reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A ja dziewczyny kupuje kosz Mojżesza Shnuggle i mysle, ze na pierwsze 6 miesięcy będzie super, a że tez mam sypialnie na gorze, a salon na dole to będę go przenosić - jest lekki i poręczny :)

Link do: Kosz Mojżesza Dreami biały

I do tego ten bujaczek kupiłam [emoji7][emoji7]

Link do: 4MOMS MAMAROO 4.0 LEŻACZEK CLASSIC GREY BLACK

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tez o tym myśle :) tylko zastanawiam się co później jak maluch z tego wyrośnie a jeszcze nie będzie siedział.

Czesc dziewczyny.Przez przypadek trafilam na to forum szukajac odpowiedzi na nękające mnie pytania.Jestem w 6 mięs ciazy,była to moja druga próba ivf(założenia były ze druga i ostatnia)czyli cud sie zdarzył.Moja kruszynka ma sie bardzo dobrze a i ja czuje sie wyśmienicie bo oprócz zgagi i wilczego apetytu żadne typowo ciazowe objawy mnie sie nie imają.Uff,rozpisałam sie a miałam tylko spytać odnośnie zakupów,kiedy zaczęłyscie kompletować wyprawkę?ja już bym chciała ale maz twierdzi,ze jeszcze mamy czas
Witaj! Myśle, ze to już czas najwyższy! Tak jak pisze @hope322 jest tego bardzo dużo, a nie wiesz jak będziesz czuła się w 8-9 miesiącu ciąży, może być ciężko chodzić po sklepach itd. :) a pamiętaj, ze musisz mieć tez czas aby to wszzystko poprac oraz poprasować ;)

Moja kolyska ma opcje bez bujania. Jest zabezpieczenie, wiec nie ma mozliwosci, ze dziecko sie samo rozkolysze. Ale nie ma mozliwosci regulacji wysokosci materaca, wiec masz racje, na dlugo nie posluzy ale dobre i pare miesiecy. W razie co mam jeszcze drugie lozeczko w piwnicy :p spadek po bratanicy :)
Większość tych gadżetów starczy nam na krótko :p
Ja muszę to przemyśleć jeszcze dokładnie, może kupię jedną kołyskę i jeden leżaczek i porównam co będzie lepsze... ;-)

Czesc dziewczyny.Przez przypadek trafilam na to forum szukajac odpowiedzi na nękające mnie pytania.Jestem w 6 mięs ciazy,była to moja druga próba ivf(założenia były ze druga i ostatnia)czyli cud sie zdarzył.Moja kruszynka ma sie bardzo dobrze a i ja czuje sie wyśmienicie bo oprócz zgagi i wilczego apetytu żadne typowo ciazowe objawy mnie sie nie imają.Uff,rozpisałam sie a miałam tylko spytać odnośnie zakupów,kiedy zaczęłyscie kompletować wyprawkę?ja już bym chciała ale maz twierdzi,ze jeszcze mamy czas
Juz! [emoji4] potem możesz nie mieć sił, z dużym brzuchem ciężko.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Witaj :)
6. miesiac ciazy to dla mnie zbyt ogolne pojecie i jakos nie potrie inaczej liczyc jak tygodniami [emoji14] Ktory masz tydzien ciazy? Tak czy siak mysle, ze to dobry czas, zeby juz zaczac zakupy. Jest tego bardzo duzo i warto rozlozyc sobie takie zakupy w czasie. Zrob sobie liste i zacznij juz komoletowac wyprawke ;)
Chlopiec czy dziewczynka?
Dokladnie tak!
Szczegolnie ze wiekszosc z nas patrzy na wyprzedaze czy promocje i lepiej robic to przez kilka miesiecy niz potem w tydzien na szybko kupowac. A tak na prade to mysle ze chyba wiekszosc z nas do konca 8 miesiaca miala juz 95% rzeczy przygotowane bo nigdy nic nie wiadomo

Hej, dziewczyny. Jestem w 6 tyg za trzecim transfeem . Często boli mnie brzuch, nie mam nudności, nie bolą mnie cycki, tylko ten brzuch, takie skurcze. Mam tyłozgiecie, może to przez to? Czy ktoś też miał tak? Do gina idę dopiero 27.02
Witamy wśród nas :)
Ja mam tylozgiecie i nie miałam żadnych boli ale są tu dziewczyny które miały i nic złego to nie włożylo :)
Życzę dalszego pomyślnego rozwoju ciąży

Witam. Ja jestem prawie w 8 miesiącu i już mam wszystko przygotowane oprócz łóżeczka. Zaczęłam jakość w polowie ciąży. Jest tego sporo więc ja już bym na Waszym miejscu zaczęła. To sama przyjemność :)

reklama
Witaj :)
6. miesiac ciazy to dla mnie zbyt ogolne pojecie i jakos nie potrie inaczej liczyc jak tygodniami :p Ktory masz tydzien ciazy? Tak czy siak mysle, ze to dobry czas, zeby juz zaczac zakupy. Jest tego bardzo duzo i warto rozlozyc sobie takie zakupy w czasie. Zrob sobie liste i zacznij juz komoletowac wyprawke ;)
Chlopiec czy dziewczynka?
Już prawie 24 tydz i będzie chłopiec
Odnośnie rzeczy używanych mam mieszane uczucia,bo po pierwsze jest to nasze upragnione pierwsze dziecko o które walczyliśmy trochę inaczej niż inne pary i chciałabym by miał wszystko nowe i nie używane.Z drugiej strony mamy już propozycje od znajomych,którzy majac już pociechy wiedza jak to jest i twierdzą,ze takie pierwsze miesiące to maluszek rośnie jak na drożdżach i te rzeczy są prawie jak nowe(zgadzam sie z nimi ale nie chce tez być zasypana tonami różnych rzeczy(jak odmówić,by nie wyjść ma snobke czy mogę po prostu powiedzieć czego mi potrzeba?

Do góry