reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No właśnie mi się zaczęło około 23 tygodnie i sporadycznie po nocy lekkie plamy na piżamie wiem że to normalne tylko ciekawa byłam czy też tak macie!

Ja jestem 33+2 tc i nic mi się nie dzieje. Tylko tyle, ze dzisiaj mnie strasznie biust boli. Już dawno mnie tak nie bolał jak dziś.

Zaczynamy 10 tydzien. Moje maleństwo w poniedziałek miało 2,23 cm szczęścia [emoji173][emoji173] gdzies kalendarz macie? Bo chciałabym wiedzieć która z Was kiedy powita swoje maleństwo na świecie :yes:
Już ponad 2 cm [emoji7]
Mamy wstawiany kalendarz codziennie. Też się wpisz ze swoją datą porodu. Jasani trzyma nad tym pieczę [emoji214]

Powiem Ci szczerze że już myślałam o detektorze tętna i raczej kupię będę napewno spokojnejsza
Kup fajna sprawa miałam sama dla spokoju ja z reguły panikara ;) ja swój sprzedałam ostatnio za 130 a kupiłam nowy za 230 ja miałam SONOLINE B.Jezeli będziesz chciała kupić to ew sprawdź go sobie na necie.

Mi to sie wydaje zbędne i jakieś takie liche jak na antywstrzasy. Ja mam bardzo gruby materac w gondoli i zamierzam mieć tylko przescieradlo chyba ,ze będę ku temu jakieś wskazania
Ale to chodzi o to zeby przy nierownosciach terenu/chodznikach dziecku nie latala glowka na bok. Ja tez myslalam ze to zbedne a praktyka mowi swoje. No vhyba ze masz swietne chodniki wokol i nie bedziesz nigdzie po wyboistej drodze jezdzic

Mi nic nie leciało ale szału z laktacją teraz nie mam także myślę że u Ciebie to dobry znak i będziesz 'mleczna' [emoji106] [emoji41]
A karmisz piersią ? Ja ściągam pokarm ale piersi mu nie daje na samym początku tylko ssał teraz tylko butle ale też szału nie mam ogólnie i dokarmiany go modyfikowanym ściągę rano 150 pozniej ledwością czasem dociągam do 90 więc też u mnie lipa

Dziewczyny czy pilyście Inofolic w ciąży ? Bo mam całe opakowanie i nie wiem czy mogę to pić??

Dziewczyny czy pilyście Inofolic w ciąży ? Bo mam całe opakowanie i nie wiem czy mogę to pić??
Z tego co wiem to chyba żadna z nas tego nie piła, ale wiem, że można. Tylko tam jest za mała dawka kwasu foliowego, więc oprócz tego polecałabym Ci jeszcze coś łykać.

Z tego co wiem to chyba żadna z nas tego nie piła, ale wiem, że można. Tylko tam jest za mała dawka kwasu foliowego, więc oprócz tego polecałabym Ci jeszcze coś łykać.
Mam jeszcze witaminy mama DHA i bierze się ich dwie kapsułki dziennie więc będę brała jedną i ten INofolic. Trochę pomieszam i będzie dobrze. :biggrin2: dziękuję za odpowiedź

reklama
A karmisz piersią ? Ja ściągam pokarm ale piersi mu nie daje na samym początku tylko ssał teraz tylko butle ale też szału nie mam ogólnie i dokarmiany go modyfikowanym ściągę rano 150 pozniej ledwością czasem dociągam do 90 więc też u mnie lipa
Też już nie. Chyba z 5 dni minelo już jak zmęczylam się czekać jak w końcu zalapie z tą piersią i będzie porządnie jadła. Daję moje ściągnięte i modyfikowane. Trochę więcej niż 1/3 na dobę wychodzi tego drugiego. A ja ściągam koło 450 ml na dobę ale ściągam 6-7 razy dziennie. Doradca laktacyjny mówila nawet 8 razy. Właśnie nie wiem jak długo tak często się ściąga...a kiedy już można rzadziej ale żeby też mleka nie stracić.
Córcia też ma coraz większy apetyt. Dobowo zjada koło 700 ml także mimo że mam mleka więcej niż na samym początku to i tak nigdy nie nadążam żeby dawać tylko moje mleko [emoji51]

A czemu przeszliście na butlę? Ile razy dziennie ściagasz mleko?

Do góry