reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

dziewczyny

mam glupie pytanie - jak czesto wy chodzicie na usg? tzn wiem ze pewnie ma kazdy inaczej ale sa jakies standardy/wskazania jak czeste to powinny byc wizyty?

reklama
Lolitko mój ginekolog ustala ze mną wizyty co 3 tyg.Ostatnio na kolejną wizytę czekałam 5 tyg.ale tylko dlatego,ze mój gin był na urlopie.Teraz wizyta będzie za 4 tyg., bo bedzie to połówkowe usg.

hmmm... bo ja se czytalam o tych usg to niby ze minimum jest 3 w ciazy, ale jak se pomyslalam ze to tak malo to az mnie strach oblecial. bo jak tu zyc i isc tylko co 10 tygodni...

lolitko-> ja na poczatku ciazy, mialam plamienia co jakis czas i mialam USG robione dlatego bardzo czesto. Mniej wiecej od 10-11tc juz co 4 tygodnie, a teraz co 3 jak u kwiatka

lolitko ja mialam w sumie 4 usg.Jedno w 6tc,na ktore poszlam prywatnie zobaczyc serduszko.Drugie mialam w 8tc w mojej klinice,trzecie usg mialam polowkowe w 18tc,no i 4 usg w Polsce prywatnie. Takze tak normalnie,to mialam skierowanie na dwa usg.Kolejne mam w 33tc,ze wzgledu na lozysko,bo mam z przodu. Ehhh...ta Skandynawia.

Dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej u lekarza.Robilam wyniki moczu i wyszlo mi troszke protein i krwi w moczu.Oczywiscie juz poszperalam w necie i nie pisza za dobrze na ten temat.Pielegniarka powiedzial,ze moze to u mnie calkiem normalne,bo naprawde jest tego nie za duzo,ale w razie co wysle moj mocz to szpitala na szczegolowe badanie.Wiec teraz czekam na wyniki.Ogolnie czuje sie dobrze i nie sadze,zeby dzialo sie cos zlego.Cisnienie w normie,macica ok,dzidzius w pozadku,serduszko 150 uderzen,brzuch rosnie i jakies 6/7kg na plusie. Jak myslicie,chyba nie ma sie czym martwic co?

dzieki za odpowiedzi.
tutaj teraz mam usg za 2.5 tygodnia a pozniej sie dowiem ile mam 'panstwowych ' - chyba ich za duzo nie ma ale zobaczymy.jak cos to juz mam namiar na w miare taniego gina (bierze ze usg tylko 350pln)

Lolitka hmmm 350 zł i piszesz,ze tani:eek: no ale za granicą są inne ceny.Ja od poczatku ciąży chodze prywatnie i z usg płace 100 zł.Z tego co słyszałam za granica rzadziej robione jest usg w ciąży i bywa tak jak piszesz 3 razy w ciągu całej ciąży.To byłoby nie na moje nerwy;-)

no ogolnie 350 to sporo, ale tutaj wsie chca 500 - tylko ten gosc jakos taniej robi. i to tez nie ma moje nerwy 3 usg wiec przynajmniej 1 czy 2 wiecej se kupie jak nie dadza panstwowo

reklama
Lolitko pewnie wykup,ja zrobiłabym tak samo na twoim miejscu,czułabym sie spokojniejsza o swoje maleństwo,a jak tam samopoczucie? czujesz się senna?Bo ja jak byłam w 6 tc to non stop spałam,a jak nie spałam to jadłam:-D i tak cały 1 trymestr
Czarnykocie mysle,ze nie masz powodu do niepokoju,czekaj spokojnie na wynik i daj znać co tam się okazało

Do góry