reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A to cc można sobie "chcieć" ? Czy to lekarz ustala że są jakies wskazania ku temu ?
A masz jakieś wskazania do cc? Bo z tego co wiem to w DK nie jest tak łatwo o to.
Pierwsza ciaze rodzilam przez cc i to bylo rok temu i z tego co wiem to nie robia tu problemow jak pierwsza byla cc i minal niedlugo okres czasu. Nie bylam jeszcze u poloznej i nie mam ustalonej. Nie ma opcji, zebym rodzila sn. Przez cala ciaze wszyscy mnie zapewniali, ze synek bedzie zdrowy i gdybym zaczela rodzic sn bez wczesniejszego skanu to synek nie przezylby porodu a gdyby urodzil sie w moim miejscowym szpitalu to tez nie wiadomo co by bylo, bo potrzebowal fachowej opieki, ktorej tam nie bylo. Tak moglam chociaz byc przy nim te 4 miesiace. Nie uwierze juz zadnemu lekarzowi, ze wszystko jest ok dopuki nie urodze. I napewno nie bedzie to porod sn, bo po tym co przezylam boje sie, ze cos sie stanie dziecku a nie swojego bolu.
Edit: moja kolezanka urodzila pierwsze dziecko przez cc w PL i po 4 latach zaszla w ciaze juz w DK i mogla bez problemow miec cc bez zadnych wskazan.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pochwalę się[emoji4] dostałam od znajomego mamy ręcznie robiony kocyk która robi ręcznie swetry a to jej strona
Link do: LaWool - ręcznie robione swetry i akcesoria, swetry wełniane,
1516650596-a49e41210dc29577-aaaaaa.jpeg

1516650617-fa7880957be993a4-aaaaaa.jpeg

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

@jasani a Ty porod ustalalas z polozna czy lekarzem, bo z tego co pamietam to ja z polozna przy pierwszej ciazy to ustalalam. Malo mialam skanow, tylko te podstawowe i za kazdym razem robil je inny lekarz, wiec szczegoly ciazy byly z polozna. Pierwsze spotkanie bede miala pewnie ok 17-18tc. Jeszcze nic na e-boks nie dostalam.

@jasani a Ty porod ustalalas z polozna czy lekarzem, bo z tego co pamietam to ja z polozna przy pierwszej ciazy to ustalalam. Malo mialam skanow, tylko te podstawowe i za kazdym razem robil je inny lekarz, wiec szczegoly ciazy byly z polozna. Pierwsze spotkanie bede miala pewnie ok 17-18tc. Jeszcze nic na e-boks nie dostalam.
Ja już jestem po pierwszym spotkaniu z położną, ale nie rozmawiałam z nią na temat czy sn czy cc. Pytała tylko czy chcę skorzystać z opcji hotelu po porodzie. Wiem od koleżanek, które tu rodziły, że wskazaniem do cc jest po prostu strach. Ja chciałabym rodzić silami natury, ale wszystko się okaże.

To tylko detektor i wiadomo, ze nie da rady zobaczyc maluszka czy owinięty pepowina czy nie. Zdaje sobie sprawe, ze czasem moze zawiesc ale to nie zmienia faktu, ze takiej panikarze jak ja pomaga [emoji14] Jakos tak latwiej dzieki niemu doczekac do kolejnej wizyty.
Ja tez pewnie jak poczuje ruchy to nie bede tak czesto uzywac. Myslalam, ze tylko ja taka narwana, ze prawie codziennie sprawdzam :p
Dokladnie! Ja sobie nie wyobrazam go nie miec bo mnie bardzo uspokajal a teraz to raz na 2 tyg jak malenstwo zbyt dlugo leniuchuje to sprawdze
A masz jakieś wskazania do cc? Bo z tego co wiem to w DK nie jest tak łatwo o to.
U mnie to cc na zyczenie wogole nie ma.. i nawet mimo problemow z bolami miednicy i podejrzeniu rozejscia spojenia lonowego i problemow z odcinkiem ledzwiowym kregoslupa nie jest to dla irlandczykow wskazaniem do cc..

Moja Zosia rusza się od ponad tygodnia i tak mnie nauczyła, ze rusza się rano po śniadaniu koło 14,17 i na wieczór po prysznicu. A dzisiaj rano miała lenia. I nie wiem czy mam się denerwować. Powiem wam szczerze, ze ja troszkę przerażona jestem tym wszystkim. Bardzo emocjonalnie do tego podchodzę i się zaraz martwię. A dzisiaj jak zjadłam śniadanie to nic nie czułam nawet jak zjadłam kawałek czekolady i zaczęła koło 12 się kręcić.
Myślę że nie powinnaś aż tak się wsluchiwac. Moje dziecko też nie rusza się o tych samych porach [emoji6]

Ja już jestem po pierwszym spotkaniu z położną, ale nie rozmawiałam z nią na temat czy sn czy cc. Pytała tylko czy chcę skorzystać z opcji hotelu po porodzie. Wiem od koleżanek, które tu rodziły, że wskazaniem do cc jest po prostu strach. Ja chciałabym rodzić silami natury, ale wszystko się okaże.
Ja przy pierwszej ciazy tez chcialam sn ale wyszlo inaczej. Teraz mam taka traume, ze nawet jak mysle, ze mogliby mi odmowic cc to az mnie nosi. Tak, jezeli nie ma przyczyn medycznych to strach tez moze byc wskazaniem do cc jak najbardziej, wczesniej przebyta cc tez z tego co mi dziewczyny mowily. Na tej wizycie nie bede pewnie jeszcze rozmawiac o porodzie, bo to bedzie zaczety 16tc ale na polowkowym juz nie odpuszcze i u poloznej tak samo.
A po co Ci hotel po porodzie jak z dzieckiem wszystko ok tp na sali z nim jestes, nawet moj maz ze mna byl. Dopiero potem przenieslismy sie do szpitalnego oddzialu/hotelu dla rodzicow, bo i tak nie moglismy spac z synkiem na intensywnej.

Ostatnia edycja:
Dokladnie! Ja sobie nie wyobrazam go nie miec bo mnie bardzo uspokajal a teraz to raz na 2 tyg jak malenstwo zbyt dlugo leniuchuje to sprawdze

U mnie to cc na zyczenie wogole nie ma.. i nawet mimo problemow z bolami miednicy i podejrzeniu rozejscia spojenia lonowego i problemow z odcinkiem ledzwiowym kregoslupa nie jest to dla irlandczykow wskazaniem do cc..
Co innego cc na zyczenie a co innego ze wskazaniem, kazdy kraj pewnie ma jakies swoje wytyczne ale to co piszesz o tym kregoslupie to szok..

reklama
Co innego cc na zyczenie a co innego ze wskazaniem, kazdy kraj pewnie ma jakies swoje wytyczne ale to co piszesz o tym kregoslupie to szok..
No masakra tutaj... strasznie sie boje i modle zeby wszystko bylo w porzadku. Ja tam przezyje wszystko tylko byle by malenstwo urodzilo sie zdrowe i bez problemow

Do góry