reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzisiaj znów dzień bez wizyt, jeżeli o kimś zapomniałam to dajcie znać. Miłego dnia!

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

LUTY

02: kropka129 synek Leoś

MARZEC

03.03.2018 - gosia2889 synek
07.03.2018 - Vinszka synek
14.03.2018 - meg86 córeczka Matylda
16.03.2018 - czarnu1a - synek
17.03.2018 - evulek111 - córeczka Amelka

KWIECIEŃ

03.04.2018 - kredka82 córeczka Sara
06.04.2018 - ludek córeczka Alinka

Wizyty

KWIECIEŃ

24: hope322 - usg III trymestru
24: jasani - wizyta u gin prowadzącego
24: Evelevel - wizyta u gin prowadzącego
24: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
26: Evelin83 - wizyta u gin prowadzącego
27: limoncia1 - wizyta u gin prowadzącego (serduszkowa)
27: Oczekiwanie2017 - wizyta u gin.prowadzącego
30: Evelevel - usg II trymestru
30: walczaca o szczescie - wizyta u gin prowadzącego
30: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
30: limoncia1 - wizyta w klinice

MAJ

02: zylwia - echo serca
04: Maryn123 - wizyta u gin prowadzącego
07: Barburka - usg II trymestru
07: shaggy - wizyta u gin prowadzącego
07: Iskra_82 - usg II trymestru
08: Aguleczka29 - usg III trymestru
09: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego + ktg
10: Bobisia - usg (chyba ostatnie )
10: Barburka - wizyta u gin prowadzącego
11: zylwia - wizyta u gin prowadzącego

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

04.05.2018 - Nina001 dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelinka
29.05.2018 - Bobisia dziewczynka Julcia
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk
13.06.2018 - ajka89 dziewczynka
13.06.2018 - jasani dziewczynka Bianka
17.06.2018 - gooossia17 dziewczynka Zosia
28.06.2018 - Maryn123 - ???
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka Lenka
16.07.2018 - hope322 dziewczynka Sara
02.08.2018 - Oczekiwanie2017 - chłopiec
11.08.2018 - walczaca o szczescie - dwie dziewczynki Amelia i Alicja
14.08.2018 - misis188 - chłopczyk Hubert
21.08.2018 - zylwia - dziewczynka Lenka
08.09.2018 - Iskra_82 - chłopiec Jaś
11.09.2018 - Evelevel - ???
28.09.2018 - Doris30:-) - ???
29.09.2018 - Barburka - dziewczynka Anastazja
30.09.2018 - shaggy - ???

reklama
Dziewczyny przychodzę z pytaniem.. kiedy zaczęłyście kupować dla dziecka cokolwiek? Wy piszecie tu o różnościach a ja nawet bladej wiedzy nie mam na te tematy.... dziś u mnie leci 18tc.. zaczął się 5 miesiąc, ale jeszcze wydaje mnie się że mam czas... albo może nie chce zapeszać? Moja mama twierdzi że kupuje się od 7msc... nie wiem czy tym się przypadkiem nie sugeruje.. jedynie co mam to... 2 smoczki które kupił mąż.. sądząc po Was to zakupów jest multum... a ja nawet na prawdę nie wiem co kupić. Jest sens już kupować coś? Ale jeśli tak to co? Takie większe rzeczy jak wózek? Poratujcie bo nie wiem co robić;)
Ja takie większe zakupy zaczęłam po połówkowy, ale już wcześniej jakies ubranka też mi się zdażało kupić. Musisz pamietać, że na wózek czasami czeka sie około miesiąca i warto juz wcześniej czegoś szukać i zamówić. Tak samo mebelki. Moim zdaniem czekanie do 7 miesiąca to nie jest najlepsze wyjście bo już sie nie ma tyle siły. A zapeszanie to zwykłe przesądy w które nie wierzę.
Ja zaczęłam najpierw kupować ciuszki. Jakieś body, czapeczki, skarpetki. A potem to już hurtowo :)

Dziewczyny przychodzę z pytaniem.. kiedy zaczęłyście kupować dla dziecka cokolwiek? Wy piszecie tu o różnościach a ja nawet bladej wiedzy nie mam na te tematy.... dziś u mnie leci 18tc.. zaczął się 5 miesiąc, ale jeszcze wydaje mnie się że mam czas... albo może nie chce zapeszać? Moja mama twierdzi że kupuje się od 7msc... nie wiem czy tym się przypadkiem nie sugeruje.. jedynie co mam to... 2 smoczki które kupił mąż.. sądząc po Was to zakupów jest multum... a ja nawet na prawdę nie wiem co kupić. Jest sens już kupować coś? Ale jeśli tak to co? Takie większe rzeczy jak wózek? Poratujcie bo nie wiem co robić;)

