reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

miliaa z łożyskiem nie miałam problemu, czasem tak bywa że źle się oddzieli... karmienie średnio nam idzie bo mam mało pokarmu i dopajam sztucznym. Może jeszcze się rozkręci. Z tą transfuzją to też następstwo niskiej hemoglobiny w 9 miesiącu + czyszczenie no i wyszło jak wyszło. Ale nie ma co narzekać:-)

reklama
Cześć dziewczynki,

mam pytanko do Was, czy w pierwszym trymestrze miewałyście dość mocne dosłownie sekundowe kłucia w dole brzucha? Zastanawiam się czy to z maluszkiem jest wszystko oki czy po prostu to było spowodowane reakcją jelit po zaparciach. Dzisiaj już spokój, tylko wczoraj tak, do południa kilka razy i po południu już zadziej.

Fajny ten dziennik bobasowy ale.... na mnie to też już chyba za późno ;-)
Ja mam taki swój notesik (zwykły choć kupiony na tą okazję) i tam wpisuję sobie relacje z wizyt, badań i inne różne.
A po roczku planuję zrobić fotoksiążkę ze zdjęciami Małej - podejrzewam, że będziemy mieli ich duuuuuzo. Jeden egzemplarz jest dla nas i zrobię też rocznicowy prezent dla dziadków.
Swoją drogą - polecam taką zabawę z fotoksiążkami - ja robię takie z każdego naszego dłuższego wyjazdu bo do zdjęć w wersji elektronicznej nie mogę się przekonać a tak - stoją na półce i zerkamy od czasu do czasu.

Malinus - ja miałam na początku ciągnięcia, pobolewania, rózne "dziwne" objawy. Wszystko się rozciąga i przygotowuje. Rób / jedz wszystko co możliwe aby uniknąć zaparć... bo od nich już tylko krok do hemoroidów. Brrr.....
Dorex - no to troszkę przeszłaś. Kurcze, u mnie hemoglobina też słabiutka, oj słabiutka....

Dorex,a pijesz herbatke na laktacje? POdobno pomaga. Znajma ostatnio mi opowiadala ,ze bardzo dobra jest herbatka z kopru wloskiego i anyzu.

pijemy, przystawiamy ogólnie pracujemy usilnie i jest ciut lepiej ale jeszcze za mało żeby mała jadła tylko mój pokarm ale damy radę:tak:

Dorex, gratuluje i zazdroszcze ;)

Dziewczyny, jak to u was bylo/ jest z przybieraniem na wadze? Naczytalam sie "madrych" poradnikow i ksiazek i w sumie w wiekszosci znalazlam ze powinno sie tyc ok 0.5kg w 4 miesiacu... W pierwszym trymestrze ok 1.5 no a u mnie cos ta waga nie rosnie. 2,5kg od poczatku ciazy zawsze to cos ale od 2tyg nic... Boje sie ze glodze dziecko. Dodam ze jem 2 obiady dziennie a wlasciwie to nie przestaje jesc. A przed ciaza tylam bez umiaru jak tylko przestawalam sie pilnowac. Do wizyty 10 dni mam jeszcze wiec tak mnie to nurtuje...

Hej dziewczyny, u mnie na wizycie wszystko ok, szyjka dluga na 4 cm , Hania ladnie przybiera na wadze, wazy juz 880gram, za 4 tyg kolejne usg:) bardzo dziekuje za kciuki,

reklama
Kate :-) wspaniała wiadomość! gratuluje!

Milagros ja niestety nie wiem jak to jest z tyciem, ja przytyłam parę kilogramów, conajmniej 5, chyba niedługo zacznę nosić kurtkę męża jak dalej bedzie tak zimno, bo moja największa już za ciasna ... a jak miałaś ostatnią wizytę to dr nie ważył Ci maluszka? moje zuchy ostatnio ważyły ( 3 tyg temu) jedno 186g a drugie 160g i dr mówił,że prawidłowo - może za bardzo się martwisz?

Do góry