reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kupujcie, kupujcie bo za chwile możesz znowu zacząć się źle czuć, a nie ukrywajmy, że z bliźniakami to Ty raczej do 40 tyg chodzić nie będziesz. Ja wózek w 27 tyg wybierałam i już na plecy nie mogłam wyrobić, za dużo chodzenia, a i na wózek mamy czekać od 4-6tyg. A ubranka już dawno mam wszystkie i zaczęłam prać i prasować.
O widzisz i taki tok rozumowania mi się podoba :-) Wózek już mam wstępnie wybrany przez internet, muszę go tylko gdzieś w sklepie namierzyć, ale to już z M ustaliłam, że zrobimy od razu po połówkowym :-)

reklama
Hahaha no niech lepiej rozłoży :D ja też czekam na ta wizytę jak na zbawienie... odliczam dni... już myślałam, że to w ten piątek A to dopiero w następny i wizyta też późno bo o 19 :p

Taaa... ja czuje ale wieczny głód :laugh2: u nas dziś 14+1 to chyba jednak za wcześnie? :p
No niestety dopiero w nastepny piatek wizyta. Ja mam na 9.30, u mnie na szczescie nie umawiaja wizyt tak późno. 14tc to jeszcze raczej za wczesnie na ruchy :)

No właśnie u mnie dopiero 14tc A już się boję, że się nie wyrobie :laugh2: mój M mi piszczy nad uchem, że jeszcze czas ... taaa A to leci tak, że nie wiem..
Z wózkiem to już w ogóle nie wiem... zawsze chciałam mieć Anexa ale nie wiem ... :) muszę na żywo zobaczyć :D

A który Ty jesteś dokładnie tydzień??
Ja jestem w 16 tc i dziś rano strasznie mi coś tam bulgotało, pierwszy raz ale wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie na moje Bejbiki :-)
Rety ja tez jakoś strasznie się stresuję teraz wizytą... :/ coś mnie brzuch trochę pobolewa i się martwię :/
U mnie dzis dokladnie19+1 :) Ja pierwsze mizianie poczulam cos kolo 17tc a potem pare dni nic. Teraz troche czesciej czuje ale tez nieregularnie. Mysle, ze u Ciebie to moze byc juz TO :) blizniaki troche wiecej miejsca zajmuja i mysle, ze wczesniej bedziesz czula :) Mnie tez czesto pobolewa w dole brzucha to chyba normalne. Czasami mam twardy brzuch i tez sie martwie ale u mnie czesto to gazy sie gromadza, bo ja wcinam wszystko co popadnie, kapuste, fasolke szparagowa, kalafior itp :p

No niestety dopiero w nastepny piatek wizyta. Ja mam na 9.30, u mnie na szczescie nie umawiaja wizyt tak późno. 14tc to jeszcze raczej za wczesnie na ruchy :)
Nasza Pani doktor tam przyjmuje od 14 dopiero :) jak przyjmowała we wcześniejszej klinice to rano były wizyty :)

Nooo szkoda , że odrazu nie czuć :D no cóż trzeba poczekać na mizianie :D

U mnie dzis dokladnie19+1 :) Ja pierwsze mizianie poczulam cos kolo 17tc a potem pare dni nic. Teraz troche czesciej czuje ale tez nieregularnie. Mysle, ze u Ciebie to moze byc juz TO :) blizniaki troche wiecej miejsca zajmuja i mysle, ze wczesniej bedziesz czula :) Mnie tez czesto pobolewa w dole brzucha to chyba normalne. Czasami mam twardy brzuch i tez sie martwie ale u mnie czesto to gazy sie gromadza, bo ja wcinam wszystko co popadnie, kapuste, fasolke szparagowa, kalafior itp :p
Ja też ostatnio zaobserwowałam twardy brzuch i zaczęłam się martwić. Ale ja dokładnie tak jak Ty wcinam wszystko co popadnie i prawdopodobnie to po prostu wzdęcia. Najgorzej jest wieczorami. Jak idę z psem na spacer wieczorny to ledwo kurtkę zapinam :)
A mam jeszcze do Ciebie takie pytanie. Czy te Twoje częste wizyty u lekarza spowodowane są tym, że Twój synek urodził się chory? Bo ja po połówkowym nie mam już ani jednego usg. Tylko wizyty u swojego lekarza, który tak jak połóżna, nie będzie mnie badać dokładnie. Jakoś nie wybrażam sobie obejść się bez usg do czerwca! Prywatnie kosztuje to tutaj mase pieniędzy. Chyba w Polsce jak będę to pójdę.

No właśnie u mnie dopiero 14tc A już się boję, że się nie wyrobie :laugh2: mój M mi piszczy nad uchem, że jeszcze czas ... taaa A to leci tak, że nie wiem..
Z wózkiem to już w ogóle nie wiem... zawsze chciałam mieć Anexa ale nie wiem ... :) muszę na żywo zobaczyć :D
Mój tez mi tak mówił w 14 tc a już jestem w 23tc. Od wizyty do wizyty i leci ten czas jak z bicza.
Ja już ubranek nie kupuje inni zaczęli: mama, siostra, szwagierka :-) :)

A mój mi tak piszczy :p od następnej wizyty zamawiam i niech nie dyskutuje :p
Jak tylko w 17 tc dowiedziałam się, ze będzie dziewczynka zaczęłam kupować. Ubranka to jest najmniejszy problem. Reczniczki, kocyki rożki, otulacz, śpiworki, pieluszki i wybór co lepsze czy otulacz czy rożek a może i to i to :-D a jaki materacyk do łóżeczka? Uff

reklama
Do góry