Ja zaczęłam kupować po 17 tc jak się dowiedziałam co będzie. Najpierw kupowałam ubranka, kocyki, pieluszki. Dużo dziewczyn zaczęło po 20 tc po badaniach połówkowych. Uważam, ze 7 miesiąc to za późno bo pamiętaj, ze musisz wszystko poprac i poprasować. Ja za wózkiem rozglądałam się od 20 tc. Zamówiliśmy w 26 tc i jeszcze go nie ma [emoji23] jestem w 32tc. Do kupienia jest mnóstwo rzeczy właśnie od ubranek począwszy a skończywszy na takiego pierdołkach jak obcinaczka do pazurków, szczotka do włosów, termometr, kosmetyki do pielęgnacji. Wiec myśle, ze powoli mozesz zacząć się rozglądać i zamawiać [emoji4]

dziękuję Wam dziewczyny :):tak: zacznę po połówkowych które są 07.05:) a skąd wiecie co kupić? Może to i głupie pytanie ale zupełnie nie wiem od czego zacząć, co jest najważniejsze, co można dokupić potem... Mam w tel aplikację "wyprawka" ale ilość rzeczy tam wykazanych przeraża... czy na prawdę tego tyle jest? Wózek planuję kupić używany:) a i skąd wiadomo ile czego kupować?
Niestety musisz pewne rzeczy kupować na wyczucie. Tego jest naprawdę sporo, ale z drugiej strony te rzeczy są dostępne w sklepach non stop, więc jak czegoś nie kupisz teraz to zawsze już po urodzeniu dziecka możesz po prostu dokupić. Dla mnie z tych większych zakupów najważniejsze to fotelik, wózek, łóżeczko, komoda, wanienka i przewijak.

Ja zaczełam kupować od 15 tyg niektóre rzeczy ciuszki kilka dosłownie, wózek zamówiliśmy po drugich badaniach połowkowych po 20 tyg i tak naprawdę zaczełam kompletować już większość po 20 tyg łożeczko itd.Mi też mówili by nie spieszyć się i poczekać z kupowaniem

Ja zaczęłam kupować po 17 tc jak się dowiedziałam co będzie. Najpierw kupowałam ubranka, kocyki, pieluszki. Dużo dziewczyn zaczęło po 20 tc po badaniach połówkowych. Uważam, ze 7 miesiąc to za późno bo pamiętaj, ze musisz wszystko poprac i poprasować. Ja za wózkiem rozglądałam się od 20 tc. Zamówiliśmy w 26 tc i jeszcze go nie ma [emoji23] jestem w 32tc. Do kupienia jest mnóstwo rzeczy właśnie od ubranek począwszy a skończywszy na takiego pierdołkach jak obcinaczka do pazurków, szczotka do włosów, termometr, kosmetyki do pielęgnacji. Wiec myśle, ze powoli mozesz zacząć się rozglądać i zamawiać [emoji4]
Powiedz mi w jakim szpitalu rodzisz? bo z tego co kojarze jestemy z tej samej kliniki z ZS i tak z ciekawości jaki szpital wybrałaś?Ja miałam cc w Zdrojach

dziękuję Wam dziewczyny :):tak: zacznę po połówkowych które są 07.05:) a skąd wiecie co kupić? Może to i głupie pytanie ale zupełnie nie wiem od czego zacząć, co jest najważniejsze, co można dokupić potem... Mam w tel aplikację "wyprawka" ale ilość rzeczy tam wykazanych przeraża... czy na prawdę tego tyle jest? Wózek planuję kupić używany:) a i skąd wiadomo ile czego kupować?

Ja jestem w 26 tc i dopiero się zaczynam rozglądać :). Ale jak czytam o zakupach dziewczyn to widzę, że czasu coraz mniej i muszę się szybciej za wszystko brać. W przyszłym tygodniu zamawiam wózek i wszystkie potrzebne rzeczy.

Powiedz mi w jakim szpitalu rodzisz? bo z tego co kojarze jestemy z tej samej kliniki z ZS i tak z ciekawości jaki szpital wybrałaś?Ja miałam cc w Zdrojach

Ja chce rodzic w Policach [emoji4] bo tam mój lekarz pracuje. Tam wiem jak się poruszać, ponieważ leżałam tam po drożności jajowodów oraz po wycięciu polipa [emoji4] jak dojadę oczywiście [emoji23]

Ja bym już zaczynała na twoim miejscu.U mnie to było tak od początku musiałam mieć wszystko nowe bo w rodzinie same dziewczynki tak więc w 5 miesiącu akurat były przeceny kupiłam trochę ciuszkow i tak potem powoli dokupowalam wszystko.Dzisiaj byłam ostateczne zakupy zrobić tak żeby mi niczego już nie brakowało jedynie czego nie mam to kosmetyków dla dzidzi i breloczek do smoka.Wozwk kupiłam w 6 mc akurat byłam w Pl o zamówiłam na allegro łóżeczko to samo.W tym tygodniu ma mi mama to wszystko podać.Tak się wydaje ale jeśli kupujesz wszystko od podstaw to jest tego trochę.Ja jutro prasuje już wszystko bo narazie prasowalam tylko to co do szpitala.

reklama
Do góry