reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Gotadora, no wlasnie dr powiedziala ze bardzo dlugie jest i chude. Wazylo 2.5 tyg temu 135g... Stad tez takie mysli u mnie... O tyle sie pocieszam ze kopie jak szalone codziennie ogolnie to ja nie wiem kiedy wlasciwie spi. Moze duzo spala?

reklama
Kate - super wiadomości!!!
Milagros - ja tyłam przepisowo. Moja Lidka jest grubaskiem, co chyba za dobrze też nie jest. Nie uważam jakoś specjalnie na to co jem. Jem ppodobnie, jak przed ciążą. Teraz Mała naciskując na żołądek sama reguluje wielkość posiłków - jem mniej, ale częściej.

Kate, gratuluję udanej wizyty !

Milagros - z tą wagą to naprawdę różne. Niektóre dziewczyny sporo chudną na początku (bo nudności) inne (ja) sporo przybierają w I i II trymestrze, później waga się zatrzymuje. Jak masz wątpliwości - skonsultuj z lekarzem ale najważniejsze są wyniki badań dziecka no i Twoje samopoczucie. Myślę, że trzeba do tego podchodzić z rozsądkiem.

Kate gratuluje udanej wizyty!!

Milagros z tyciem to jest wg różnie. Zależy od organizmu. Ja do chwili obecnej przytyłam ok 13kg. Czy to dużo nie wiem. Moje dziewczyny po dzisiejszym USG ważą Ala 2600 a Ewa 2300 czyli w sumie prawie 5kg dziecka plus wody to ok 7kg ważą mi dzieci. Wg mnie jak przed ciążą nie miałaś "zapasów" to szybciej możesz tyć a jak miałaś (jak ja) to mi waga dopiero ok połowy ciąży dopiero zaczęła się zmieniać. Dopóki nie ma gwałtownych zmian to jest ok.

Witam ciężaróweczki:-).
Dorex ogromnie gratuluję córci. Najważniejsze że z wami wszystko dobrze a mleczarnia na pewno się rozkręci:tak:.
Kate super że na wizycie wszystko ok i maleństwo ładnie rośnie:-).
Gotadora brzusio śliczny:tak::-D:-), na prawdę wygląda jak koronkowa pisanka:-D. Dobrze że Alma już czuje się lepiej. Matrwiłam sie o nią bo te ropne zapalenia u suczek to barzdo nie fajna i groźna sprawa.

Ja też wczoraj miałam wizytę. Z maleństwem wszystko ok, ma już 7,5cm:happy:. Ze mna średnio. Mocno dokucza mi moja dyskopatia, a w dodatku u mnie wiecznego niedociśnieniowca ujawniło sie nadciśnienie i dostałam kolejne tablety:wściekła/y:.
Martka ja tez dostałam swędzenia i lekarz przepisał mi krem Gynazol. Od jednego zaaplikowania wszystko ustąpiło.

Pozdrawiam wszystkie kobiety serdecznie i życzę miłego słonecznego dnia.( u mnie niestety leje odf kilku dni i jest zimno, max10stopni:-().

Witajcie.
Kate duża baletnica ci rośnie.
Hola maleństwo rośnie :) Współczuję dolegliwości.
Co do wagi to ok 3 kg mam na plusie.
Ale pogoda, wieje zimno.
To teraz ja wklejam mojego melona ;)
bb39.jpgbb.jpg

Załączniki

• bb39.jpg
    bb39.jpg
    6,5 KB · Wyświetleń: 43
  • bb.jpg
    bb.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
reklama
Hola - super informacje! Obyś tylko Ty się lepiej czuła.
Ja podobnie jak Colet, najwięcej przybierałam na początku. Głównie w 2 trymestrze - teraz jest już stabilizacja. Rosnę nieznacznie - chyba głównie to co Lidka przybiera. Mam na plusie jakieś 13 kg.

Do góry