reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@kredka82 rożki mam bawełniane, bo rodzę koniec maja. Gdybym rodziła zimą kupilabym z jednej strony bawełniany a z drugiej welurowy. Szał na minky był kilka lat temu, ale nie wiem jak to się sprawdza.

reklama
Wow meg ale wiadomosci! Moze sie jeszcze obroci. U mojej siostry dziecko sie obracalo do konca, w 39tyg obrocila sie glowka w dol ale przenosila i mala znowu fikla glowka w gore wiec cc robili
Lekarz mówi że raczej nie bo ma mało miejsca. I bezpieczniej dla mojej psychiki byłaby jednak ta cc bo ja się panicznie boję że przy porodzie sn byłyby komplikacje.

Powiedzcie mi bo juz jestem cala glupia od tego czytania... czym przykrywacie lub w co wkladacie dziecko do spania?
Chcialam rozek ale teraz czytam ze nie jest polecany do spania! Ze krepuje nozki co ma wplyw niekorzystny na bioderka. Ale ze niby w dzien mozna w nim dziecko nosic bo wygodnie a pozniej uzywac jako kolderki albo maty. Jezeli sie zdecydowac to czy lepiej caly bawelniany czy z jednej strony minky? Nie bedzie za cieply?
Mam jeden otulacz ktory dostalam i mam spiworek. Na szkole rodzenia polozna nam mowila zeby przykrywac kocykiem i dawac kocyk pod materac zeby dziecko sie nie nakrylo. Ale sama juz nie wiem co kupic...
Ja zamierzam włożyć kołderkę pod brzegi materaca i będzie w łóżeczku spać pod tą kolderka. Mam też monitor oddechu więc będę czuła się bezpiecznie. Moja siostra tak z trójkę dzieci kladla i jeszcze podusie dawała, my też pewnie tak mialysmy w łóżeczku jak male byłyśmy ale każdy zrobi pewnie po swojemu :)

Ok, nom ja rodzę w innym mieście w szpitalu tam gdzie #Ropuszka666, nie u siebie w mieście mój gin pracuję jeszcze całkiem w innym. Ale tak z ciekawości zadzownię i się zapytam jeszcze raz a u ciebie jaki powód do cc bo u mnie mój mówi ze to ciąża z in vitro i dlatego da mi skierowanie.
U mnie mała jest ułożona dupciom w dol i nie ma już miejsca żeby się obrócić. Jest tak ułożona już dwa miesiące

@kredka82 rożki mam bawełniane, bo rodzę koniec maja. Gdybym rodziła zimą kupilabym z jednej strony bawełniany a z drugiej welurowy. Szał na minky był kilka lat temu, ale nie wiem jak to się sprawdza.
Bobisia ja wiem ze szal na minky juz byl ale ogladalam na necie te rozki welurowe jak wygladaja po praniu to minky przy nich trzymaja fason a te jakies juz nieforemne i niefajne wiec welurowy skreslilam.

Bobisia ja wiem ze szal na minky juz byl ale ogladalam na necie te rozki welurowe jak wygladaja po praniu to minky przy nich trzymaja fason a te jakies juz nieforemne i niefajne wiec welurowy skreslilam.
Ja mam komplet minky i pralam i jest super.
Pościel do łóżeczka też chcę kupić z jednej strony z minky :) poprostu mi się podoba

reklama
U mnie mała jest ułożona dupciom w dol i nie ma już miejsca żeby się obrócić. Jest tak ułożona już dwa miesiące
Mała uparciuszka :) to w takim razie powodzonka może być tak że będziemy w tym samym terminie ja dowiem się jutro po tel mam nadzieję datę, a za pare dni mam przed ostatnia wizytę u swojego gina już,i zobaczę jak ten mój mały ;)

Do góry