reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Gosiu skoki nie są ok dlatego insulina jest wskazana jeśli nie jesteś wstanie dieta tego ogarnąć . I to uwierz będzie ci skakać z powietrza . Insulina nic strasznego .wazne tylko żebyś miała dobre igły i żebyś dobrze podawała . Co do nocy to o której jesz ostatni posiłek ? I ile w sumie jesz posiłków ? Niestety jeśli będziesz miała bezsenne noce one tez będą zaburzać cukier . Już nie wiele zostało dasz radę a takie skoki na 150-170 to jeszcze nie tragedia bo znam takie dziewczyny co miały grubo ponad 200 .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wczoraj zjadłam, kanpke z pomidorem i wypiłam pol szklanki kefiru o 22:30. Jem 6 posiłków dziennie. Jeżeli wstałam tak jak dzisiaj o 7 to jem jeden więcej. Diabetolog radziła abym w ciągu dnia nie miała dłuższej przerwy jak 3 h między posiłkami.

reklama
Wczoraj zjadłam, kanpke z pomidorem i wypiłam pol szklanki kefiru o 22:30. Jem 6 posiłków dziennie. Jeżeli wstałam tak jak dzisiaj o 7 to jem jeden więcej. Diabetolog radziła abym w ciągu dnia nie miała dłuższej przerwy jak 3 h między posiłkami.

7 posiłków to minimum ... ja ledwo 5 jadłam i re dwa to np orzechy jadłam albo owoc . Ja ostatni posiłek jadłam o 23:30 z tym ze wstawałam 8 lub 9 . Jak budzisz się w nocy to zmierz sobie cukier najlepiej między 2-4 bo możliwe ze wtedy masz spadek i stad ten głód . Jeśli badasz rano ketony w moczu paskami i one są w tym moczu to znaczy ze jesz za mało na noc i musisz zjeść coś bardziej treściwego .

Nie żadnych skurczy nie miałam teraz od jakiegoś czasu boli mnie brzuch podbruzsze.Pojechalam dziś tylko na konsultacje bo za 5 dni miałam wstępny termin na CC wyznaczony i dziś miałam badanie ginekologiczne KTG i na zapisie niby ok ale ale mogło być lepiej i dlatego do obserwacji i możliwe że szybciej będzie.Ale co kolwiek się dowiedzieć jeden lekarz tak że naturalnie rodzić drugi mówi że CC ocipoec idzie.Leze sobie sama na sali szkoda że tv nie ma bo u mnie musi grać tv cały czas ;)
A moze pielegniarki podpytaj. Najgorzej siedziec w niepewnosci :/

7 posiłków to minimum ... ja ledwo 5 jadłam i re dwa to np orzechy jadłam albo owoc . Ja ostatni posiłek jadłam o 23:30 z tym ze wstawałam 8 lub 9 . Jak budzisz się w nocy to zmierz sobie cukier najlepiej między 2-4 bo możliwe ze wtedy masz spadek i stad ten głód . Jeśli badasz rano ketony w moczu paskami i one są w tym moczu to znaczy ze jesz za mało na noc i musisz zjeść coś bardziej treściwego .

Być może. Jutro będę badać bo dopiero z apteki dzisiaj odebrałam paski. No ja tych 7 posiłkach pije jeden taki napój mleczny, Np. Z malinami i borówkami. One mi cukru nie podnosiły. Zaraz sobie sprawdzę czy dalej tak jest. Dzisiaj spróbuje zjeść na noc coś więcej i pociągnę do 23. Dziękuje za rady. :)

reklama
Kojarzysz nazwiska lekarzy z oddziału co Cie badają ?

Nie na oddziale gin byl stażysta który mnie badal,przyszedł lekarz taki starszy facet siwy z brodą bardzo fajny on kazał przyjąć mnie na badanie szubciej i on powiedział że CC bo to ciąża wychunacha i nie ma co.Nie mam dziś głowy do nazwisk ;)

Do góry