reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas po wizycie wszystko dobrze. Mała ułożona główką w dół i waży już 1380g i mieści się w normie [emoji4] zdjęcia nie było sensu robić bo słabo było widać.
Mam pytanie czy mała w 28tc może jeszcze się odwrócić czy już będzie w tej pozycji sobie czekać do końca[emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Mój w 28t4d ważył 1335 gram i ułożony głowa go góry czyli główka była nad pępkiem i lekarz mówił ze jak bym miała rodzić to tylko cc bym miała ze względu na ułożenia dziecka ale wiadomo że może jeszcze zmienić pozycję wierci się ciąle po lewej stronie wypcha mi się :).Powodzenia :)

reklama
Może ale nie musi . Nasza od tego terminu jak Twój jakoś zeszła główka i tak została do dziś. Jedyny minus ze kopniaki w żebra czułam dość szybko i często [emoji23][emoji23] ważne ze wszystko ok [emoji106][emoji106][emoji106]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No mnie już delikatnie kopie w zebra i boksuje w pępek [emoji4]

Mój w 28t4d ważył 1335 gram i ułożony głowa go góry czyli główka była nad pępkiem i lekarz mówił ze jak bym miała rodzić to tylko cc bym miała ze względu na ułożenia dziecka ale wiadomo że może jeszcze zmienić pozycję wierci się ciąle po lewej stronie wypcha mi się :).Powodzenia :)
Dziękuję, a który tc masz? malutki ma szansę jeszcze sie obrócić?

Dziękuję, a który tc masz? malutki ma szansę jeszcze sie obrócić?

Ja mam 29t4d .Ale i tak mój gin wypiszę mi skierowanie na CC powiedział bo to ciążą z in vitro to żeby było zrobione cc bo to dziecko wychuchane itd to da mi skierowanie na cc. Teraz jadę za niecały tydzień na te ostatnie 3 badanie prenatalne to zobaczymy jak mój mały jest ułożony czy zmienił pozycje :)

A ktory masz tydzien? Ja tez nie kupowalam szybko, tylko kilka rzeczy jak sie trafily a teraz sie boje ze urodze szybciej i nie zdaze[emoji23]
Dzisiaj 18+6. Do porodu jeszcze 5 miesięcy a ja nie mam praktycznie nic. Nie tyle z obawy czy wszystko będzie w porządku ale cały czas myślę, że przecież mam czas. Obym któregoś dnia nie obudziła się ręką w nocniku. Chyba nadszedł czas abym poważniej zaczęła rozglądać się za wyprawką. Mój M jak na razie zatrzymał się na etapie zmiany auta na większe, więc pożytek z niego żaden...

Dzisiaj 18+6. Do porodu jeszcze 5 miesięcy a ja nie mam praktycznie nic. Nie tyle z obawy czy wszystko będzie w porządku ale cały czas myślę, że przecież mam czas. Obym któregoś dnia nie obudziła się ręką w nocniku. Chyba nadszedł czas abym poważniej zaczęła rozglądać się za wyprawką. Mój M jak na razie zatrzymał się na etapie zmiany auta na większe, więc pożytek z niego żaden...

Spokojnie, najgorzej zacząć , potem leci a Ty sama nie wiesz co robi karton ciuszków dla dzieciaka w garderobie [emoji23] Ostatnio moja mam mówi: Juz tyle masz?( wywiesiłem 4 body,żeby ładnie sie patrzalo [emoji7]) a ja sobie pomyślałam , zebys Ty wiedziała ile mam pochowanych [emoji23][emoji12][emoji51]

Ale obiecałam sobie, ze w styczniu nic nie kupie [emoji6] w marcu myśle będę juz tak na poważnie szaleć!

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Spokojnie, najgorzej zacząć , potem leci a Ty sama nie wiesz co robi karton ciuszków dla dzieciaka w garderobie [emoji23] Ostatnio moja mam mówi: Juz tyle masz?( wywiesiłem 4 body,żeby ładnie sie patrzalo [emoji7]) a ja sobie pomyślałam , zebys Ty wiedziała ile mam pochowanych [emoji23][emoji12][emoji51]

Ale obiecałam sobie, ze w styczniu nic nie kupie [emoji6] w marcu myśle będę juz tak na poważnie szaleć!

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ja to zaczęłam skromnie, ale mama zaszalala :D Właśnie dowiedziałam się, że jeszcze dwie paczki do mnie idą... ale to zakupoholiczka, więc nie ma co się dziwić ;) Przyznaję, że to bardzo miłe. A jak dzisiaj mój M rozmawiał ze swoją mamą, to pochwalił się, że moja mama wysłała nam ubranka. A że teściowa nie chciała być gorsza powiedziała, że zrobi nam przelew i żeby kupić coś od niej dla dzidziusia, bo ona się nie zna :D Szalone babcie :D

Moja do 28 była główka w dół a na ostatnim usg się obrocila i jest dupciom w dol więc chyba może się jeszcze obrócić nie raz jak ma miejsce
Zgadzam się, jeśli ma miejsce :) mój np wg się nie przekręcał non stop był nóżkami w dół [emoji3]

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem 6 dni za Tobą i nie mam ani jednej rzeczy. Stoi pusty pokój do zrobienia. Tobie teraz 24 powiedzą co będziesz miała? Coś przeczuwasz? Ja to miałam mieszane uczucia, w rodzinie wszyscy mówili, ze chłopak tylko mój mąż im powtarzał „ zobaczycie Zosia wam pokarze” i pokazała, miał racje ;)

Do góry