reklama
Czesc dziewczyny.Przez przypadek trafilam na to forum szukajac odpowiedzi na nękające mnie pytania.Jestem w 6 mięs ciazy,była to moja druga próba ivf(założenia były ze druga i ostatnia)czyli cud sie zdarzył.Moja kruszynka ma sie bardzo dobrze a i ja czuje sie wyśmienicie bo oprócz zgagi i wilczego apetytu żadne typowo ciazowe objawy mnie sie nie imają.Uff,rozpisałam sie a miałam tylko spytać odnośnie zakupów,kiedy zaczęłyscie kompletować wyprawkę?ja już bym chciała ale maz twierdzi,ze jeszcze mamy czas
Ja od 18 tygodnia już szaleje
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
kredka82
Fanka BB :)
Meg jak prawie w 8? Juz jestes w 8[emoji6]Witam. Ja jestem prawie w 8 miesiącu i już mam wszystko przygotowane oprócz łóżeczka. Zaczęłam jakość w polowie ciąży. Jest tego sporo więc ja już bym na Waszym miejscu zaczęła. To sama przyjemność
walczaca o szczescie
Ja też myślałam aby ten leżak taki właśnie wyjazdowy był, do rodziców na działkę itp. ;-)Ja tez ten tiny love chce kupic uzywany. Mysle, ze sie super sprawdzi i w domu i w ogrodzie a ja rodze w lipcu, wiec mam nadzieje, ze pogoda mi dopisze
No jeszcze mam chwilę do zastanowienia :-)
Lezaczek to na wypasie kosmiczny i nowoczesny
Mojej kolezanki synek plakal w tym koszu i nie lubil bujania w tym kierunku. Nie wiem dlaczego, moze malo widzial? Tak mi ten kosz odradzala, ze nawet przestal mi sie podobac hehe.
Ale ostatnio w DDTVN bylo o tych koszach i podobno wlasnie ten rodzaj bujania jest lepszy dla dzieci. Tak naprawde kazda z nas sie przekona co sie sprawdzi na swoim dziecku
Właśnie - będę musiała się przekonać na własnym Synku [emoji16] ale póki co to mój wybór, bo najbardziej mobilny [emoji5]
A bujaczek ma funkcje bujania imitującą jazdę samochodem - to mnie urzekło, bo szwagierka żeby uśpić synka musiała go wozić w aucie - nic innego nie dawało rady [emoji54]
walczaca o szczescie
No kosz bardzo ładny ;-) Ale do mnie chyba bardziej przemawiają te kołyski :-)A ja dziewczyny kupuje kosz Mojżesza Shnuggle i mysle, ze na pierwsze 6 miesięcy będzie super, a że tez mam sypialnie na gorze, a salon na dole to będę go przenosić - jest lekki i poręczny
Link do: Kosz Mojżesza Dreami biały
I do tego ten bujaczek kupiłam [emoji7][emoji7]
Link do: 4MOMS MAMAROO 4.0 LEŻACZEK CLASSIC GREY BLACK
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tez o tym myśle tylko zastanawiam się co później jak maluch z tego wyrośnie a jeszcze nie będzie siedział.
Wtedy ja mysle, ze może nie będę już tak martwić się o jego sen w nocy i nie będę musiała go mieć zaraz koło łóżka - to przeniosę do łóżeczka
Ale zastanawiam się jak rozwiązać problem przewijania - chyba komoda z przewijakiem rozwiąże problem, tylko z miejscem w sypialni gorzej [emoji848]
Już prawie 24 tydz i będzie chłopiec
Odnośnie rzeczy używanych mam mieszane uczucia,bo po pierwsze jest to nasze upragnione pierwsze dziecko o które walczyliśmy trochę inaczej niż inne pary i chciałabym by miał wszystko nowe i nie używane.Z drugiej strony mamy już propozycje od znajomych,którzy majac już pociechy wiedza jak to jest i twierdzą,ze takie pierwsze miesiące to maluszek rośnie jak na drożdżach i te rzeczy są prawie jak nowe(zgadzam sie z nimi ale nie chce tez być zasypana tonami różnych rzeczy(jak odmówić,by nie wyjść ma snobke czy mogę po prostu powiedzieć czego mi potrzeba?
Ja dokładnie z takiego powodu kupuje wszystko nowe. Pierwszy, taki wyczekany dzidziuś - jak tylko udźwigne finansowo to kupuje nowe, jak nie to rozważam z czego ewentualnie zrezygnować.
A z odmawianiem tez mam problem, ale jakoś zawsze się wykręcam mówiąc, ze jeszcze się nie zastanawiam nad wyprawką
reklama
walczaca o szczescie
@adunnnia90 @anetka303 jak sobie radzicie w przypadku tego typu akcesoriów u Bliźniaków? :-)
Wszystko macie podwójne?
Wszystko macie podwójne?