7+0To nic nie znaczy. Maluszek rosnie i wiezadla moga sie juz rozciagac. Wiele dziewczyn mialo takie bole i wszystko jest ok. Mi sie zaczely troszke pozniej ale trwaly do ok 18tc moze dluzej. Kazda ciaza jest inna i rozne sa objawy. Najgorszy ten pierwszy trymestr do przezycia, bo caly czas sie bedziesz stresowac czy wszystko jest ok z maluszkiem. Na poczatku 2.trymestru polecam Ci kupic detektor tetna, zebys co chwile na usg nie latala jak teraz na bete [emoji14] (zarcik taki
Ktory masz juz tc?
reklama
Powiem Ci szczerze że już myślałam o detektorze tętna i raczej kupię będę napewno spokojnejsza
hope322
Fanka BB :)
Edit: juz widzialam fotke. Super wozekSuper, ze malutka zdrowa, gratulacje kochana Pochwal sie wozkiem
hope322
To juz duzo nie zostalo do 2.trym. Nue pozostalo Ci nic innego jak odpoczywac i relaksowac sie. Zobaczysz, ze za chwile plamienia sie skancza jak krwiaczek sie oprozni. Plamienia sa bardzo czeste w ciazy, bete masz super, serduszko pieknie bije. Teraz musisz zadbac o spokoj dla maluszka, bo stres baaardzo szkodzi!
Ropuszka666
Tez wlasnie widzialam u @Ropuszka666 i sie zastanawialam czy sie sprawdza i czy jest zalecana dla maluszka.
Ja używam tylko dlatego ze mam problem z asymetria u Sary . Miałam taka specjalistyczna poduszkę ortopedyczna ale póki za bardzo się odgina i nie mogę jej używać i fizjo powiedział ze do samochodu czy wózka mam używać motylka lub pieluszki żeby ta główkę jako tako u niej ogarnąć choć częściej zwijam ślimaka z pieluszki do wózka . Trzeba przy tej poduszce pilnować uszka bo lubią się odcinać i później odstają .
hope322
Ja kupilam wlasnie w 7tc po serduszkowym ale zaczelam stosowac w okolicach 11-12tc i serduszko juz bylo pieknie slychac Polecam Ci tej firmyPowiem Ci szczerze że już myślałam o detektorze tętna i raczej kupię będę napewno spokojnejsza
Link do: Detektory tętna płodu Sonoline B Contec z kolorowym ekranem LCD
hope322
Wlasnie czytalam, ze mialas ten problem u Sary i bylam ciekawa Twojej opini, bo napewno konsultowalas sie z fachowcem Chyba sie skusze na ta podusie.Ja używam tylko dlatego ze mam problem z asymetria u Sary . Miałam taka specjalistyczna poduszkę ortopedyczna ale póki za bardzo się odgina i nie mogę jej używać i fizjo powiedział ze do samochodu czy wózka mam używać motylka lub pieluszki żeby ta główkę jako tako u niej ogarnąć choć częściej zwijam ślimaka z pieluszki do wózka . Trzeba przy tej poduszce pilnować uszka bo lubią się odcinać i później odstają .
walczaca o szczescie
To tak jak mój :-)To mój pierwszy nie udany był 3 maja punkcje pierwszego.
kredka82
Jak udalo Ci sie przejsc po miesiacu na kp? Rozbujalas laktacje czy jakis inny problem byl?U nas Tommy się nie sprawdził, Małej za szybko z niego leciało i mocno po nich ulewała, miałam butelki antykolkowe. Dr brown antykolkowy to był dla nas strzał w dziesiątkę. Miałam jeszcze calmę z medeli (dodatek do laktatora), mega droga, ale tej w ogóle nie zaakceptowała.
Ja dokarmialam mm przez miesiąc, później przeszłam na wyłącznie kp do 6 miesiąca.
Myślę, ze warto mieć w zapasie do szpitala butelkę, bo nigdy nie wiadomo jak z kp. W szpitalu w razie czego dadzą smoczek do butelki, z którego będzie szybko leciało i to może rozleniwic dziecko, które nie będzie już chciało piersi.
Ja ostatnio zamowilam i idzie mi wlasnie ale w sumie to z mysla o spacerach w lesie i trudbiejszym terenie gdzie bardziej trzepieDziewczyny czy używacie/kupujecie do wózka poduszkę antywstrząsowa motylek?
reklama
ludek
Cel osiągnięty - bedziecie rodzicami [emoji4] [emoji214] [emoji214]A ja siedzę i rycze [emoji14] to chyba hormony... mówi się że faceci nie przeywaja tak jak my...? Siedzę z moim M na tarasie,pije on piwko ja sok i w pewnym.momencie przytula brzucho i mówi. Dzis moja równy rok od pierwszego transferu... rzeczywiście, sama zapomniałam. Równy rok temu byłam pewna że jestem już w ciąży... potem mega rozczarowanie. A dziś cud. Dwa serduszka biją pod moim [emoji173][emoji173][emoji173]