reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas walka o mleko w cyckach i przypałętała się żółtaczka . Dziś juz troszkę lepiej ale weekend był ciężki . Już rozumiem jak wszyscy mówili wysypiaj się w ciąży bo później nie pośpisz. To są święte słowa więc spij Kochana ile możesz . A tak po za tym nasza córeczka przerosła nasze marzenia[emoji173]️ .
1516624309-c25f8ce06a29a675-aaaaaa.jpeg
Śliczna [emoji7]

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Budzę ja co dwie godziny na karmienie a przed przez godzinę godzinę odciągał bo mam mało pokarmu bo tak kazała mi położna żeby jadła jak najczęściej żeby jak najszybciej wypłukać bilurbinę . W czwartek przyjdzie znowu i zadecyduje czy jest poprawa czy szpital ale ogólnie mówi ze nie jest najgorszej bo jest żywym dzieckiem i zażółcona ma buźkę i troszkę klatkę .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Liczę że obejdzie się bez szpitala[emoji20] a jak będzie konieczny to tylko dla waszego dobra, więc trzymam kciuki i mam nadzieję że walka z pokarmem przynosi dobre rezultaty[emoji110]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

U nas walka o mleko w cyckach i przypałętała się żółtaczka . Dziś juz troszkę lepiej ale weekend był ciężki . Już rozumiem jak wszyscy mówili wysypiaj się w ciąży bo później nie pośpisz. To są święte słowa więc spij Kochana ile możesz . A tak po za tym nasza córeczka przerosła nasze marzenia[emoji173]️ .
Piękna jest! Życzę zdrowia! :-D

Jest cudowna!! ;)

Nie ma tu reguly, ale wydaje mi sie, ze gdzies od ok 26tyg. A potem od okolo 30tyg juz zaleca sie liczenie ruchow choc wg mojej gin wystarczylo, zeby miec kontrole nad tym, ze sie regularnie je odczuwa, zwlaszcza po posilkach.

Moja Zosia rusza się od ponad tygodnia i tak mnie nauczyła, ze rusza się rano po śniadaniu koło 14,17 i na wieczór po prysznicu. A dzisiaj rano miała lenia. I nie wiem czy mam się denerwować. Powiem wam szczerze, ze ja troszkę przerażona jestem tym wszystkim. Bardzo emocjonalnie do tego podchodzę i się zaraz martwię. A dzisiaj jak zjadłam śniadanie to nic nie czułam nawet jak zjadłam kawałek czekolady i zaczęła koło 12 się kręcić.

Piękna jest i taka malutka :)

Moja Zosia rusza się od ponad tygodnia i tak mnie nauczyła, ze rusza się rano po śniadaniu koło 14,17 i na wieczór po prysznicu. A dzisiaj rano miała lenia. I nie wiem czy mam się denerwować. Powiem wam szczerze, ze ja troszkę przerażona jestem tym wszystkim. Bardzo emocjonalnie do tego podchodzę i się zaraz martwię. A dzisiaj jak zjadłam śniadanie to nic nie czułam nawet jak zjadłam kawałek czekolady i zaczęła koło 12 się kręcić.
Nie martw się. Dzieci się ruszają kiedy mają na to ochotę. Mogła się obrócić i dlatego np nie czułas. Ja w 22 tyg też panikowalowam i jechałam do szpitala sprawdzić bo nie czułam mojej córki i ponoć to normalne że może nawet kilka dni do 26 tyg nie odczuwac. Teraz jestem w połowie 29 tyg i czuje o roznych porach tylko ze teraz widać nawet na brzuszku jak wypina różne części ciała. Cudowne uczucie

Budzę ja co dwie godziny na karmienie a przed przez godzinę godzinę odciągał bo mam mało pokarmu bo tak kazała mi położna żeby jadła jak najczęściej żeby jak najszybciej wypłukać bilurbinę . W czwartek przyjdzie znowu i zadecyduje czy jest poprawa czy szpital ale ogólnie mówi ze nie jest najgorszej bo jest żywym dzieckiem i zażółcona ma buźkę i troszkę klatkę .

Przesliczna jest. Jesli tylko masz mozliwosc stawiaj lozeczko/kosz czy w czym lezy blisko okna. Swiatlo sloneczne pomaga pozbyc sie zoltaczki.
Duzo sil dla Was! Buziaki [emoji4]

Jak nie reaguje na posilek i slodycze to sprobuj jeszcze napic sie czegos zimnego, a najlepiej zimnego soku, bo to i zimne i slodkie. I po tym kladz sie na lewym boku i czekaj na ruch. Mi tak wlasnie od ok 26tyg gin mowila, zeby obserwowac i jesli po pelnym posilku i takich zabiegach przez pol godz nie ma ruchu to powtorzyc i jesli znowu przez pol godz jie ma ruchu to wtedy IP. Ale u mnie zawsze slodkie, zimne picie dzialalo.

reklama
Jak nie reaguje na posilek i slodycze to sprobuj jeszcze napic sie czegos zimnego, a najlepiej zimnego soku, bo to i zimne i slodkie. I po tym kladz sie na lewym boku i czekaj na ruch. Mi tak wlasnie od ok 26tyg gin mowila, zeby obserwowac i jesli po pelnym posilku i takich zabiegach przez pol godz nie ma ruchu to powtorzyc i jesli znowu przez pol godz jie ma ruchu to wtedy IP. Ale u mnie zawsze slodkie, zimne picie dzialalo.

DZiekuje zapamiętam na przyszłość. U mnie dopiero 19 tc. Ale jak się zaczęła kręcić to niech tak zostanie;) jak ja czuje to jestem o wiele spokojniejsza. A możecie mi jeszcze powiedzieć jak to jest z tym spaniem na prawym boku? Faktycznie nie można spac? Bo gdzieś czytałam, ze można.

Do góry