reklama
U mnie 11tc i czas wlecze się okropnie może dlatego że chciała bym mieć pierwszy trymestr za sobą bo strasznie się boje że coś się wydarzy.Tydzien temu w sobotę miałam krwawienie pogotowie i wczoraj cały czas mi się wydawało że to się powtórzy paranoja!!!!No i w styczniu zaczynają się przeceny w Paryżu więc będę szalała z zakupami dla dziecka wtedy łatwiej będzie uwierzyć że to się dziejeDziewczyny czy Wam czas w ciąży mija w miarę szybko czy różnie? Mi te 3 pierwsze miesiące minęły w miarę szybko, tylko czy kolejne tygodnie też tak szybko będą mijały... Bardzo bym chciała a nawet żeby jeszcze szybciej
A co do zakupów to kiedy najlepiej zacząć robić zakupy dla maluszka (od którego tygodnia) i od czego zacząć? Ja to z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane i nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Oczywiście za wcześnie też nie chcę się za to zabierać. Myślałam, że może po usg połówkowym zacznę zakupy od ubranek i innych drobnych rzeczy, a na początku trzeciego trymestru łóżeczko, mebelki, fotelik, wózek itp. Trochę rzeczy już upatrzylam w internecie żeby mniej więcej wiedzieć co kupić gdy nadejdzie odpowiedni czas. Wózek też już wybrałam - będzie joolz day 2U mnie 11tc i czas wlecze się okropnie może dlatego że chciała bym mieć pierwszy trymestr za sobą bo strasznie się boje że coś się wydarzy.Tydzien temu w sobotę miałam krwawienie pogotowie i wczoraj cały czas mi się wydawało że to się powtórzy paranoja!!!!No i w styczniu zaczynają się przeceny w Paryżu więc będę szalała z zakupami dla dziecka wtedy łatwiej będzie uwierzyć że to się dzieje
Zakupy to najlepiej w drugim trymestrze wszelkie objawy powinny ustąpić i do dzielaA co do zakupów to kiedy najlepiej zacząć robić zakupy dla maluszka (od którego tygodnia) i od czego zacząć? Ja to z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane i nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Oczywiście za wcześnie też nie chcę się za to zabierać. Myślałam, że może po usg połówkowym zacznę zakupy od ubranek i innych drobnych rzeczy, a na początku trzeciego trymestru łóżeczko, mebelki, fotelik, wózek itp. Trochę rzeczy już upatrzylam w internecie żeby mniej więcej wiedzieć co kupić gdy nadejdzie odpowiedni czas. Wózek też już wybrałam - będzie joolz day 2
meg86
Fanka BB :)
Mija strasznie szybko. Niby nie pracuje a nie wiem gdzie ten czas ucieka. Planowalam przeczytać kilka książek a nie mam kiedyDziewczyny czy Wam czas w ciąży mija w miarę szybko czy różnie? Mi te 3 pierwsze miesiące minęły w miarę szybko, tylko czy kolejne tygodnie też tak szybko będą mijały... Bardzo bym chciała a nawet żeby jeszcze szybciej
jasani
Ja to już bym chciała coś nakupowac, ale za bardzo nie mam co. Nic mi sie nie podoba. Ostatnio pytałam koleżanki, która jest w 20 tc czy ma już coś kupione. A ona, że nie bo nie chce zapeszać. Dla mnie to głupie przesądy. Jeśli ma być dobrze lub źle to tak będzie i kupno jakiejś rzeczy dla dzidziusia nie zmieni tego. Wolałabym nie czekać ze wszystkim na ostatnią chwilę i później latać z wywieszonym jęzorem.A co do zakupów to kiedy najlepiej zacząć robić zakupy dla maluszka (od którego tygodnia) i od czego zacząć? Ja to z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane i nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Oczywiście za wcześnie też nie chcę się za to zabierać. Myślałam, że może po usg połówkowym zacznę zakupy od ubranek i innych drobnych rzeczy, a na początku trzeciego trymestru łóżeczko, mebelki, fotelik, wózek itp. Trochę rzeczy już upatrzylam w internecie żeby mniej więcej wiedzieć co kupić gdy nadejdzie odpowiedni czas. Wózek też już wybrałam - będzie joolz day 2
Ja też nie pracuje, a od początku ciąży przeczytałam już kilkanaście książek. Trzeba teraz nadrobić zaległości Teraz mam chwilowy zastój, bo już nie mam co czytać... Tzn. nie chcę kupować nowych książek na siłę, bo ostatnie przeczytane pozycje trochę mnie rozczarowaly. No ale w styczniu szykują się premiery, które dla mnie są pewniakami. Już złożyłam zamówienie i czekam z niecierpliwościąMija strasznie szybko. Niby nie pracuje a nie wiem gdzie ten czas ucieka. Planowalam przeczytać kilka książek a nie mam kiedy
Agnieś191
Ja już od 11tyg kupuje. Mam kilka par skarpetek, body, pakacyk, taki cienki kombinezon, 2butelki, smoczek, kocyk i recznik taka pokaźna reklamówka już jest teraz czekam na 100% potwierdzenie płci i szaleje. Wózek raczej salsa 4. Planuje w przyszłym tyg założyć zeszyt i wszystko zapisywać co potrzebuje. Pokój planuje ostatecznie w lutym już mieć gotowy. Gdzieś te wszystkie rzeczy muszą się zmieścićA co do zakupów to kiedy najlepiej zacząć robić zakupy dla maluszka (od którego tygodnia) i od czego zacząć? Ja to z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane i nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Oczywiście za wcześnie też nie chcę się za to zabierać. Myślałam, że może po usg połówkowym zacznę zakupy od ubranek i innych drobnych rzeczy, a na początku trzeciego trymestru łóżeczko, mebelki, fotelik, wózek itp. Trochę rzeczy już upatrzylam w internecie żeby mniej więcej wiedzieć co kupić gdy nadejdzie odpowiedni czas. Wózek też już wybrałam - będzie joolz day 2
reklama
Ja to będę miała trochę trudności z zakupem wyprawki, bo jestem trochę "zielona". Nawet nie mam kogo się poradzić, bo w mojej rodzinie nie ma małych dzieci. Koleżanki też jeszcze dzieci nie mają. Liczę na pomoc forumowych koleżanekJa już od 11tyg kupuje. Mam kilka par skarpetek, body, pakacyk, taki cienki kombinezon, 2butelki, smoczek, kocyk i recznik taka pokaźna reklamówka już jest teraz czekam na 100% potwierdzenie płci i szaleje. Wózek raczej salsa 4. Planuje w przyszłym tyg założyć zeszyt i wszystko zapisywać co potrzebuje. Pokój planuje ostatecznie w lutym już mieć gotowy. Gdzieś te wszystkie rzeczy muszą się zmieścić