reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

nie, ja wogole sie ciazowo nie czuje.... jesc jem wiecej, ale sennosc to juz nie... tzn zdarza mi sie co jakis drugi dzien uciac se drzemke popoludniowa bo czuje takie duze zmeczenie/znuzenie ale to nie jest codziennie i nie mocno

reklama
lolitka - gratuluje jeszcze raz :) zobaczyć serduszko swojego dzieciątka to mega wielkie przeżycie ! ja się wzruszyłam i tak jak ty jeszcze długo niemogłam uwierzyć , że jestem w ciąży...życzę najpiekniejszych 9 miesięcy w twoim życiu !
wera - gratuluję córuni :tak: i szybkiego porodu bo mój to był jak maraton:-( ale już po ( 11.08.2011 ) i wsio zapomniane ;-) a moje szczęście śpi teraz słodko koło tatunia....

Dziewczyny jak zmienić suwaczek na dole ?

dodora
GRATULACJE :-)

a jak Twoje maleństwo ? śpi ładnie ? co ile budzi się do karmienia ?
Bo moja w nocy budzi się tak co 4-5 godzin a w ciągu dnia co 1-3 godziny zależy jak jej się podoba , martwi mnie tylko że ona zawsze jak się obudzi to płacze i zanim zacznie ciągnąć cyca to musi z 10 minut minąć zanim się uspokoi i w dodatku czasami tak nerwowo łapie tego cycka

Hej dziewczyny! jestem juz w domku..bylismy kilka dni w Łebie fajnie bo pogoda nam sie udała :-) wiec wypoczelismy wszyscy w czworeczke haha...Kolejna wizyta w srode juz u gina prowadzacego nie moge sie doczekac zeby zobaczyc maluszki :tak:
Lolitka bijące serduszko, super widok co?

wera - moja mała też jak sie budzi to dosłownie kilka sekund i jest płacz jak nie ma cysia , na początku strasznie nerwowo łapała ale teraz już jest spokojniejsza , zobaczysz że z czasem i twoja sie nauczy. Twoje nocki są lepsze niż moja bo ja częściej wstaje w nocy - co 2 godziny mniej więcej . W dzień śpi po 3-4 a czadu daje nocą, kiedyś karmiłam ją 3 h. zanim odessała się od cysia :-D . A jak u was kompanie ? Ta moja kruszynka to strasznie płacze , w ogóle kąpiel jej się nie podoba - masakra , jak ją myć jak płacze i płacze .

Ostatnia edycja:
czesc swiezo upieczone mamuski!!! jeszcze raz gratulacje!!!! wyglada na to ze coreczki daja popalic, co do spania to odstepy beda sie wydluzac chociaz na poczatku tez mialam tak ze w kolko karmilam bo przy cycku zasypial wiec lezal/wisial na mnie wiekszosc czasu, pamietam ze przystawialam go i jak juz sie dobrze zassal to sama jadlam-czasami byl uwalony od jedzenia, ktore mi spadlo, ale po miesiacu nastapila stabilizacja i odstepy byly coraz dluzsze, takze bedzie dobrze!!! co do cycka to go zwyczajnie nie moga namierzyc i sie wkurzaja bo dobrze nie widza i ciezko na poczatku im idzie wiec stad to niezadowolenie ale to tez przejdzie, ja to mam karmienie z zabkami-trzeba uwazac

dodora co do kapania to ja mialam na poczatku wiadro i jestem b.zadowolona, bylam sceptycznie nastawiona bo byl to wymysl meza ale bylo fajne bo maly sie nie bal i siedzial w nim pewnie i pierwszy raz glosno sie zasmial wlasnie w wiadrze podczas kapieli, kapie sie krotko-5, najwyzej 10 minut i zawsze troche popluskam zanim go wloze do wody no i kapie przed jedzeniem, aha i malenstwa czuja nasz stres wiec to tez moze byc przyczyna-moze pusc cicho muzyke, aha no i nie kapalam codziennie bo mi polozna odradzila i do czasu odpadniecia pepka wcale, na poczatku cialko smarowalam oliwka-robilam mu masaz bo wybralam sie na kurs masazu dla bobasow i uwazam ze to b.fajna sprawa i potem go kapalam w samej wodzie-na poczatku wg wskazan poloznej ze smietana ale maly smierdzial wiec zrezygnowalam, oliwka wystarczy tylko trzeba uwazac zeby sie klocek nie wyslizgnal :D, to chyba wszystko aha i kapalam na podlodze i chyba w lazience jest echo i przestrzen wiec maluchy sie boja wiec moze kap w pokoju na znanym terytorium, zycze powodzenia i jak masz mozliwosc to zapisz sie na plywalnie dla bobasow po 3 miesiacu-super rzecz! moj "maly" juz przygotowuje sie do raczkowania-ach jak ten czas leci, kwiczy i gaworzy oraz pelza do tylu-kupa smiechu :)

asiek

widok serca wspanialy bo po pierwsze mnie bardzo uspokoilo ze sie ciaza rozwija, a po drugie jak se pomyslisz ze w tobie rodzi sie drugie zycie to wogole jakis kosmos

dodora
za kazdym razem przy kapaniu, przebieraniu i zmienianiu pieluchy jest płacz :tak: jest juz znaczna poprawa jesli chodzi o karmienie bo szybciej sie uspokaja ale jeszcze placz musi byc :-) czyli mamy podobnie

Asiiek super,ze wypoczełaś sobie nad morzem i w dodatku w Łebie,która bardzo mi się podoba:-) a do srody czas szybko zleci i zobaczysz swoje skarby:-) ja kolejne usg mam za 2 tyg. i będzie to połówkowe
Lolitko ty to rzeczywiście masz ciąże bezobjawową,a może to dobrze,ominą cię przykre dolęgliwości

reklama
kasia
no mam bezobjawow - taka naprawde bezobjawowa. nie wiem ze jestem w ciazy. gdyby nie to usg to chyba bym siedziala i plakala ze sie nie udalo bo ten calkowity brak objawow jest taki 'nieciazowy'....

jedynie co sie chyba w moim organizmie zmienilo to cisnienie - znaczaco spadlo jak to mowia jest zwykle na poczatku ciazy. zawsze mialam normalne lub lekko podwyzszone a teraz to nawet mi ponizej 95/70 schodzi.... caly czas w tych dolnych dopuszczalnych granicach

Do góry