reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja mam 30.01 wizyte.a połowkowe 27 lutego i tez nie moge sie doczekac.Ja to porodu wogole nie moge sie doczekac.Myslalam ze w 4 miesiacu bede sie lepiej czuła ale gdzie tam,głowa pęka,brzuch jak w 9 miesiącu :-) a jak u Ciebie z samopoczuciem?
Ja czuję się super. Apetyt dopisuje, brzuch rośnie ale jest taki akurat puki co :) Ból głowy w ciąży jest straszny, bo ciężko z nim walczyć naturalnymi sposobami. Do porodu jeszcze daleko a do tego czasu chyba osiwieje :p Aplikacja pokazuje mi jeszcze 174 dni :)

reklama
DZiekuje zapamiętam na przyszłość. U mnie dopiero 19 tc. Ale jak się zaczęła kręcić to niech tak zostanie;) jak ja czuje to jestem o wiele spokojniejsza. A możecie mi jeszcze powiedzieć jak to jest z tym spaniem na prawym boku? Faktycznie nie można spac? Bo gdzieś czytałam, ze można.

Mozesz spac tak jak jest Ci wygodnie, na kazdym boku, plecach, nawet brzuchu. Spanie tylko na lewym boku to mit i podobno wcale nie tak do konca zdrowy dla dziecka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny macie może gotowe listy co do szpitala dla mamy , co dla dziecka ?

To zależy od szpitala co wymaga, ale ja biorę:
karta ciąży, wyniki badań, dowód
6 szt majteczek jednorazowych
1 paczka podkładów poporodowych
bepanthen
Tantum Rosa i do tego buteleczka ze sprayem
silikonowe osłonki na piersi
kapcie + klapki pod prysznic
2 ręczniki (mały i duży)
2 koszule do karmienia
koszulka do porodu
2 szt skarpetek
stanik do karmienia
wkładki laktacyjne
szlafrok
kubek + sztućce, ręcznik papierowy, papier (tak awaryjnie)
6 szt podkładek toaletowych
kosmetyki (pod prysznic, pasta do zębów, itp.)
woda z dzióbkiem + 1,5l normalną butelkową
ładowarka
mieszanka studencka :p

Dla malutkiego:
3 szt body długi rękaw
3 szt pajacyków
3 szt półśpiochów
2 szt skarpetek
2 szt czapeczek
22 szt pampers premium care 1
pieluszka tetrowa
rożek
kocyk
chusteczki waterwipes

No chyba tyle. To wszystko czeka na torbę, bo mam za małą xD Mam nadzieję, że się przyda.

To zależy od szpitala co wymaga, ale ja biorę:
karta ciąży, wyniki badań, dowód
6 szt majteczek jednorazowych
1 paczka podkładów poporodowych
bepanthen
Tantum Rosa i do tego buteleczka ze sprayem
silikonowe osłonki na piersi
kapcie + klapki pod prysznic
2 ręczniki (mały i duży)
2 koszule do karmienia
koszulka do porodu
2 szt skarpetek
stanik do karmienia
wkładki laktacyjne
szlafrok
kubek + sztućce, ręcznik papierowy, papier (tak awaryjnie)
6 szt podkładek toaletowych
kosmetyki (pod prysznic, pasta do zębów, itp.)
woda z dzióbkiem + 1,5l normalną butelkową
ładowarka
mieszanka studencka :p

Dla malutkiego:
3 szt body długi rękaw
3 szt pajacyków
3 szt półśpiochów
2 szt skarpetek
2 szt czapeczek
22 szt pampers premium care 1
pieluszka tetrowa
rożek
kocyk
chusteczki waterwipes

No chyba tyle. To wszystko czeka na torbę, bo mam za małą xD Mam nadzieję, że się przyda.
dzięki , już drukuje sobie :)

Ja czuję się super. Apetyt dopisuje, brzuch rośnie ale jest taki akurat puki co :) Ból głowy w ciąży jest straszny, bo ciężko z nim walczyć naturalnymi sposobami. Do porodu jeszcze daleko a do tego czasu chyba osiwieje :p Aplikacja pokazuje mi jeszcze 174 dni :)
Hehe ja nie potrzebuje aplikacji, ponieważ mam termin porodu na 19.06.2018 a wtedy jest pierwszy mecz reprezentacji na mistrzostwach świata w piłce nożnej wiec ostatnio z mężem się śmiałam, ze nawet w radio za nas odliczają dni do porodu :D

Mam pytanie do dziewczyn posiadających detektory tętna- Jak często je używacie? Ja ostatnio mam schizy i używam tak co dwa dni ale to dosłownie na pare sekund, bo wiem gdzie maluszek jest i od razu słychać serduszko. Czytałam, że detektory nie są szkodliwe ale ciekawa jestem Waszej opini na ten temat. Dla mnie to cudowny wynalazek ;)
Ja używam czasem 3 razy dziennie a czasem 1 raz dziennie różnie , czuje małego jak się rusza ale muszę na chwilkę posłuchać :) Ja też mam schizy, częściej używam jak mały ma dzień lenia jak np dziś, żeby po prostu też sprawdzić ale czytałam artykuł na fb gdzie położna wrzuciła przypadek dziewczyny która miała detektor i używała też do sprawdzenia, bo czasem nie czuła przez pół dnia np ruchów serduszko biło a okazało się że dziecko owinięte pępowiną było i cc musiała mięć, Pisała coś na temat detektorów własnie że czasem wprowdzają w błąd.

Ja używam czasem 3 razy dziennie a czasem 1 raz dziennie różnie , czuje małego jak się rusza ale muszę na chwilkę posłuchać :) Ja też mam schizy, częściej używam jak mały ma dzień lenia jak np dziś, żeby po prostu też sprawdzić ale czytałam artykuł na fb gdzie położna wrzuciła przypadek dziewczyny która miała detektor i używała też do sprawdzenia, bo czasem nie czuła przez pół dnia np ruchów serduszko biło a okazało się że dziecko owinięte pępowiną było i cc musiała mięć, Pisała coś na temat detektorów własnie że czasem wprowdzają w błąd.
Ja nie mam bo wiem że z mojej paniki sluchalabym kilka razy dziennie

U nas walka o mleko w cyckach i przypałętała się żółtaczka . Dziś juz troszkę lepiej ale weekend był ciężki . Już rozumiem jak wszyscy mówili wysypiaj się w ciąży bo później nie pośpisz. To są święte słowa więc spij Kochana ile możesz . A tak po za tym nasza córeczka przerosła nasze marzenia[emoji173]️ .
1516624309-c25f8ce06a29a675-aaaaaa.jpeg
Ach ta zoltaczka i naświetlania....wiem jak to jest . O mleko walcz i dotawiaj ile masz siłę a jak już nie masz to laktator. Ale nie zapomnij odpoczywać . Bo zmęczona mama zła i przerażona że nie wykarmi to zły sposób na poprawienie laktancji.
Buziaki Sara jedz mleczko jedz.

reklama
Ja nie mam bo wiem że z mojej paniki sluchalabym kilka razy dziennie
eheheh ,ja się długo wachałam żeby kupić, ale w końcu postawnowiłam i kupiłam, mó maż mowi do mnie czasem "kotek daj sobie już spokój" albo " jak ty mnie wqr" chodzi o mierzenie ale jak wspomniałam słucham częściej jak moje dziecko ma leniuszka a czasem 1 raz dziennie jak np dziś gdzie miało też dzień leniuszka a po badaniu tętna z 30 min obudził się i daje mi znać ciosami i wypinaniem się w jedna stronę :) wkurzył się że matka go budzi ;)

Do góry