reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ło mateńko 50? To ja takich ubranek nie miałam [emoji23] Mój już lada chwila 68 rozmiar będzie nosił. Paczka ze smyka przyszła i czeka na prasowanie.

A w tej bluzie się zakochałam [emoji7] grunt to mieć super bohatera w domu. Zobacz załącznik 866843

Tak, 50. Właśnie zaczęłam kupować bo tez nie mam takich ciuszków. Miałam jedne body i jedne polspiochy. A bardzo trudno kupić jakieś naprawdę fajne. O sukience nie wspomnę bo można pomarzyć. Ostatnio kupiłam jedna w Niemczech.

Ja brałam do 14 tygodnia i w czasie brania przeszło mi uczulenie na jabłka, które mam od 20 lat. Po odstawieniu enkortonu uczulenie wróciło. Moja kuzynka ma uczulenie na nikiel i pomaga jej dieta. Wprawdzie bardzo restrykcyjna, ale jak się boisz stetydu, to zawsze to jakieś wyjście.
Patrząc na możliwe skutki uboczne leków które dostałam od dermatologa ( dwa z nich mają w opisie stosowanie w ciąży tylko w ostateczności) i fakt że nic nie pomogły chyba wolę już ten encorton .
W ciąży nie można zrobić testów alergicznych na nikiel więc to takie gdybanie .
A kuzynka jakie miała objawy tej alergii?
Też jej wyszła ta alergia w ciąży ?

Dziewczyny zastanawiam sie jak to wyglada z decyzja kiedy transfer... Chodzi mi o to dlaczego czasem jest 3ej dobie a czasem w 5ej? Ja strasznie chcialam 5dniowe bo mam endometrioze i boje sie ze takie mlode zarodki ona zniszczy a 5 dniowy embrion juz ma wieksze szanse... A oni juz zdecydowali ze transfer bedzie po 3 dniach...
Zależy od kliniki od lekarza od tego ile masz zarodków jaki jest Wasz problem ......
Ja mialam transfer 2 -3 i 5 dniowego nie ma jakiejś złotej reguły ktore sa lepsze .....Statystycznie blastki maja wieksze szanse ale ....ale jest milion ale po drodze
U mnie powiódł sie transfer 5 dniowego ( w 3 dobie był tak brzydki ze nie nadawał sie do mrozenia..... ) a wyszła taka dziewczynka :laugh2:
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1528370896028.jpg_1528370898024.jpeg

Załączniki

• MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1528370896028.jpg_1528370898024.jpeg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1528370896028.jpg_1528370898024.jpeg
    207,4 KB · Wyświetleń: 469
Patrząc na możliwe skutki uboczne leków które dostałam od dermatologa ( dwa z nich mają w opisie stosowanie w ciąży tylko w ostateczności) i fakt że nic nie pomogły chyba wolę już ten encorton .
W ciąży nie można zrobić testów alergicznych na nikiel więc to takie gdybanie .
A kuzynka jakie miała objawy tej alergii?
Też jej wyszła ta alergia w ciąży ?
Sa dziewczyny co biora i 20 mg i cała ciaze i .... wstepnie nic im nie jest .Encorton to steryd i stosowany w ciazy na alergię .... wolałabym poloramine która brałam sama . Czy jest szkodliwy ? Tak jest ...w jakim stopniu ? I co powoduje .... odpowiedzi na to pytanie nie ma każdy organizm jest inny i kazdy inaczej toleruje inaczej mu szkodzi .
Mnie naprzyklad zabroniono brać nospy ktora w pl jje sie na kg . A powoduje ona obniżone napiecie miesniowe u dzieci .
Sa przypadki ze brac trzeba i juz ale podejmujac ryzyko skutków ubocznych .
Na ulotkach zakazane w ciazy jest zapisane " w razie co " bo nikt nie prowadził badan na kobietach w ciąży .
Trzeba miec ogarnietego lekarza i mu ufac bo w internecie zbajdziesz wsztstko ....

reklama
Do góry