reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A mam pytanie odnośnie ubranek. Bo przejrzałam wczoraj komodę i okazało się, że mam tylko jednego pajaca na ten najmniejszy rozmiar. Ile Wy macie i czy rzeczywiście dziecko tylko w tym śpi? Ja rodzę w lecie i mam sporo bodziaków. Nie wiem czy w takim pajacu nie będzie dziecku za gorąco?
Ja mam bardzo duzo pajacy (ponad 20szt) szczegolnie tych bawelnianych i zapinanych po srodku od gory do dolu i dla mnie to najlepsze ubranie do spania i zakladam je na body z krotkim. W ciagu dnia przewaznie body dlugi i getry/spodenki+skarpetki albo polspioszki lub pajac ale z tych misiowatych/welurowych zwlaszcza jak wychodzimy.

reklama
A mam pytanie odnośnie ubranek. Bo przejrzałam wczoraj komodę i okazało się, że mam tylko jednego pajaca na ten najmniejszy rozmiar. Ile Wy macie i czy rzeczywiście dziecko tylko w tym śpi? Ja rodzę w lecie i mam sporo bodziaków. Nie wiem czy w takim pajacu nie będzie dziecku za gorąco?
Ja rodziłam 2 dzieci w lipcu. W szpitalu raz była klimatyzacja i zakładałam pajacyk rożek, a w tamtym roku (bez klimatyzacji) było tak ciepło, że dzieci (w szpitalu) w body na krótki rękaw się pociły.. Wszystko zależy od nieprzewidywalnej pogody :). Dzieci tak szybko rosną, a ludzie sprzedają pajce za gorsze w intenecie:), więc jak się nie chce kupować po 20-30 zł za sztukę to można taniej. Pajace rozpinane na dlugości są wygodne zwłaszcza przy pierwszym dziecku. Ja używałam kilka bo w mieszkaniu mimo lata było chłodnej.

A jak ocenie regularność na ktg? Na co powinnam zwrócić uwagę? Bo ja nic nie czuje, czasem mnie pobolewa brzuch,kłuje, ale bardziej krocze mi doskwiera.

Nie Ty to masz oceniac [emoji12] lekarz bedzie wiedzial. Dopiero jesli skurcze pojawiaja sie mniej wiecej w regularnych odstepach - to widac na zapisie - to wtedy cos tam zaczyna sie dziac. Ja juz na porodowce zwrocilam uwage, ze moje skurcze sa na pewno silniejsze niz to co pokazuje zapis, a polozna mi powiedziala, ze ich sila ich wogole nie interesuje i fakttcznie jak zaczela sie akcja to byly juz bardzo regularne.

Co do lata trudno mi się odnieść ale lubię pajace i ubieram małej. Na noc na pewno się przyda. Jest niższa temperatura a to w końcu niemowlak. Z kolei body ubieranym przez głowę mówię Nie. Córcia się męczy jak je ubieram, ja zresztą też :confused:

Ostatnia edycja:
ja mam dosc duzo pajaców i ubieram na wieczór małemu tylko pajaca w dzien czasem tez jest w pajacu,albo w bodach

Kochane jaki krem "do opalania" używacie. Siedze w domku i wychodze na balkon, siedze w cieniu ale wczoraj stopki na sloncu i mnie opalilo. Dzis byłam 2 godzinki nad jeziorem tez ale chcialabym jutro coś kupic zeby sie jakos chronic

Moja mała w tym śpi. Jest to wygodne jeśli chodzi o nocne przebieranie :) są też cienkie bawełniane i nie musisz dawać body pod :)

Co do lata trudno mi się odnieść ale lubię pajace i ubieram małej. Na noc na pewno się przyda. Jest niższa temperatura a to w końcu niemowlak. Z kolei body ubieranym przez głowę mówię. Córcia się męczy jak je ubieram, ja zresztą też :confused:
Przy pierwszym dziecku faktycznie człowiek się męczy przy kolejnym już są mniejsze obawy i się szybciej ubiera :)

Moja córcia urodziła się w lipcu w największe upały, spała w cienkich pajacach. Dla mnie to najlepsza i najwygodniejsza opcja, i przede wszystkim pajace rozpinane na całej długości (odwrócona litera Y).

reklama
Do góry