skutki uboczne leków które dostałam od dermatologa ( dwa z nich mają w opisie stosowanie w ciąży tylko w ostateczności) i fakt że nic nie pomogły chyba wolę już ten encorton .
W ciąży nie można zrobić testów alergicznych na nikiel więc to takie gdybanie .
A kuzynka jakie miała objawy tej alergii?
Też jej wyszła ta alergia w ciąży ?

Dziewczyny zastanawiam sie jak to wyglada z decyzja kiedy transfer... Chodzi mi o to dlaczego czasem jest 3ej dobie a czasem w 5ej? Ja strasznie chcialam 5dniowe bo mam endometrioze i boje sie ze takie mlode zarodki ona zniszczy a 5 dniowy embrion juz ma wieksze szanse... A oni juz zdecydowali ze transfer bedzie po 3 dniach...
Zależy od kliniki od lekarza od tego ile masz zarodków jaki jest Wasz problem ......
Ja mialam transfer 2 -3 i 5 dniowego nie ma jakiejś złotej reguły ktore sa lepsze .....Statystycznie blastki maja wieksze szanse ale ....ale jest milion ale po drodze
U mnie powiódł sie transfer 5 dniowego ( w 3 dobie był tak brzydki ze nie nadawał sie do mrozenia..... ) a wyszła taka dziewczynka :laugh2:
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1528370896028.jpg_1528370898024.jpeg

Załączniki

• MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1528370896028.jpg_1528370898024.jpeg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1528370896028.jpg_1528370898024.jpeg
    207,4 KB · Wyświetleń: 464
Patrząc na możliwe skutki uboczne leków które dostałam od dermatologa ( dwa z nich mają w opisie stosowanie w ciąży tylko w ostateczności) i fakt że nic nie pomogły chyba wolę już ten encorton .
W ciąży nie można zrobić testów alergicznych na nikiel więc to takie gdybanie .
A kuzynka jakie miała objawy tej alergii?
Też jej wyszła ta alergia w ciąży ?
Sa dziewczyny co biora i 20 mg i cała ciaze i .... wstepnie nic im nie jest .Encorton to steryd i stosowany w ciazy na alergię .... wolałabym poloramine która brałam sama . Czy jest szkodliwy ? Tak jest ...w jakim stopniu ? I co powoduje .... odpowiedzi na to pytanie nie ma każdy organizm jest inny i kazdy inaczej toleruje inaczej mu szkodzi .
Mnie naprzyklad zabroniono brać nospy ktora w pl jje sie na kg . A powoduje ona obniżone napiecie miesniowe u dzieci .
Sa przypadki ze brac trzeba i juz ale podejmujac ryzyko skutków ubocznych .
Na ulotkach zakazane w ciazy jest zapisane " w razie co " bo nikt nie prowadził badan na kobietach w ciąży .
Trzeba miec ogarnietego lekarza i mu ufac bo w internecie zbajdziesz wsztstko ....

reklama
Do góry