Fajnie by było mieć to wszystko.Ja niestety mam małe mieszkanie i w sypialni ledwie zmieszczę łóżeczko,wiec bujaczki,leżaczki,dodatkowe kołyski itp nie wchodzą w grę chyba ze zdominują mieszkanie zamiast mebliWłaśnie - będę musiała się przekonać na własnym Synkuale póki co to mój wybór, bo najbardziej mobilny
A bujaczek ma funkcje bujania imitującą jazdę samochodem - to mnie urzekło, bo szwagierka żeby uśpić synka musiała go wozić w aucie - nic innego nie dawało rady
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Cieszę sie,ze nie jestem osamotniona z takim podejściem.Jak już wcześniej ktoś zauważył tyle kasy poszło na to by to szczęście było z nami,ze każde kolejne wydatki są tylko przyjemnością gdy wiesz na co idąJa dokładnie z takiego powodu kupuje wszystko nowe. Pierwszy, taki wyczekany dzidziuś - jak tylko udźwigne finansowo to kupuje nowe, jak nie to rozważam z czego ewentualnie zrezygnować.
A z odmawianiem tez mam problem, ale jakoś zawsze się wykręcam mówiąc, ze jeszcze się nie zastanawiam nad wyprawką
meg86
Fanka BB :)
Tak? A ja się zatrzymałam na 7,5 hihi.Meg jak prawie w 8? Juz jestes w 8[emoji6]
Im bliżej to coraz bardziej się boję
jasani
Dla wszystkich nas jest to ten wyczekany bobas, ale jak dla mnie kupowanie używanych rzeczy to nie wstyd. Ja mam dużo ciuszków używanych i nie jest mi z tym źle. Oczywiście część rzeczy na pewno zakupie nowych, ale tych które mi posłużą dłużej. A te, z których dziecko szybko wyrośnie, nie są mi potrzebne nowe.Cieszę sie,ze nie jestem osamotniona z takim podejściem.Jak już wcześniej ktoś zauważył tyle kasy poszło na to by to szczęście było z nami,ze każde kolejne wydatki są tylko przyjemnością gdy wiesz na co idą
Aguleczka29
Hej, dziewczyny. Jestem w 6 tyg za trzecim transfeem . Często boli mnie brzuch, nie mam nudności, nie bolą mnie cycki, tylko ten brzuch, takie skurcze. Mam tyłozgiecie, może to przez to? Czy ktoś też miał tak? Do gina idę dopiero 27.02[/QUOT
też mam tyłozgięcie i po transferze brzuch mnie bolał.Ogólnie miałam delikatne bóle brzucha chyba do 10 tygodnia jak nic.Pomagała nospa i dużo odpoczynku.
Aguleczka29
Kochana my tu wszystkie chyba dość wcześnie zaczełysmy kompletowac wszystko dla dziecka...6 miesiąc to najwyzszy czas potem już możesz niemieć ani siły ani energii...Czesc dziewczyny.Przez przypadek trafilam na to forum szukajac odpowiedzi na nękające mnie pytania.Jestem w 6 mięs ciazy,była to moja druga próba ivf(założenia były ze druga i ostatnia)czyli cud sie zdarzył.Moja kruszynka ma sie bardzo dobrze a i ja czuje sie wyśmienicie bo oprócz zgagi i wilczego apetytu żadne typowo ciazowe objawy mnie sie nie imają.Uff,rozpisałam sie a miałam tylko spytać odnośnie zakupów,kiedy zaczęłyscie kompletować wyprawkę?ja już bym chciała ale maz twierdzi,ze jeszcze mamy czas
Dla wszystkich nas jest to ten wyczekany bobas, ale jak dla mnie kupowanie używanych rzeczy to nie wstyd. Ja mam dużo ciuszków używanych i nie jest mi z tym źle. Oczywiście część rzeczy na pewno zakupie nowych, ale tych które mi posłużą dłużej. A te, z których dziecko szybko wyrośnie, nie są mi potrzebne nowe.
Nie chodzi o wstyd - w ogóle nie o tym mowa. Jasne, ze nie wstyd. Chce mieć wszystko nowe po prostu
Złe mnie zrozuDla wszystkich nas jest to ten wyczekany bobas, ale jak dla mnie kupowanie używanych rzeczy to nie wstyd. Ja mam dużo ciuszków używanych i nie jest mi z tym źle. Oczywiście część rzeczy na pewno zakupie nowych, ale tych które mi posłużą dłużej. A te, z których dziecko szybko wyrośnie, nie są mi potrzebne nowe.
Zle mnie zrozumiałaś,wcale nie wstydzę sie używanych rzeczy sama sobie często kupuje takie(np meble w sypialni oprócz łóżka mam używane za to świetne jakościowo drewno i nie wydałam na to majątku) Po prostu dla mojego skarba chce wszystko nowe przynajmniej na początku a z tego co wiem to tak naprawdę tak dużo na początek nie potrzebujesz trzeba tylko podejść do tego z głąwa i nie dać sie ponieśćDla wszystkich nas jest to ten wyczekany bobas, ale jak dla mnie kupowanie używanych rzeczy to nie wstyd. Ja mam dużo ciuszków używanych i nie jest mi z tym źle. Oczywiście część rzeczy na pewno zakupie nowych, ale tych które mi posłużą dłużej. A te, z których dziecko szybko wyrośnie, nie są mi potrzebne nowe.
No pewnie, że nie chodzi o wstyd ale ja też wolę nowe. Poza tym te rzeczy też można później odsprzedac, więc wg mnie tak dużo drożej nie wychodzi.Nie chodzi o wstyd - w ogóle nie o tym mowa. Jasne, ze nie wstyd. Chce mieć wszystko nowe po prostu
reklama
gooossia17
Ja o tym koszu bardziej do salonu myślałam bo łóżeczko wejdzie mi do sypialni. Bardziej zastanawiam się nad tym co zrobić jak Zosia mi z tego wyrośnie i gdzie ja posadzić czy położyć? Na macie na podłodze w salonie?Wtedy ja mysle, ze może nie będę już tak martwić się o jego sen w nocy i nie będę musiała go mieć zaraz koło łóżka - to przeniosę do łóżeczka
Ale zastanawiam się jak rozwiązać problem przewijania - chyba komoda z przewijakiem rozwiąże problem, tylko z miejscem w sypialni gorzej [emoji848]