reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a przy cc też można "wykupić" sobie położną? - nie znam się... Ja zastanawiam się nad indywidualna szkoła rodzenia w domu. Mam zerowe doświadczenie w opiece nad noworodkiem i chyba dzięki takim spotkaniom byłabym spokojniejsza.
Nie mam pojęcia jak to jest z położna. Nie pamiętam gdzie mieszkasz, ale ogólnie jak jesteś w ciąży przysługuje Ci opieka położnej, która przychodzi i opowiada co i jak. A po porodzie też przychodzi i sprawdza dziadziusia, pokazuje co zrobić jakby się zakrztusiło itp no i na każdym spotkaniu waży dziecko
Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam...

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie mam pojęcia jak to jest z położna. Nie pamiętam gdzie mieszkasz, ale ogólnie jak jesteś w ciąży przysługuje Ci opieka położnej, która przychodzi i opowiada co i jak. A po porodzie też przychodzi i sprawdza dziadziusia, pokazuje co zrobić jakby się zakrztusiło itp no i na każdym spotkaniu waży dziecko

Dodam, że też zerowe doświadczenie miałam :) i dałam radę, a minął już rok :)

I jak się można "umówić" z taką położną? Zgłasza się to gdzieś?

u nas 120km, mama po prostu parę dni będzie nocować u mnie choć warunków jakichś swietnych nie ma, ale jakos damy radę
Oczywiście moi rodzice też przyjadą :) ale moja mama sama mówiła, że już nie pamięta jak zajmować się takim maleństwem :) będzie przy mnie, ale nie mam co liczyć, że pokaże mi co i jak jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem.

Oczywiście moi rodzice też przyjadą :) ale moja mama sama mówiła, że już nie pamięta jak zajmować się takim maleństwem :) będzie przy mnie, ale nie mam co liczyć, że pokaże mi co i jak jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem.
Hehe moja tez cos ostatnio zaczęła pękać. Bardziej potrzebuje zeby ktoś był zajrzeć do Malej gdyby mi sie z wyczerpania przysnelo hehe albo coś... bede sie czula bezpieczniej, mama obiad ugotuje, itd.....

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Dziewczyny zszokowalyscie mnie tymi poloznymi... wszedzie kase doja..
U mnie wogole nie mam swojej poloznej tylko szpitalna ktora akurat bedzie wiec nawet nie mam chyba opcji brac jakiejs prywatnie.

I jak się można "umówić" z taką położną? Zgłasza się to gdzieś?
Zgłaszasz w przychodni swojej, że jesteś w ciąży i chcesz wizyty położnej. Ja o tym nie wiedziałam. Dopiero jak m poszedł zgłosić do przychodni i prosić i wizyty po porodzie to mi położna o tym powiedziała. I mówiła, że bardzo mało osób o tym wie że w ciąży też kilka spotkań z nią jest

reklama
To mi mama w szpitalu pomagała. Choć tylko na godzinkę przyjeżdżała. A teściowa jak przyjeżdżała to non stop się bała bo też mówiłam że nie pamięta. Zobaczysz dojdziesz do wprawy. Ja jak zostawałam już sama z dzidzia w szpitalu to stres był, ale dalam radę [emoji3] teraz zmienić pieluchę to jest wyczyn bo ucieka mi wszędzie [emoji23][emoji23]

Do góry