reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Wracamy[emoji4]

Mala ma 2264g wg usg 33+4 i termin na 1.04

Wszystko w porzadku, jedynie nie bylo zoladka widac ale lekarka mowi ze nieraz tak jest ze zoladek pusty (smialam sie ze u mnie to by na pewno bylo widac bo ja nie dopuszczam do pustego[emoji23])

Ogolnie prze super lekarka! Wszystko.posprawdzala i pomierzyla. Szyjka 4.3 zamknieta ale glowka zaraz przy szyjce, spojenie lonowe jeszcze sie miesci w normie bo 1.2 norma a mi wychodzilo od 0.8 do 1.1 w zaleznosci od ujecia. Ale to sie w kazdej chwili moze zmienic..

Ogolnie to wyszlam zla ze do niej nie trafilam wczesniej tylko dawalam tamtemu lekarzowi kase za nic! Nawet nie mozna tego wszystkiego porownac! Tak nas tamten naciagal na kase ze szok!

Ostatnia edycja:
Wracamy[emoji4]

Mala ma 2246g wg usg 33+4 i termin na 1.04

Wszystko w porzadku, jedynie nie bylo zoladka widac ale lekarka mowi ze nieraz tak jest ze zoladek pusty (smialam sie ze u mnie to by na pewno bylo widac bo ja nie dopuszczam do pustego[emoji23])

Ogolnie prze super lekarka! Wszystko.posprawdzala i pomierzyla. Szyjka 4.3 zamknieta ale glowka zaraz przy szyjce, spojenie lonowe jeszcze sie miesci w normie bo 1.2 norma a mi wychodzilo od 0.8 do 1.1 w zaleznosci od ujecia. Ale to sie w kazdej chwili moze zmienic..

Ogolnie to wyszlam zla ze do niej nie trafilam wczesniej tylko dawalam tamtemu lekarzowi kase za nic! Nawet nie mozna tego wszystkiego porownac! Tak nas tamten naciagal na kase ze szok!
Super. Czyli 100 % dziewczynka

Tak jak napisała @walczaca o szczescie, może to być błacha rzecz. Rzeczywiście tej wydzieliny w ciąży jest dużo więcej. Zadzwoń do lekarza i dopytaj. Daj znać co Ci powiedział.
Z drugiej strony ja właśnie mam brak jakichkolwiek wypływów i skoro wszystkie tak macie a ja nie to się zaczynam martwić ;) Tak źle i tak niedobrze...
Ja za dużo wyplywow nie mam a już 33.tydzien leci i wszystko jest w najlepszym porządku [emoji6]

Wracamy[emoji4]

Super że wszystko w porządku [emoji4] Mi też na ostatnim prenatalnym według USG wyszła data porodu 1.04 [emoji1]

Wracamy
emoji4.png

Wszystko w porzadku, jedynie nie bylo zoladka widac ale lekarka mowi ze nieraz tak jest ze zoladek pusty (smialam sie ze u mnie to by na pewno bylo widac bo ja nie dopuszczam do pustego
emoji23.png
)

No to cudnie :-) będzie Mały zajączek z Wami na święta :-)
No i fajnie że trafiŁaś na dobrego specjalistę :-)

Doczytałam że to jęczmień i w ogóle kobietom w ciąży zaleca się domowe sposoby na to i nie przypisują nic z antybiotykiem więc nie wiem co robić :(

Mi zawsze mowiono, zeby jeczmien nacierac zlotem i w sumie tak robie jak tylko mnie cos zaswedzi i nigdy jeczmienia nie mam.
Ale jesli juz jest to ja poszlabym do lekarza. Jesli cos trzeba leczyc antybiotykiem to jego nie branie w ciazy moze zrobic wieksza krzywde niz sam antybiotyk.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi zawsze mowiono, zeby jeczmien nacierac zlotem i w sumie tak robie jak tylko mnie cos zaswedzi i nigdy jeczmienia nie mam.
Ale jesli juz jest to ja poszlabym do lekarza. Jesli cos trzeba leczyc antybiotykiem to jego nie branie w ciazy moze zrobic wieksza krzywde niz sam antybiotyk.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Do góry