gooossia17
Fanka BB :)
Ok nie bardzo zrozumiałam.Domowych nie można z powodu salmonelli.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok nie bardzo zrozumiałam.Domowych nie można z powodu salmonelli.
Może i tak. Lekarz mi nie powiedział o jaką mięte chodzi. Zapytałam czy mogę pić melise. Powiedział, że można, ale żebym nie piła mięty.Miete poje cala ciaze. W sklepach jest mieta pieprzowa. Nie wolno miety polnej
No właśnie napisałam, że nie wiem jak jest z tymi owocami morza. Czytałam, że niby nie można, ale nie wiem dlaczego. Nie pytałam o to lekarza.
No bo wiadomo w internecie można znaleźć różne głupoty. Jak mam jakieś wątpliwości, to pytam dla pewności lekarza. O owoce morza nie pytałam, bo nawet przed ciążą za często nie jadłam i to nie wszystkie. Co najwyżej krewetki, kalmary i próbowałam od męża zupy z owoców morza. I to takie moje doświadczenie z owocami morza, czyli praktycznie żadneWierz mi, ze mozna jesc bez zadnych obaw. Byleby tylko byly dobrze przygotowane, a ze w PL kupuje sie je glownie mrozone to juz wogole nie ma obaw.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O ja też miałam straszna ochotę na fante i czasem piłam. A ostatnio żadnych zachcianekJa mialam tak z fanta mimo, ze na codzien nie pije. Moja gin powiedziala, ze jak mam wielka ochote to raz na jakis czas moge, byle nie za duzo.
Jak ja rzadko jadam owoce morza, to teraz narobiłaś mi smaka ale największą ochotę od początku ciąży mam na chaczapuri. Tylko nie wiem jakie tam są użyte sery (tzn. czy mleko jest pasteryzowane), więc nie jem.Pychotka byla
Ja najbardziej lubię w chrupiącej panierce, którą kupuję w sklepie azjatyckim plus sos chilli (coś jak tao tao tylko kupiony w tym sklepie azjatyckim). Mój mąż robił też smażone z bodajże pietruszką, winem i chyba czosnkiem. No ale jak pisałam wcześniej nie jestem specjalistka w tym temacie Pewnie inne dziewczyny mają lepsze przepisy.Macie jakiś fajny sposób na przyrządzenie krewetek mrożonych bo nigdy nie robiłam?