reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Wracamy[emoji4]

Mala ma 2246g wg usg 33+4 i termin na 1.04

Wszystko w porzadku, jedynie nie bylo zoladka widac ale lekarka mowi ze nieraz tak jest ze zoladek pusty (smialam sie ze u mnie to by na pewno bylo widac bo ja nie dopuszczam do pustego[emoji23])

Ogolnie prze super lekarka! Wszystko.posprawdzala i pomierzyla. Szyjka 4.3 zamknieta ale glowka zaraz przy szyjce, spojenie lonowe jeszcze sie miesci w normie bo 1.2 norma a mi wychodzilo od 0.8 do 1.1 w zaleznosci od ujecia. Ale to sie w kazdej chwili moze zmienic..

Ogolnie to wyszlam zla ze do niej nie trafilam wczesniej tylko dawalam tamtemu lekarzowi kase za nic! Nawet nie mozna tego wszystkiego porownac! Tak nas tamten naciagal na kase ze szok!
No to super że wszystko ok, dlatego ja nie chodziłam do pl kliniki w UK bo tam strasznie naciągaja i wciskają jakieś drobne problemy a ty się martwisz i umawiasz się na kolejną wizytę by usłyszeć że trzeba kontrolować i przyjść na kolejną i tak do końca ciąży.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Doczytałam że to jęczmień i w ogóle kobietom w ciąży zaleca się domowe sposoby na to i nie przypisują nic z antybiotykiem więc nie wiem co robić :(

Kochana złotem pocieraj - to naprawdę działa. Tylko ja mam specyficzny sposób i mysle, ze przez to skuteczny. Rozgrzewam obrączkę tak żeby dosłownie parzyła to smarowane miejsce. Np. Trę o ręcznik frotowy tak szybko i ciach na oko. Chodzi k to, ze te rozgrzane kationy złota właśnie leczą. Tak mysle .... mnie to uratowało trzy razy. Spróbuj!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś brak wizyt, może o którejś zapomniałam? @Evelevel? @WandaHome?

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

SIERPIEŃ

14: Rustynka - synek Franciszek
18: Jaskolcia - córeczka Zosia
mokate66 - synek Pawełek

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ
02: kropka129 synek Leoś
12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

Wizyty

LUTY

21: meg86 - wizyta u gin prowadzącego
21: gosia2889 - wizyta u gin prowadzącego
22: Bobisia - usg
27: Aguleczka29 - badania połówkowe
27: Doris30:-) - wizyta u gin prowadzącego
28: Vinszka - wizyta u gin prowadzącego
28: walczaca o szczescie - wizyta u gin prowadzącego

MARZEC

01: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
02: hope322 - usg połówkowe
02: zylwia - wizyta u gin prowadzącego
06: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego
07: meg86 - wizyta u gin prowadzącego
08: Evelin83 - wizyta u gin prowadzącego
12: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
15: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

01.03.2018 - Vinszka chłopczyk
03.03.2018 - gosia2889 chłopczyk
01.04.2018 - kredka82 dziewczynka Sara
05.04.2018 - evulek111 dziewczynka
05.04.2018 - meg86 dziewczynka Matylda
07.04.2018 - Madzi-Badzia89 ???
01.04.2018 - ludek dziewczynka Alinka
04.05.2018 - Nina001 dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelinka
01.06.2018 - Bobisia dziewczynka Julcia
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk
13.06.2018 - ajka89 dziewczynka
13.06.2018 - jasani dziewczynka Bianka
19.06.2018 - gooossia17 dziewczynka Zosia
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka Lenka
16.07.2018 - hope322 dziewczynka Sara
11.08.2018 - walczaca o szczescie - ??
21.08.2018 - zylwia - ???

Kochana złotem pocieraj - to naprawdę działa. Tylko ja mam specyficzny sposób i mysle, ze przez to skuteczny. Rozgrzewam obrączkę tak żeby dosłownie parzyła to smarowane miejsce. Np. Trę o ręcznik frotowy tak szybko i ciach na oko. Chodzi k to, ze te rozgrzane kationy złota właśnie leczą. Tak mysle .... mnie to uratowało trzy razy. Spróbuj!

Ale to myslicie, że dla kobiet w ciazy jest groźne ? Nie wiem co robic... narazienikt mnie nie chce przyjac

No to super że wszystko ok, dlatego ja nie chodziłam do pl kliniki w UK bo tam strasznie naciągaja i wciskają jakieś drobne problemy a ty się martwisz i umawiasz się na kolejną wizytę by usłyszeć że trzeba kontrolować i przyjść na kolejną i tak do końca ciąży.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko teraz tez bylam w polskiej klinice i normalnie inny swiat!

Dziewczyny a z tym jeczmieniem to nie chodzi podobno o zloto, chociaz mama tak zawsze mi robila tylko o co cieplego a potarte zloto grzeje.

Cześć dziewczyny! Ja jestem po pierwszej wizycie w szkole rodzenia! Położna rewelacyjna, od razu podsunęła kilka sposobów na zaparcia i tak jak dotąd żyłam w przekonaniu, ze na zaparcia wystarczy zjeść śliwki suszone to i owszem śliwki tak, ale zrobiony z nich kompot jest o wiele lepszy. Ponoć na wspomaganie trawienia tez są rewelacyjne pestki dyni.
Jestem pełna optymizmu przed tymi zajęciami ;)

Wracamy[emoji4]

Mala ma 2264g wg usg 33+4 i termin na 1.04

Wszystko w porzadku, jedynie nie bylo zoladka widac ale lekarka mowi ze nieraz tak jest ze zoladek pusty (smialam sie ze u mnie to by na pewno bylo widac bo ja nie dopuszczam do pustego[emoji23])

Ogolnie prze super lekarka! Wszystko.posprawdzala i pomierzyla. Szyjka 4.3 zamknieta ale glowka zaraz przy szyjce, spojenie lonowe jeszcze sie miesci w normie bo 1.2 norma a mi wychodzilo od 0.8 do 1.1 w zaleznosci od ujecia. Ale to sie w kazdej chwili moze zmienic..

Ogolnie to wyszlam zla ze do niej nie trafilam wczesniej tylko dawalam tamtemu lekarzowi kase za nic! Nawet nie mozna tego wszystkiego porownac! Tak nas tamten naciagal na kase ze szok!
pieknie rosnie mala ksiezniczka ❤️❤️

reklama
Mi zawsze mowiono, zeby jeczmien nacierac zlotem i w sumie tak robie jak tylko mnie cos zaswedzi i nigdy jeczmienia nie mam.
Ale jesli juz jest to ja poszlabym do lekarza. Jesli cos trzeba leczyc antybiotykiem to jego nie branie w ciazy moze zrobic wieksza krzywde niz sam antybiotyk.

Zgadza się :D

Do góry