reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas walka o mleko w cyckach i przypałętała się żółtaczka . Dziś juz troszkę lepiej ale weekend był ciężki . Już rozumiem jak wszyscy mówili wysypiaj się w ciąży bo później nie pośpisz. To są święte słowa więc spij Kochana ile możesz . A tak po za tym nasza córeczka przerosła nasze marzenia[emoji173]️ .
1516624309-c25f8ce06a29a675-aaaaaa.jpeg
Cudna[emoji7] [emoji173]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas walka o mleko w cyckach i przypałętała się żółtaczka . Dziś juz troszkę lepiej ale weekend był ciężki . Już rozumiem jak wszyscy mówili wysypiaj się w ciąży bo później nie pośpisz. To są święte słowa więc spij Kochana ile możesz . A tak po za tym nasza córeczka przerosła nasze marzenia[emoji173]️ .
1516624309-c25f8ce06a29a675-aaaaaa.jpeg
Cudowna jest[emoji7]

Ja używam czasem 3 razy dziennie a czasem 1 raz dziennie różnie , czuje małego jak się rusza ale muszę na chwilkę posłuchać :) Ja też mam schizy, częściej używam jak mały ma dzień lenia jak np dziś, żeby po prostu też sprawdzić ale czytałam artykuł na fb gdzie położna wrzuciła przypadek dziewczyny która miała detektor i używała też do sprawdzenia, bo czasem nie czuła przez pół dnia np ruchów serduszko biło a okazało się że dziecko owinięte pępowiną było i cc musiała mięć, Pisała coś na temat detektorów własnie że czasem wprowdzają w błąd.
To tylko detektor i wiadomo, ze nie da rady zobaczyc maluszka czy owinięty pepowina czy nie. Zdaje sobie sprawe, ze czasem moze zawiesc ale to nie zmienia faktu, ze takiej panikarze jak ja pomaga :p Jakos tak latwiej dzieki niemu doczekac do kolejnej wizyty.
Ja tez pewnie jak poczuje ruchy to nie bede tak czesto uzywac. Myslalam, ze tylko ja taka narwana, ze prawie codziennie sprawdzam :p

Hehe ja nie potrzebuje aplikacji, ponieważ mam termin porodu na 19.06.2018 a wtedy jest pierwszy mecz reprezentacji na mistrzostwach świata w piłce nożnej wiec ostatnio z mężem się śmiałam, ze nawet w radio za nas odliczają dni do porodu :D
Nawet nie wiedzialam, ze mecz jest tego dnia :p bede ogladac hehe. Moj M na szczescie az takim zapalencem pilki nie jest. Ogladamy tylko mecze reprezentacji :)

To prawda. Ja chce miec cc to pewnie kilka dni wczesniej urodze. Nie mam pojecia jak ustalaja terminy przy cc. Przy pierwszej ciazy to cc byla nieplanowana i 10dni po terminie a jak sie planuje to chyba wczesniej jest.
A to cc można sobie "chcieć" ? Czy to lekarz ustala że są jakies wskazania ku temu ?

To prawda. Ja chce miec cc to pewnie kilka dni wczesniej urodze. Nie mam pojecia jak ustalaja terminy przy cc. Przy pierwszej ciazy to cc byla nieplanowana i 10dni po terminie a jak sie planuje to chyba wczesniej jest.
A masz jakieś wskazania do cc? Bo z tego co wiem to w DK nie jest tak łatwo o to.

To tylko detektor i wiadomo, ze nie da rady zobaczyc maluszka czy owinięty pepowina czy nie. Zdaje sobie sprawe, ze czasem moze zawiesc ale to nie zmienia faktu, ze takiej panikarze jak ja pomaga :p Jakos tak latwiej dzieki niemu doczekac do kolejnej wizyty.
Ja tez pewnie jak poczuje ruchy to nie bede tak czesto uzywac. Myslalam, ze tylko ja taka narwana, ze prawie codziennie sprawdzam :p
Ja po mimo iż czuje ruchy sprawdzam :) i tak jak mówisz pozwala doczekać wizyty.

A to cc można sobie "chcieć" ? Czy to lekarz ustala że są jakies wskazania ku temu ?
U mnie lekarz powiedział od razu że da mi skierowanie na CC bo to ciąża z in vitro i dziecko wychuchane itd.Inni mówi to co że ciąża z i vitro nie ma wskazań do CC ale jeżeli lekarz wystawi skierowanie i tak uważa to czemu nie, ja osobiście chciałam mieć CC,bo boje się porodu SN a po zatym mam cukrzyce ciążowa i słyszałam że czasami to są też wskazania do CC

reklama
Do góry