reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@gosia2889 daj znać co u was po wizycie, bo już doczekać się nie mogę.
emoji4.png
No chyba, że jesteś szczęściaro na porodówce... hehe

Właśnie wróciłam z wizyty ...
Ooooh niestety nie jestem jeszcze na porodówce
Wręcz przeciwnie ... trochę mnie lekarz nastraszył, że narazie wszystko wskazuje na to że będzie cesarka , bo maluszek nie wstawia sie w kanał rodny i mamy najprawdopodobniej do czynienia z główką wysoko przodującą ( jednak nic nie jest jeszcze przesądzone) . Jeśli do 7 marca nic się nie wydarzy to dostaniemy skierowanie na patologię.
Szyjka jest skrócona i miękka, ale na tym poprzestało ... Maluszek ma 3250 gram i mam wrażenie że nie ma już zupełnie miejsca w brzuszku . I w tym właśnie momencie obleciał mnie strach ...

reklama
Bobisia ja wiem ze szal na minky juz byl ale ogladalam na necie te rozki welurowe jak wygladaja po praniu to minky przy nich trzymaja fason a te jakies juz nieforemne i niefajne wiec welurowy skreslilam.
Tego to nie wiedziałam. Z minky mam kure do karmienia. W sumie milusi materiał.

Właśnie wróciłam z wizyty ...
Ooooh niestety nie jestem jeszcze na porodówce
Wręcz przeciwnie ... trochę mnie lekarz nastraszył, że narazie wszystko wskazuje na to że będzie cesarka , bo maluszek nie wstawia sie w kanał rodny i mamy najprawdopodobniej do czynienia z główką wysoko przodującą ( jednak nic nie jest jeszcze przesądzone) . Jeśli do 7 marca nic się nie wydarzy to dostaniemy skierowanie na patologię.
Szyjka jest skrócona i miękka, ale na tym poprzestało ... Maluszek ma 3250 gram i mam wrażenie że nie ma już zupełnie miejsca w brzuszku . I w tym właśnie momencie obleciał mnie strach ...
Kochana spokojnie,może się jeszcze wszystko wydarzyć i za to trzymam kciuki. Jeżeli nie zmieni się,to zrobicie cesarke i nie jest to wcale takie złe wyjście. NAjważniejsze aby Maluszek bezpiecznie znalazł się po drugiej strobie brzucha :-)

Mi też się średnio podobają, ale jak włożymy do niego nasze Maluszki to i tak będą najpiękniejsze :-)
Ja najpierw byłam za tymi jeden obok drugiego, ale są dość duże i chyba gorzej się je prowadzi. W sumie to dziewczyny tu na forum poleciły mi Link do: Bebetto42 – Wózki dziecięce BEBETTO i chyba się na taki zdecydujemy w szarym kolorze :-)
A jak u Ciebie? Jak samopoczucie? Który Ty już dokładnie masz tc?? :-)
Dzisiaj byłam w sklepie, wózków chyba że 100 alw dla bliźniaków 1, jedyny i to właśnie taki gdzie jeden góry a drugi maluszek na dole no i cenka ponad 6tysi, aż tak drogiego wózka nie chce bo później najczęściej i tak szybko zmienia się na spacerówki takie lżejsze bo dzieci szybko wyrastają z gondoli. Pani w sklepie powiedziała że wybór w wózkach dla bliźniaków jest słaby nawet w większych miastach jak Poznań czy Wrocław. No nic będę szukać dalej bo jednak wolałabym taki co dzieci będą obok siebie.
A ja czuję się dobrze ogólnie, pracuję ale jeszcze myślę do końca marca i pójść na l4 żeby trochę skupić się na sobie i przygotowaniach. Brzuszek rośnie, już mamy 19 tydzień[emoji4] A u Ciebie jak?[emoji5]️

Ja mialam rozek minky i nic sie z nim w praniu nie stalo. U nas sie sprawdzal bardzo dobrze. Uzywalam go w ciagu dnia i w nocy przez 2 miesiace.

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom

Kochana spokojnie,może się jeszcze wszystko wydarzyć i za to trzymam kciuki. Jeżeli nie zmieni się,to zrobicie cesarke i nie jest to wcale takie złe wyjście. NAjważniejsze aby Maluszek bezpiecznie znalazł się po drugiej strobie brzucha :-)

Dziękuję ... strasznie boje się nie tyle samej cesarki (bo nawet chyba wolałabym w taki sposób urodzić ), ale złych decyzji lekarzy w szpitalu i dłuższego oczekiwania na maluszka ...
A teraz postaram się nie panikować :)

reklama
Ja już po wizycie
Mała waży 2350 gram i mam wstępnie termin cc na 19 marca czyli w 38 tygodniu.
Mała dalej ułożona miednicowo i już raczej tak zostanie.
Nie mogę się doczekać. Zostalo trzy i pół tygodnia
Super Mala rosnie :) Jejku, jak masz fajnie, ze juz nieldugo przytulisz coreczke ❤️

Do góry