reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

To nic nie znaczy. Maluszek rosnie i wiezadla moga sie juz rozciagac. Wiele dziewczyn mialo takie bole i wszystko jest ok. Mi sie zaczely troszke pozniej ale trwaly do ok 18tc moze dluzej. Kazda ciaza jest inna i rozne sa objawy. Najgorszy ten pierwszy trymestr do przezycia, bo caly czas sie bedziesz stresowac czy wszystko jest ok z maluszkiem. Na poczatku 2.trymestru polecam Ci kupic detektor tetna, zebys co chwile na usg nie latala jak teraz na bete [emoji14] (zarcik taki ;)
Ktory masz juz tc?
7+0

reklama
To juz duzo nie zostalo do 2.trym. Nue pozostalo Ci nic innego jak odpoczywac i relaksowac sie. Zobaczysz, ze za chwile plamienia sie skancza jak krwiaczek sie oprozni. Plamienia sa bardzo czeste w ciazy, bete masz super, serduszko pieknie bije. Teraz musisz zadbac o spokoj dla maluszka, bo stres baaardzo szkodzi!

Tez wlasnie widzialam u @Ropuszka666 i sie zastanawialam czy sie sprawdza i czy jest zalecana dla maluszka.

Ja używam tylko dlatego ze mam problem z asymetria u Sary . Miałam taka specjalistyczna poduszkę ortopedyczna ale póki za bardzo się odgina i nie mogę jej używać i fizjo powiedział ze do samochodu czy wózka mam używać motylka lub pieluszki żeby ta główkę jako tako u niej ogarnąć choć częściej zwijam ślimaka z pieluszki do wózka . Trzeba przy tej poduszce pilnować uszka bo lubią się odcinać i później odstają .

Ja używam tylko dlatego ze mam problem z asymetria u Sary . Miałam taka specjalistyczna poduszkę ortopedyczna ale póki za bardzo się odgina i nie mogę jej używać i fizjo powiedział ze do samochodu czy wózka mam używać motylka lub pieluszki żeby ta główkę jako tako u niej ogarnąć choć częściej zwijam ślimaka z pieluszki do wózka . Trzeba przy tej poduszce pilnować uszka bo lubią się odcinać i później odstają .
Wlasnie czytalam, ze mialas ten problem u Sary i bylam ciekawa Twojej opini, bo napewno konsultowalas sie z fachowcem ;) Chyba sie skusze na ta podusie.

U nas Tommy się nie sprawdził, Małej za szybko z niego leciało i mocno po nich ulewała, miałam butelki antykolkowe. Dr brown antykolkowy to był dla nas strzał w dziesiątkę. Miałam jeszcze calmę z medeli (dodatek do laktatora), mega droga, ale tej w ogóle nie zaakceptowała.
Ja dokarmialam mm przez miesiąc, później przeszłam na wyłącznie kp do 6 miesiąca.
Myślę, ze warto mieć w zapasie do szpitala butelkę, bo nigdy nie wiadomo jak z kp. W szpitalu w razie czego dadzą smoczek do butelki, z którego będzie szybko leciało i to może rozleniwic dziecko, które nie będzie już chciało piersi.
Jak udalo Ci sie przejsc po miesiacu na kp? Rozbujalas laktacje czy jakis inny problem byl?
Dziewczyny czy używacie/kupujecie do wózka poduszkę antywstrząsowa motylek?
Ja ostatnio zamowilam i idzie mi wlasnie ale w sumie to z mysla o spacerach w lesie i trudbiejszym terenie gdzie bardziej trzepie

reklama
A ja siedzę i rycze [emoji14] to chyba hormony... mówi się że faceci nie przeywaja tak jak my...? Siedzę z moim M na tarasie,pije on piwko ja sok i w pewnym.momencie przytula brzucho i mówi. Dzis moja równy rok od pierwszego transferu... rzeczywiście, sama zapomniałam. Równy rok temu byłam pewna że jestem już w ciąży... potem mega rozczarowanie. A dziś cud. Dwa serduszka biją pod moim [emoji173][emoji173][emoji173]
Cel osiągnięty - bedziecie rodzicami [emoji4] [emoji214] [emoji214]

Do góry