reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
To mój pierwszy poród i jakoś nie wyobrażam sobie wyjść z dzieckiem do domu po 3-4 godzinach. Dlatego skorzystam z hotelu. Jest to nazwa potoczna bo jestem z dzieckiem cały czas w szpitalu. Mąż też może ze mną być i jest to nieodpłatne. Położne pokazują wszystko jak postępować z dzieckiem, jak pielęgnować, przewijać itp. Tutaj niestety nie ma szkoły rodzenia a ja jakoś muszę dać sobie radę.
Ja chcialam od razu wychodzic ale nie wyszlo. W moim regionie jest tak samo jak u Ciebie tylko nie wiedzialam, ze mozna sobie przedluzyc pobyt. Ja wiem, ze hotel to potoczna nazwa, bo ja moj oddzal dla rodzicow byl w szitalu zaraz obok neonatologi i oddzialu dla dzieci starszych. Moj m tez byl ze mna cale 4miesiace bezplatnie.
U mnie jest szkola rodzenia, ja mialam nawet mozliwosc isc indywidualnie ze wzgledu na jezyk. Do domu tez pozniej przyjezdza polozna.
To dobry wybor, zeby zostac dluzej w szpitalu jak nie czujesz sie na silach. Tam odpoczniesz i wszystko Ci pokarza. I sa super laktatory na dwa weze :p Szybko u mnie dzieki temu sie rozkrecila laktacja.

Wspołczuje Ci strasznie to co przezyłaś ostatnim razem... :-( Z ciekawości zapytam lekarza jak bede na wizycie jak tu jest z cc.
Dziekuje.. wiadomo, ze zawsze lepiej jest rodzic naturalnie, ja jestem w grupie wyzszego ryzyka urodzenia chorego dziecka, wiec nie zaryzykuje. Puki co jeszcze na tym nie chce sie skupiac, bo jeszcze do porodu daleko ;)

@Pixie_Dixie cudownych widoków dzisiaj!

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

SIERPIEŃ

14: Rustynka - synek Franciszek
18: Jaskolcia - córeczka Zosia
mokate66 - synek Pawełek

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

Wizyty

STYCZEŃ

23: Pixie_Dixie - wizyta u gin prowadzącego
24: jasani - usg 2 trymestru
24: ajka89 - usg II trymestru
25: hope322 - wizyta u gin. + usg
30: Nina001 - wizyta u gin prowadzącego
30: Aguleczka29 - wizyta u gin prowadzącego
31: gooosia17 - badanie połówkowe

LUTY

01: kredka82 - wizyta w szpitalu
01: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
07: meg86 - wizyta u gin prowadzącego
08: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego
09: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
15: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
22: Bobisia - usg

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

11.02.2018 - kropka129 Leoś
01.03.2018 - Vinszka chłopczyk
03.03.2018 - gosia2889 ???
04.04.2018 - kredka82 dziewczynka Sara
05.04.2018 - evulek111 dziewczynka
05.04.2018 - meg86 dziewczynka
07.04.2018 - Madzi-Badzia89 ???
10.04.2018 - ludek dziewczynka
04.05.2018 - Nina001 dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka
01.06.2018 - Bobisia dziewczynka
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk
13.06.2018 - ajka89 ???
13.06.2018 - jasani ???
01.07.2018 - Peugeotka36 chłopczyk
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka
16.07.2018 - hope322 ???
11.08.2018 - walczaca o szczescie - ??

Ja chcialam od razu wychodzic ale nie wyszlo. W moim regionie jest tak samo jak u Ciebie tylko nie wiedzialam, ze mozna sobie przedluzyc pobyt. Ja wiem, ze hotel to potoczna nazwa, bo ja moj oddzal dla rodzicow byl w szitalu zaraz obok neonatologi i oddzialu dla dzieci starszych. Moj m tez byl ze mna cale 4miesiace bezplatnie.
U mnie jest szkola rodzenia, ja mialam nawet mozliwosc isc indywidualnie ze wzgledu na jezyk. Do domu tez pozniej przyjezdza polozna.
To dobry wybor, zeby zostac dluzej w szpitalu jak nie czujesz sie na silach. Tam odpoczniesz i wszystko Ci pokarza. I sa super laktatory na dwa weze :p Szybko u mnie dzieki temu sie rozkrecila laktacja.
U mnie jest tylko coś na kształt szkoły rodzenia. Są to tylko dwa spotkania w odstępie chyba miesiąca. Nie trzeba się na to zapisywać tylko po prostu przyjść. Mówią tylko ogólnie o fazach porodu, kiedy najlepiej przyjechać do szpitala i ogólna opieka na dzieckiem. I wszystko po duńsku, mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę.

reklama
U mnie jest tylko coś na kształt szkoły rodzenia. Są to tylko dwa spotkania w odstępie chyba miesiąca. Nie trzeba się na to zapisywać tylko po prostu przyjść. Mówią tylko ogólnie o fazach porodu, kiedy najlepiej przyjechać do szpitala i ogólna opieka na dzieckiem. I wszystko po duńsku, mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę.
U mnie pewnie tez to podobnie wyglada, ja sie nie zdecydowalam, bo w razie co mialam pomoc. Poradzisz sobie napewno :) Po kilku dniach to juz pieluchy tasmowo bedziesz przewijac :p Poczatki sa we wszystkim trudne.
A powiedz mi Ty balsamy na rozstepy kupujesz w PL? Bo ja mam zapas Palmersa z PL ale jakis gorzej nawilza niz ostatnio i planowalam cos tu kupic. Znalazlam tylko jeden krem z Matasa i to kiepski, bo testowalam na sobie.
W matasie kupuje jeszcze olejek z migdalow.

Do góry