reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dorex- gratuluje coreczki, sliczniutka. Mam nadzieje, ze laktacja sie rozkreca i mleko leci szerokim strumieniem.

Milaa- ja mam 2 szuflady w komodzie i 1 pod lozeczkiem przeznaczone na rzeczy dzieciece, mamy tak male mieszkanko, ze nawet nie ma opcji dokupienia kolejnego mebla. Na razie musi wystarczyc. Plus troszke na wieszakach w naszej szafie.

Sony, Gotadora
- ladne brzuszki.TTeraz z tygodnia na tydzien, beda coraz wieksze .

Hola- bardzo sie ciesze , ze dzieciatko rosnie i wszystko dobrze. Mam nadzieje, ze tabletki pomoga i cisnienie wroci do normy.

Marcysiowa - widze, ze dziewczynki rosna i roznica wagi nie jest taka duza, oby jeszcze troszeczke posiedzialy w brzuszku. Z tego co pamietam, nie bierzesz juz lekow, czyli mozna sie spodziewac, ze dziewczyny zechca zawitac po drugiej stronie lada moment:).

Dziewczyny mi na bol plecow fizjoterapetka polecila pilke do yogi, mam sie na niej klasc aby odciazyc kregoslup. Niestety nie za bardzo sie to sprawdza w ciazy bo brzuch przeszkadza i biust. Moze jednak ktorejs ta rada sie przyda.

Co do wagi to chyba prowadze, mam na plusie 20 kg. Kiedy ja to zgubie :angry:

reklama
P1030084.jpg

a to moj arbuz, zdjecie jeszcze cieple sprzed 2 minut :)

Załączniki

• P1030084.jpg
    P1030084.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 41
Aisha, dzięki za krótką relację - fajnie, że u Was OK!

Z mebelków mamy - 2 komody (jedną wielgaśną, drugą mniejszą - z mniejszymi szufladkami), łóżeczko, półeczki i sofę dla mamy do karmienia / taty do lulania córy :)

Trzcinka :-) no to to jest arbuz ;-) piękny!

co do piłki - to chodzi o tę duża taką? ja mam, musiałabym napompować, ale nie za bardzo wiem co mam z nią robić :baffled:

Pilka taka duza do cwiczen, ja mam akurat lordoze i teraz automatycznie jak brzuch rosnie , siedzac wypianam go do przodu, wiec kregoslup boli w dolnym odcinku. Pani polecilam robic koci grzbiet, zeby wlasnie wyginac kregoslup w przwciwna strone. Przy mpjej pracy siedzacej co 15 minut wstawac i naciagac sie toszeczke. Na pilce to wlasnie tez sie klasc tak na klatce piersiowej, i lekko kulac ta pilka tak zeby wtoczyc ja pod brzuch zeby tez kregoslup lekko wygial sie do gory. Choc jak mowilam jest to dosc trudne, bo dusi sie wtedy dziecko i nie jest to za wygodna pozycja.Ja jeszcze jak mialam mniejszy brzuszek to trosze probowalam, teraz przestalam i pewnie dopiero po porodzie bede robic te cwiczenia. nie moglam poszukac w necie fotek z osoba dorosla, cos jak na tym linku fotka nr 7 ( tylko oczywiscie nogi na podlodze :)) a rece swobodnie moga opadac.Ale ogolnie pani terapetka mi powiedziala, ze teraz za duzo mi nie pomoze i ma nadzieje , ze po porodzie bedzie lepiej.

Album II

milia ja będę miała łóżeczko z szufladą i w niej chyba będę trzymać pościel + komoda z przewijakiem (półeczka i trzy szuflady) na ciuszki i pieluchy + słupek (4 półki) wstępnie na najpotrzebniejsze kosmetyki.
Mojej siostrze te mebelki wystarczyły i przy jednym i drugim synku.
Ale to też zależy jaki duży jest pokoik gdzie bedzie dzidzi, no i od dostępnej kasy ;-)

Kochane jestem po wizycie ...malusek ma całe 3,8mm...jest piekne serduszko...coprawda nie słyszałam, ale było widac ładnie bijącą kropeczke:):):)): jestem przeszczęśliwa...za tydzien mam przyjsc po zwolnienie to moze bedę miala kolejne usg:):)

Aisha, dzięki za info. my mamy szafę i i szafki nad regałem z pojemników ikei. Może zrobię zdjęcie - bo rozsądnie to wyszło.

reklama
Do góry