reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja mam taką kolyske tylko ze różowa. Ma regulacje wysokości , wibracje i karuzele z melodyjkami

Załączniki

• p-milly-mally-kolyska-sweet-melody-4-w-1-z-pilotem-simple-gray.jpg
    p-milly-mally-kolyska-sweet-melody-4-w-1-z-pilotem-simple-gray.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Czesc dziewczyny.Przez przypadek trafilam na to forum szukajac odpowiedzi na nękające mnie pytania.Jestem w 6 mięs ciazy,była to moja druga próba ivf(założenia były ze druga i ostatnia)czyli cud sie zdarzył.Moja kruszynka ma sie bardzo dobrze a i ja czuje sie wyśmienicie bo oprócz zgagi i wilczego apetytu żadne typowo ciazowe objawy mnie sie nie imają.Uff,rozpisałam sie a miałam tylko spytać odnośnie zakupów,kiedy zaczęłyscie kompletować wyprawkę?ja już bym chciała ale maz twierdzi,ze jeszcze mamy czas

Ja od 18 tygodnia już szaleje :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lezaczek to na wypasie :) kosmiczny i nowoczesny ;)
Mojej kolezanki synek plakal w tym koszu i nie lubil bujania w tym kierunku. Nie wiem dlaczego, moze malo widzial? Tak mi ten kosz odradzala, ze nawet przestal mi sie podobac hehe.
Ale ostatnio w DDTVN bylo o tych koszach i podobno wlasnie ten rodzaj bujania jest lepszy dla dzieci. Tak naprawde kazda z nas sie przekona co sie sprawdzi na swoim dziecku :)

Właśnie - będę musiała się przekonać na własnym Synku [emoji16] ale póki co to mój wybór, bo najbardziej mobilny [emoji5]

A bujaczek ma funkcje bujania imitującą jazdę samochodem - to mnie urzekło, bo szwagierka żeby uśpić synka musiała go wozić w aucie - nic innego nie dawało rady [emoji54]

A ja dziewczyny kupuje kosz Mojżesza Shnuggle i mysle, ze na pierwsze 6 miesięcy będzie super, a że tez mam sypialnie na gorze, a salon na dole to będę go przenosić - jest lekki i poręczny :)

Link do: Kosz Mojżesza Dreami biały

I do tego ten bujaczek kupiłam [emoji7][emoji7]

Link do: 4MOMS MAMAROO 4.0 LEŻACZEK CLASSIC GREY BLACK

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No kosz bardzo ładny ;-) Ale do mnie chyba bardziej przemawiają te kołyski :-)

Tez o tym myśle :) tylko zastanawiam się co później jak maluch z tego wyrośnie a jeszcze nie będzie siedział.

Wtedy ja mysle, ze może nie będę już tak martwić się o jego sen w nocy i nie będę musiała go mieć zaraz koło łóżka - to przeniosę do łóżeczka :)

Ale zastanawiam się jak rozwiązać problem przewijania - chyba komoda z przewijakiem rozwiąże problem, tylko z miejscem w sypialni gorzej [emoji848]

Już prawie 24 tydz i będzie chłopiec
Odnośnie rzeczy używanych mam mieszane uczucia,bo po pierwsze jest to nasze upragnione pierwsze dziecko o które walczyliśmy trochę inaczej niż inne pary i chciałabym by miał wszystko nowe i nie używane.Z drugiej strony mamy już propozycje od znajomych,którzy majac już pociechy wiedza jak to jest i twierdzą,ze takie pierwsze miesiące to maluszek rośnie jak na drożdżach i te rzeczy są prawie jak nowe(zgadzam sie z nimi ale nie chce tez być zasypana tonami różnych rzeczy(jak odmówić,by nie wyjść ma snobke czy mogę po prostu powiedzieć czego mi potrzeba?

Ja dokładnie z takiego powodu kupuje wszystko nowe. Pierwszy, taki wyczekany dzidziuś - jak tylko udźwigne finansowo to kupuje nowe, jak nie to rozważam z czego ewentualnie zrezygnować.

A z odmawianiem tez mam problem, ale jakoś zawsze się wykręcam mówiąc, ze jeszcze się nie zastanawiam nad wyprawką ;)

reklama
Do góry