reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kupujcie, kupujcie bo za chwile możesz znowu zacząć się źle czuć, a nie ukrywajmy, że z bliźniakami to Ty raczej do 40 tyg chodzić nie będziesz. Ja wózek w 27 tyg wybierałam i już na plecy nie mogłam wyrobić, za dużo chodzenia, a i na wózek mamy czekać od 4-6tyg. A ubranka już dawno mam wszystkie i zaczęłam prać i prasować.
O widzisz i taki tok rozumowania mi się podoba :-) Wózek już mam wstępnie wybrany przez internet, muszę go tylko gdzieś w sklepie namierzyć, ale to już z M ustaliłam, że zrobimy od razu po połówkowym :-)

reklama
Hahaha no niech lepiej rozłoży :D ja też czekam na ta wizytę jak na zbawienie... odliczam dni... już myślałam, że to w ten piątek A to dopiero w następny i wizyta też późno bo o 19 :p

Taaa... ja czuje ale wieczny głód :laugh2: u nas dziś 14+1 to chyba jednak za wcześnie? :p
No niestety dopiero w nastepny piatek wizyta. Ja mam na 9.30, u mnie na szczescie nie umawiaja wizyt tak późno. 14tc to jeszcze raczej za wczesnie na ruchy :)

No właśnie u mnie dopiero 14tc A już się boję, że się nie wyrobie :laugh2: mój M mi piszczy nad uchem, że jeszcze czas ... taaa A to leci tak, że nie wiem..
Z wózkiem to już w ogóle nie wiem... zawsze chciałam mieć Anexa ale nie wiem ... :) muszę na żywo zobaczyć :D

A który Ty jesteś dokładnie tydzień??
Ja jestem w 16 tc i dziś rano strasznie mi coś tam bulgotało, pierwszy raz ale wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie na moje Bejbiki :-)
Rety ja tez jakoś strasznie się stresuję teraz wizytą... :/ coś mnie brzuch trochę pobolewa i się martwię :/
U mnie dzis dokladnie19+1 :) Ja pierwsze mizianie poczulam cos kolo 17tc a potem pare dni nic. Teraz troche czesciej czuje ale tez nieregularnie. Mysle, ze u Ciebie to moze byc juz TO :) blizniaki troche wiecej miejsca zajmuja i mysle, ze wczesniej bedziesz czula :) Mnie tez czesto pobolewa w dole brzucha to chyba normalne. Czasami mam twardy brzuch i tez sie martwie ale u mnie czesto to gazy sie gromadza, bo ja wcinam wszystko co popadnie, kapuste, fasolke szparagowa, kalafior itp :p

No niestety dopiero w nastepny piatek wizyta. Ja mam na 9.30, u mnie na szczescie nie umawiaja wizyt tak późno. 14tc to jeszcze raczej za wczesnie na ruchy :)
Nasza Pani doktor tam przyjmuje od 14 dopiero :) jak przyjmowała we wcześniejszej klinice to rano były wizyty :)

Nooo szkoda , że odrazu nie czuć :D no cóż trzeba poczekać na mizianie :D

U mnie dzis dokladnie19+1 :) Ja pierwsze mizianie poczulam cos kolo 17tc a potem pare dni nic. Teraz troche czesciej czuje ale tez nieregularnie. Mysle, ze u Ciebie to moze byc juz TO :) blizniaki troche wiecej miejsca zajmuja i mysle, ze wczesniej bedziesz czula :) Mnie tez czesto pobolewa w dole brzucha to chyba normalne. Czasami mam twardy brzuch i tez sie martwie ale u mnie czesto to gazy sie gromadza, bo ja wcinam wszystko co popadnie, kapuste, fasolke szparagowa, kalafior itp :p
Ja też ostatnio zaobserwowałam twardy brzuch i zaczęłam się martwić. Ale ja dokładnie tak jak Ty wcinam wszystko co popadnie i prawdopodobnie to po prostu wzdęcia. Najgorzej jest wieczorami. Jak idę z psem na spacer wieczorny to ledwo kurtkę zapinam :)
A mam jeszcze do Ciebie takie pytanie. Czy te Twoje częste wizyty u lekarza spowodowane są tym, że Twój synek urodził się chory? Bo ja po połówkowym nie mam już ani jednego usg. Tylko wizyty u swojego lekarza, który tak jak połóżna, nie będzie mnie badać dokładnie. Jakoś nie wybrażam sobie obejść się bez usg do czerwca! Prywatnie kosztuje to tutaj mase pieniędzy. Chyba w Polsce jak będę to pójdę.

No właśnie u mnie dopiero 14tc A już się boję, że się nie wyrobie :laugh2: mój M mi piszczy nad uchem, że jeszcze czas ... taaa A to leci tak, że nie wiem..
Z wózkiem to już w ogóle nie wiem... zawsze chciałam mieć Anexa ale nie wiem ... :) muszę na żywo zobaczyć :D
Mój tez mi tak mówił w 14 tc a już jestem w 23tc. Od wizyty do wizyty i leci ten czas jak z bicza.
Ja już ubranek nie kupuje inni zaczęli: mama, siostra, szwagierka :-) :)

A mój mi tak piszczy :p od następnej wizyty zamawiam i niech nie dyskutuje :p
Jak tylko w 17 tc dowiedziałam się, ze będzie dziewczynka zaczęłam kupować. Ubranka to jest najmniejszy problem. Reczniczki, kocyki rożki, otulacz, śpiworki, pieluszki i wybór co lepsze czy otulacz czy rożek a może i to i to :-D a jaki materacyk do łóżeczka? Uff

reklama
Do góry