reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

To zależy od szpitala co wymaga, ale ja biorę:
karta ciąży, wyniki badań, dowód
6 szt majteczek jednorazowych
1 paczka podkładów poporodowych
bepanthen
Tantum Rosa i do tego buteleczka ze sprayem
silikonowe osłonki na piersi
kapcie + klapki pod prysznic
2 ręczniki (mały i duży)
2 koszule do karmienia
koszulka do porodu
2 szt skarpetek
stanik do karmienia
wkładki laktacyjne
szlafrok
kubek + sztućce, ręcznik papierowy, papier (tak awaryjnie)
6 szt podkładek toaletowych
kosmetyki (pod prysznic, pasta do zębów, itp.)
woda z dzióbkiem + 1,5l normalną butelkową
ładowarka
mieszanka studencka [emoji14]

Dla malutkiego:
3 szt body długi rękaw
3 szt pajacyków
3 szt półśpiochów
2 szt skarpetek
2 szt czapeczek
22 szt pampers premium care 1
pieluszka tetrowa
rożek
kocyk
chusteczki waterwipes

No chyba tyle. To wszystko czeka na torbę, bo mam za małą xD Mam nadzieję, że się przyda.
Zamiast papieru kupcie sobie chusteczki bawelniane tami z rossmana. Sa bardzo delikatne i czy wytrzec buzie dziecku, czy sobie 4litry szczegolnie jak bola... mnie sie przydaly nawet po cc

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny pochwalę się[emoji4] dostałam od znajomego mamy ręcznie robiony kocyk która robi ręcznie swetry a to jej strona
Link do: LaWool - ręcznie robione swetry i akcesoria, swetry wełniane,
1516650596-a49e41210dc29577-aaaaaa.jpeg

1516650617-fa7880957be993a4-aaaaaa.jpeg

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczny kocyk

Ostatnia edycja:
U nas walka o mleko w cyckach i przypałętała się żółtaczka . Dziś juz troszkę lepiej ale weekend był ciężki . Już rozumiem jak wszyscy mówili wysypiaj się w ciąży bo później nie pośpisz. To są święte słowa więc spij Kochana ile możesz . A tak po za tym nasza córeczka przerosła nasze marzenia[emoji173]️ .
1516624309-c25f8ce06a29a675-aaaaaa.jpeg
Boska jest, a te oczęta cudo:-) :)

Ja przy pierwszej ciazy tez chcialam sn ale wyszlo inaczej. Teraz mam taka traume, ze nawet jak mysle, ze mogliby mi odmowic cc to az mnie nosi. Tak, jezeli nie ma przyczyn medycznych to strach tez moze byc wskazaniem do cc jak najbardziej, wczesniej przebyta cc tez z tego co mi dziewczyny mowily. Na tej wizycie nie bede pewnie jeszcze rozmawiac o porodzie, bo to bedzie zaczety 16tc ale na polowkowym juz nie odpuszcze i u poloznej tak samo.
A po co Ci hotel po porodzie jak z dzieckiem wszystko ok tp na sali z nim jestes, nawet moj maz ze mna byl. Dopiero potem przenieslismy sie do szpitalnego oddzialu/hotelu dla rodzicow, bo i tak nie moglismy spac z synkiem na intensywnej.
To mój pierwszy poród i jakoś nie wyobrażam sobie wyjść z dzieckiem do domu po 3-4 godzinach. Dlatego skorzystam z hotelu. Jest to nazwa potoczna bo jestem z dzieckiem cały czas w szpitalu. Mąż też może ze mną być i jest to nieodpłatne. Położne pokazują wszystko jak postępować z dzieckiem, jak pielęgnować, przewijać itp. Tutaj niestety nie ma szkoły rodzenia a ja jakoś muszę dać sobie radę.

Pierwsza ciaze rodzilam przez cc i to bylo rok temu i z tego co wiem to nie robia tu problemow jak pierwsza byla cc i minal niedlugo okres czasu. Nie bylam jeszcze u poloznej i nie mam ustalonej. Nie ma opcji, zebym rodzila sn. Przez cala ciaze wszyscy mnie zapewniali, ze synek bedzie zdrowy i gdybym zaczela rodzic sn bez wczesniejszego skanu to synek nie przezylby porodu a gdyby urodzil sie w moim miejscowym szpitalu to tez nie wiadomo co by bylo, bo potrzebowal fachowej opieki, ktorej tam nie bylo. Tak moglam chociaz byc przy nim te 4 miesiace. Nie uwierze juz zadnemu lekarzowi, ze wszystko jest ok dopuki nie urodze. I napewno nie bedzie to porod sn, bo po tym co przezylam boje sie, ze cos sie stanie dziecku a nie swojego bolu.
Edit: moja kolezanka urodzila pierwsze dziecko przez cc w PL i po 4 latach zaszla w ciaze juz w DK i mogla bez problemow miec cc bez zadnych wskazan.
Wspołczuje Ci strasznie to co przezyłaś ostatnim razem... :-( Z ciekawości zapytam lekarza jak bede na wizycie jak tu jest z cc.

reklama
Do góry