reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Właśnie wróciłam z wizyty ...
Ooooh niestety nie jestem jeszcze na porodówce
Wręcz przeciwnie ... trochę mnie lekarz nastraszył, że narazie wszystko wskazuje na to że będzie cesarka , bo maluszek nie wstawia sie w kanał rodny i mamy najprawdopodobniej do czynienia z główką wysoko przodującą ( jednak nic nie jest jeszcze przesądzone) . Jeśli do 7 marca nic się nie wydarzy to dostaniemy skierowanie na patologię.
Szyjka jest skrócona i miękka, ale na tym poprzestało ... Maluszek ma 3250 gram i mam wrażenie że nie ma już zupełnie miejsca w brzuszku . I w tym właśnie momencie obleciał mnie strach ...
Jaki duzy juz Twoj maluszek :) Trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie ✊❤️

reklama
Ja już po wizycie
Mała waży 2350 gram i mam wstępnie termin cc na 19 marca czyli w 38 tygodniu.
Mała dalej ułożona miednicowo i już raczej tak zostanie.
Nie mogę się doczekać. Zostalo trzy i pół tygodnia
Super, już całkiem blisko spotkanie z córeczka [emoji4]

Właśnie wróciłam z wizyty ...
Ooooh niestety nie jestem jeszcze na porodówce
Wręcz przeciwnie ... trochę mnie lekarz nastraszył, że narazie wszystko wskazuje na to że będzie cesarka , bo maluszek nie wstawia sie w kanał rodny i mamy najprawdopodobniej do czynienia z główką wysoko przodującą ( jednak nic nie jest jeszcze przesądzone) . Jeśli do 7 marca nic się nie wydarzy to dostaniemy skierowanie na patologię.
Szyjka jest skrócona i miękka, ale na tym poprzestało ... Maluszek ma 3250 gram i mam wrażenie że nie ma już zupełnie miejsca w brzuszku . I w tym właśnie momencie obleciał mnie strach ...

O rany! Ja już odliczam dni do pierwszego marca, bo tak nie mogę się doczekać.
Hmm... co do CC, to myślę, że nie taki diabeł straszny, ale chcę osobiście tego uniknąć, bo w planach mam kolejny proces "hodowania" brzucha. Jak dobrze pójdzie to na koniec tego roku. [emoji14]

Życzę Ci jednak szybszego rozwiązania, bo waga malucha jest super. [emoji1]

6 godzina, a ja chyba umrę z głodu! Idę zrobić śniadanie [emoji15]

Hmm... co do CC, to myślę, że nie taki diabeł straszny, ale chcę osobiście tego uniknąć, bo w planach mam kolejny proces "hodowania" brzucha. Jak dobrze pójdzie to na koniec tego roku. [emoji14]

Kochana , obyś szybciutko urodziła ! :)
Mnie pewnie potrzymają jeszcze te dwa tygodnie w napięciu jeśli mały się nie ułoży :/ oby w miarę szybko upłynęły bo będę siwa, a mały nabierze masy

Ps. Plany „hodowlane” mamy zupełnie podobne

@jasani wpisz nas proszę do kalendarza na 7 marca z wizytą u gina :)

Dzisiaj byłam w sklepie, wózków chyba że 100 alw dla bliźniaków 1, jedyny i to właśnie taki gdzie jeden góry a drugi maluszek na dole no i cenka ponad 6tysi, aż tak drogiego wózka nie chce bo później najczęściej i tak szybko zmienia się na spacerówki takie lżejsze bo dzieci szybko wyrastają z gondoli. Pani w sklepie powiedziała że wybór w wózkach dla bliźniaków jest słaby nawet w większych miastach jak Poznań czy Wrocław. No nic będę szukać dalej bo jednak wolałabym taki co dzieci będą obok siebie.
A ja czuję się dobrze ogólnie, pracuję ale jeszcze myślę do końca marca i pójść na l4 żeby trochę skupić się na sobie i przygotowaniach. Brzuszek rośnie, już mamy 19 tydzień[emoji4] A u Ciebie jak?[emoji5]️
Ja też zamierzam pracować do końca marca a później to już czas na wielkie przygotowania :-) już nie mogę się doczekać :p a płeć już znacie bo coś mi chyba umknęła ta informacja :-)

Ja mialam rozek minky i nic sie z nim w praniu nie stalo. U nas sie sprawdzal bardzo dobrze. Uzywalam go w ciagu dnia i w nocy przez 2 miesiace.

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom
Myślisz że na lato będzie w porządku?? Strasznie mnie stresuje ta pora roku. Wszyscy się ze mnie śmieją że zapoce te dzieci :p

Dziękuję ... strasznie boje się nie tyle samej cesarki (bo nawet chyba wolałabym w taki sposób urodzić ), ale złych decyzji lekarzy w szpitalu i dłuższego oczekiwania na maluszka ...
A teraz postaram się nie panikować :)
Wiem że to stasznie sstresujące ale teraz musisz być dobrej myśli :-))) my trzymamy kciuki za zmiane pozycji :-D

Juz planujesz kolejne? Ale super. Widzę że przyzwyczailas się do brzuszka i dobrze Ci z nim :-) a ja już wróciłam z lidla :p byłam o 7 rano

reklama
Daj znać co powiedzieli :)
Wstępnie na 20 marca cc ;) ale lekarz zadecuduję dokładnie czy będzie cc zobaczymy co mój gin wypiszę mi na skierowaniu tak powiedziali,bo mówiłam żę lekarz chce dać skieroanie ze względu na ciąże po in vitro ale ona mówi że nie wie czy to jest wskazanie do cc. Zobaczymy :) ale już się umówiłam w razie wu.:)

Do góry